Биљана Диковић

НИКАД ГРАНИЦА: Уставни суд одбија јавни увид у поступак за оцену уставности тзв. бриселских преговора


НИКАД ГРАНИЦА: Уставни суд одбија јавни увид у поступак за оцену уставности тзв. бриселских преговора

Члан правног тима Иницијативе НИКАД ГРАНИЦА, адвокат Славка Којић, покренула је управни спор против Уставног суда Србије због тога што јој је онемогућен увид у поступке које је поднела Демократска странка Србије за оцену уставности уредби Владе Србије заснованих на тзв. бриселским споразумима.
26.02.2013. nikadgranica, за ФБР уредник Биљана Диковић
НИКАД ГРАНИЦА
Управо ти споразуми отварају врата за срамотно и злочиначко повлачење границе између КиМ и остатка Србије – као и предају српског Косова у непријатељске руке које садашња власт покушава да спроведе кроз преговоре Тачи-Дачић, а уз покровитељство Вучића и Николића.
Одбијање Уставног суда да омогући увид у поступак за оцену уставности тзв. бриселских преговора – уз одуговлачење Уставног суда да заустави потенцијално противуставне радње које могу узроковати трајну или непоправљиву штету по интересе државе Србије и њених грађана, објективно чини сам Уставни суд саучесником у одрицању од Косова у режији напредњачко-социјалистичке власти.
У исто време – Уставни суд се тиме показује мање као суд, а више као још један отуђени центар моћи, који више не одговара грађанима земље, већ другим отуђеним или скривеним центрима моћи. Зашто би се Уставни суд иначе плашио светла јавности?
 
Инфо-служба НИКАД ГРАНИЦА
NIKAD-GRANICA-UPRAVNI-SPOR-1.STR_.
NIKAD-GRANICA-UPRAVNI-SPOR-2.STR_.
NIKAD-GRANICA-UPRAVNI-SPOR-3.STR_.

****

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

НИКАД ГРАНИЦА: Жалба против Уставног суда

Никад Граница: Иницијатива Уставном суду за оцењивање уставности “резолуције о преговорима” (комплетан текст)

Славка КОЈИЋ:УСТАВНИ СУД – PERICULUM IN MORA!