Биљана Диковић

Нацисти имали много више логора: Документовано чак 42.500 локација смрти


Нацисти имали много више логора: Документовано чак 42.500 локација смрти

Нацистичких логора и гета било много више него што се мислило, показује ново истраживање. Документовано је чак 42.500 локација смрти. Ранији подаци су показивали да је логора широм Европе под окупацијом било око 7.000.

03. 03. 2013. Јутарњи лист, Вести, за ФБР приредила Биљана Диковић

фото нацисти логори

Истраживање показало да су нацисти имали чак 42.500 локација смрти
 

Један од најстрашнијих догађаја у светској историји и дан-данас ужасава људе. За време Хитлеровог бруталног владања Немачком и окупираним деловима Европе убијено је више од шест милиона Јевреја.

Истраживачи у америчком Меморијалном музеју холокауста су током претходних 13 година документовали све нацистичке концентрационе логоре, гета, места на којима се одвијао робовски рад, као и фабрике смрти које су постојале широм Европе, преноси „Јутарњи“.
 

„Бројка је запрепашћујућа, много већа него што смо раније мислили. И пре смо знали какав је живот људи био у камповима, али ови подаци су невероватни“, рекао је за „Њујорк тајмс“ директор Историјског института Немачке Хартмут Бергхоф.
 

Кад су кренули с пројектом, тим је веровао да ће пронаћи око 7.000 кампова и гета. Били су шокирани кад су открили 42.500 кампова широм окупиране Европе. Истраживачи сматрају да је око 20 милиона људи умрло или су били затворени у овим логорима. Бројка укључује 30.000 кампова с робовском радном снагом, као и 980 концентрационих логора. Међу местима насиља над Јеврејима су били и центри у којима су трудне жене биле присиљаване на абортусе или су њихова деца убијана недуго након рођења.
 

Варшавски гето је идентификован као највећа од локација обухваћених овим истраживањем, јер је у једном тренутку тамо било смештено око пола милиона људи. Нови подаци су објављени у другом тому енциклопедије, чијих се додатних пет томова очекује до 2025. године.

———

МЕЂУНАРОДНА КОМИСИЈА ЗА ИСТИНУ О ЈАСЕНОВЦУ: ИСТИНА СЕ СКРИВА ДЕЦЕНИЈАМА

Србољуб Живановић: “Истина о Јасеновцу се скрива деценијама” – Хрватски хелсиншки одбор: “Подаци о Јасеновцу су језик мржње”!!?

Magnum Crimen – У Српској академији наука

ХРВАТСКИ АУШВИЦ ЗА СРБЕ

У хрватским уџбеницима нема истине о Јасеновцу

РАДЕ РАДИВОЈАЦ, ЈАСЕНОВАЧКИ ЛОГОРАШ: Терали су нас да једемо људско месо!

Академик Србољуб Живановић: Поводом скандалозне изјаве Станислава Хочевара

Страдање србске деце: AНЂЕЛИ У ПАКЛУ “НДХ”

Др Славенко Терзић: Хрвати бришу нацистичку прошлост

Песма Ђурђевдан настала је у возу за Јасеновац!

 

 

1 reply »

  1. Imali su i RADNE LOGORE za zene,… gde su istocne zene bile ne samo radne – nego i SEXUALNE ROBINJE ZA IZIVLJAVANJE MATORACA KOJI NISU BILI NA FRONTU! Posledicu tih eskapada – rodjenu kopilad – sU NACISTI NA GOMILE UBIJALI SPRICOM U KICMENU MOZDINU, o cemu svedoce 2 prezivela deteta i dokumenta VOLKSWAGENA u Wolfsburgu….

    Свиђа ми се