All

Војиновић: „Одбацити зло звано Европска унија, одбацити НАТО пакт, окренути се Русији… „


Игор Војиновић, председник НП ОТАЏБИНА: Власти су на КиМ направиле једно опште лудило, неколико велеиздајничких потеза који могу нанети непроцењиву штету, а питање је шта нас још чека!?

04.03.2013. ФБРепортер, излагање Игора Војиновића – Конференција за новинаре Др Љубомира Т. Грујића – Разрешавање Председника Николића и Владе – општи избори

На слици: ИГОР ВОЈИНОВИЋ, Председник НП Отаџбина

На слици: ИГОР ВОЈИНОВИЋ, председник НП Отаџбина

 

Та власт се полако али сигурно претворила у један непријатељски режим према Србији и србском народу, а и сам Николић, и Вучић, као и представници неких других странака, као што је то тада изјавио ЛДП, и УРС и представници мађарске националне мањине, а касније и Двери, су тврдили да су избори покрадени.
И онда сасвим логично се поставља питање: како је уопште формирана Влада, када уопште у Републичку изборну комисију није стигло двадесет џакова гласова, на основу изјаве тадашњег једног од главних људи у РИК-у господина Вељка Одаловића. Ако занемаримо и тих двадесет џакова, што није за занемаривање, имамо ова два џака које видимо на снимку који су вукли са собом Вучић и Николић.
Значи, ова Влада је нелегална и нелегитимна, она не може да представља никога., и све њене одлуке су самим тим ништавне.
Крајње је вријеме дошло да се покрене питање распуштања Владе, да се покрене питање одговорности Томислава Николића и да Народна скупштина по сили закона распише нове опште изборе у Србији, не би ли се установила једна права ситуација на терену и не би ли дошло до формирања једне српске власти коначно, у овом нечему што би се звала држава Србија.
Видимо да је ова власт, током ових својих дана и мјесеци владавине, нанјела толико штете, направила толико велеиздајничких потеза, да ће то за једно дуже вријеме бити тешко исправити. Ако настави овако нанјеће толико штете, да можда ће бити немогуће исправити њихове грешке. Колко можемо да чујемо, представници власти попут Дачића, попут Вучића или Вулина, у свим медијима говоре да ће они да рјеше проблем Косова и Метохије за сва времена. Шта би то значило?
Они хоће да се одрекну Косова и Метохије, и самим тим проблем није ријешен. Тиме се отвара питање опстанка уопште српског народа и српске државе.
Они су на самом терену Косова и Метохије направили једно опште лудило, да имамо сваку ноћ да падну макар по двије бомбе у Косовској Митровици, да се више не зна како ће осванути дан и како ће се провести ноћ. Да бомбе падају по српској дјеци, да бомбе падају у центру града, да бомбе падају и на Србе, да бомбе падају на Арбанасе, и на Горанце и на муслимане, и на било кога ко живи доље.

То се није дешавало, па Богами има 13 година сигурно у Косовској Митровици, а и кад се дешавало није оволико узастопно сваку ноћ. Више су неки момци из шале отворили доље кладионицу да се кладе да ли ће бомба пасти увече око пола осам кад дневник почиње или око осам кад се дневник завршава, или ће у пола три ујутру или ће у три. Поставља се само питање у пола сата, кад ће која пасти. Само не зна се гдје и на кога.
Сви смо свједоци да су и српска дјеца била поврјеђена ту, и што је најгоре, као што смо говорили на неким претходним нашим јавним иступањима, да ће тога бити још. И прошли пут смо упозоравали, и говорили смо да нажалост смо у праву, да ће српске крви још бити просуто. И крајње је вријеме да се овај режим распусти.
Овај режим прави још додатно лудило међу Србима на Косову и Метохији. Тако нешто је још у вријеме комунистичког режима Јосипа Броза Тита рађено преко браће Стамболић, гдје су се налазили најгори међу Србима и постављали на одговарајуће функције да уништавају сопствени народ. Што су били класични представници режима међу Србима. То је обустављено неђе тамо 1987-1990-те, а онда су се 1990. опет појавили ти исти убацивши се у нову власт Слободана Милошевића. Који су нарочито дошли до изражаја у јулу, чији је гласноговорник био и садашњи шеф Канцеларије за КиМ друг Александар Вулин.

Када је у петооктобарском преврату и револуцији срушена власт Слободана Милошевића опет ти исти су се нашли у служби Небојше Човића. И ти исти су опет били представници режима међу Србима. Фала Богу нема више ни Јосипа Броза Тита, ни Небојше Човића, чак је прошлост и Горан Богдановић, али ево имамо поново Александра Вулина.
И ситуација је дошла до ерупције.
Константно једне те исте неспособне сподобе се представљају као представници Срба са Косова и на основу њихове издаје и послушности режиму, они се позивају да Срби са Косова пристају на сопствено уништење и предају Косова и Метохије „великој Албанији“ и уништења државе Србије на просторима јужне српске покрајине.

Константно представници садашњег непријатељског режима говоре о правима Срба на Косову и Метохији, позивајући се на хуманитарну помоћ, на хуманитарну катастрофу, на разне културне дјелатности, прославе и томе слично, нико не говори о безбједности и слободи тога народа. А што је још битније нико не говори о присуству државе Србије на Косову и Метохији.
Ми сад када смо долазили видјели смо на Јарињу гдје је некад био контролни пункт ниче, као што смо и раније наговјештавали више пута и долазили на то Јариње да протествујемо више пута, најтврђа граница у Европи. Коју заједно чине представници шиптарског КПС-а, Еулекса и МУП-а Србије. И од те, будуће најтврђе границе у сред Србије до моста на Ибру у Косовској Митровици имате на свакој бандери по српску заставу.

Јел` то неко од нас прави будале? Да поставља гранични прелаз у сред Србије, а онда иза тог прелаза поставља српске заставе. Шта значе те српске заставе на бандерама кад имате гранични прелаз у сред државе? Шта ће значити те српске заставе када гасите српске институције на Косову и претварате их у шиптарске косовске институције?

Имамо најновије изјаве да ће полицајци МУП-а Србије постати шиптарски полицајци, да ће српске школе ући у систем шиптарског „Министарства просвјете“, да ће болница у Косовској Митровици, којој је блокиран рачун и не примају плате људи, ући у шиптарски здравствени систем, да ће локална самоуправа по новим изборима који се спремају ући у локални самоуправни систем тзв. „републике Косова“.

Јуче је почело суђење петорици грађана Косовске Митровице који су бранили Устав и право ове државе пред Еулекс судом у Косовској Митровици, на основу закона тзв. „републике Косова“. И све, као што можете да чујете, то потврђује Томислав Николић. Је ли вријеме да он буде прошлост? Он је по преузимању дужности рекао, то има на неким снимцима, ако народ буде затражио од њега – он ће отићи.

Говоримо већ мјесецима, вријеме је да оде. Вријеме је да оде док није нанио толико штете да се то неће моћи поправити. Сто хиљада људи, Срба који живе тренутно у јужној српској покрајини, биће жртве његове лудачке политике.

То се више не може назвати ни издајом, ни велеиздајом, ни непријатељством, ту се ради очигледно о некој врсти неког поремећаја у систему размишљања и вриједности. Јер који то човек може да свјесно ради на уништењу сопственог народа и сопствене државе? Да омогући терористима да несметано бацају бомбе, заузимају манастире и храмове, заузимају све институције српске, комплетну српску територију.

И шта смо добили као најновији резултат? Појавио се муфтија Зукорлић гдје и он тражи потпуно иста права за муслимане у Рашкој области. Појављују се неки у сјеверној српској покрајини који траже потпуно иста права за неке у сјеверној Србији. Чак се предлаже да се промјени Устав гдје ће се у том Уставу изједначити права јужне и сјеверне српске покрајине.

Шта то значи? Они предају Косово Албанији а очигледно да оће да предају и Војводину некоме. Да не помињем неке друге српске земље којих су се они давно одрекли попут Крајине, Црне Горе, Херцеговине, Босне или Вардарске Македоније.

Дал` је њима циљ свести Србију на границе тзв. преткумановске Србије, у којој се спрема да у школске лектире и у програм уђу хомосексуални бракови и права хомосексуалаца, генетски модификована храна, имамо бонбардовање преко свих медија о затрованом млијеку, месу, јајима, ваздуху.
Крајње је вријеме да се нешто промени на боље.
Иницијатива коју је покренуо професор Грујић је одлична. Требало би сви патриотски покрети да се прикључе тој иницијативи у току овога марта мјесеца који слиједи, када ће кренути потписивање. Не би било лоше да се у свим градовима Србије крене са потписивањем те петиције не би ли се створила могућност да се ови пошаљу коначно у прошлост. И не само у прошлост, него кад се формира нова власт они мора да одговарају пред овим народом и пред овом државом.

Пред Богом ће у сваком случају одговарати. На основу закона, на основу Устава ове државе, да ова власт, овај режим, више не знам како бих назвао, шаљу полицију да бије српски народ на Косову и хапси оног који брани Устав, који брани територијални интегритет и суверенитет републике Србије?
Да је ко год је Србин, ко год је патриота иако није Србин, макар био и друге националности или вјероисповјести, он је за њих непријатељ. За све им је алиби Европска унија. Европска унија из које бјеже сви.
Уствари, ради се о једној класичној игри спиновања, коју они већ употребљавају неких петнаестак година, гдје морају да имају неки разлог због чега чине све ово. Јер не постоји могућност објашњавања, кад крену нешто да објашњавају не могу да објасне. Видјели сте колко пута су се у своје рјечи упетљали Дачић, и Вучић и Николић, и Вулин, и не знам ко све од њих…

И онда дође та спасоносна реченица по њих: морамо због Европске уније. Шта? Побићемо све Србе, нестаће Србија због Европске уније? То му дође као нека врста алибија: морали смо то да урадимо због Европске уније.
Стар је једноставна. Одбацити зло звано Европска унија, одбацити НАТО пакт, окренути се Русији, и формирати једну нормалну српску власт.
Стога у потпуности подржавамо иницијативу и идеју професора Грујића и још једном позивамо све патриотске покрете и све патриоте у овој држави небитно које су нације или вјере, да се прикључе и да помогну да се формира нормална власт у овој држави или нестаћемо и као народ и као држава.
Замолио бих, ако ово допре до јавности, ко год слуша, да се престане са гледањем на Србе на Косову и на Косово ко на социјални случај и на бједнике. Поново сам читао по интернету и видјео разне иницијативе, разне хуманитарне акције скупљања хуманитарне помоћи за јадне и бједне Србе на Косову.

То је увреда за те људе доље. Нису наша дјеца бједна да неко треба њима да помаже на тај начин ко обичним бједницима, нису то мајмуни у Зоолошком врту коме ће неко да да банану да поједе па онда буде срећан док гледа како то мајмунче једе банану. Није то доље некакав национални парк у који ће доћи сви да се сликају и да оперу своју савјест и паре, преко хуманитарних акција.

Ако желе нешто да помогну ево им једне идеје коју спроводи професор Грујић, имају могућност преко разних протеста који се дешавају у Београду па нека помогну.
Стварно нам је мука више свима од тога понижавања, од тог прихватања режимске приче, па и Хашим Тачи господо дозвољава и жели тако помагање Србима. Он жели да Срби уђу у такозване косовске институције и да једино што може добијати је хуманитарна помоћ. Чак им и он даје неку хуманитарну помоћ.

Да неким несрећницима трактор ујутру, увече ти исти његови људи дођу па му украду тај трактор. Значи, изигравање… зар је мало после свјега изигравати се с тим несрећним народом који се налази пред уништењем.
Стварно би замолио да се прекине са том једном режимском игром помагања, уствари обесмишљавања Срба на Косову и Метохији.

——–

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:
ЈАВНО ПОТПИСИВАЊЕ ЗА РАЗРЕШЕЊА И ОПШТЕ ИЗБОРЕ

Конференција за новинаре др Љубомира Т. Грујића – Разрешавање Председника Николића и Владе – општи избори /видео/

1 reply »

  1. Vlasti države Srbije postale su saučesnici u postepenom otimanju Kosova i Metohije, trgujući sa EU po cenu nacionalnih i istorijskih vrednosti Srbije.Nije reč samo o otimanju Kosova i Metohije, već o opštem nasrtaju na teritorijalni integritet zemlje….Kosovo i Metohija je oduvek bilo srpsko i jednog dana Srbi će uspeti da vrate opet u svoju otetu zemlju.Jevreji su tokom Drugog svetskog rata pretrpeli pogrom holocaust. I pored svega toga nikada nisu gubili veru u svoje korene i da će vratiti svoju zemlju pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa „Dogodine u Jerusalimu“. Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu i Metohiji.

    Свиђа ми се