Биљана Диковић

КАСАЛОВИЋ: Ова власт која хистерично жури по цену Срба и Србије у ЕУ, треба напокон да оде


САША КАСАЛОВИЋ подпреседник СНО СРБИ НА ОКУП:
Ова Влада није урадила ништа ново што претходна није. Ова Влада је само наставила у континуитету, другу етапу или фазу онога што је она пре ње започела…

Саша Касаловић, подпреседник Свесрбске народне организације СРБИ НА ОКУП, јавности је познат по својој ангажованости за остваривање слободе и права Срба на Косову и Метохији и за очување целовитости државе Србије и њених духовних и материјалних вредности, на барикадама на Косову и Метохији.

04.03.2013. ФБРепортер, излагање Саше Касаловића – Конференција за новинаре Др Љубомира Т. Грујића – Разрешавање Председника Николића и Владе – општи избори

Саша-Касаловић-1

Саша Касаловић, подпреседник СНО СРБИ НА ОКУП
Косовска Митровица

Мислим да има око годину дана, мање-више, како смо долазили у Београд, да објаснимо шта те барикаде на Косову и Метохији уопште значе – пошто су нас окривили – да тамо неки сирови људи са неким балванима нешто покушавају. Желим да направим паралелу и да видимо где смо од онда. А онда смо упозоравали докле ће, оно што је тадашња власт кренула да ради да доведе и отприлике је, чини ми се, оно што смо тада рекли – то се управо и десило. Чега смо се тада прибојавали да ће до тога да дође – то се и догодило. И ево нас ту да сада тумачимо оно што смо тада покушали да убедимо јавност у Србији, да спречимо да до тога не дође.

Увек користим прилику да кажем, да почетак свих наших проблема на Косову и Метохији почиње оног тренутка  када смо онако поспани, необазриви, дозволили да наши непријатељи, србски непријатељи, којих има и у србском народу а и ван њега, када смо дозволили да нам протерају владику Артемија. Да нам, да тако кажем: разбију Цркву на простору Косова и Метохије. Када су тако добро одрађен посао претходно израчунали, да ће народ да остане да кажем тако погубљен, мање сконцентрисан на проблеме који тек иду, и ево резултата.

Барикаде су биле одбрана да се Косово и Метохија отргне из Србије. Ми смо тада били барикада која није бранила само Србе на Косову и Метохији, те барикаде су тада, у том тренутку браниле и остатак Србије. Тада се Београд бранио на барикадама, тада се цео србски народ, србска религија, вера, Православље, Светосавље бранило на тим барикадама.
Међутим, данас то није случај.

Толико лицемерја, толико интрига, толико смишљених акција од стране бивших Срба (другачије не могу да назовем неке Србе који раде на одвајању Косова од остатка Србије) је довело до тога да се та барикада одбране србства пребацила, ни мање ни више, него овде у Београд.
Чини ми се да оне више не би имале резултата ни у Рашкој области и када би биле постављене, не би имале резултата ни у Војводини, јер је самом пропашћу тих барикада некако у први план изашла истина да ми више не можемо да се одупремо жељама наших непријатеља да дође до коначног слома Срба, Србије и србске државе. И зато смо ми данас овде.

Идеја професора Љубомира Грујића је нешто што ми подржавамо, не само од тренутка кад смо ту идеју препознали кроз захтев професора да му се у томе придружимо. То је једна идеја која је само наставак те наше борбе са барикада, нажалост, пошто су се оне сада помериле овде у Београд.
Ми можемо сасвим јасно да кажемо да се Косово и Метохија више не брани на Косову и Метохији, они се данас бране у Београду. А да будемо још прецизнији – и Србија се данас брани овде у Београду.

Немојте мислити да смо ми овде данас дошли јер смо као један део србског народа који је тренутно најугроженији, из оних најнижих порива, из неког егоистичког приступа довде дошли да вам се жалимо – аман браћо помажите. Не.
Ми препознајемо да је ово удар на целокупно србско друштво, на србску државу и мислимо да се, не само Косово и Метохија, али у првом реду оно, Рашка област, Војводина и све оно што су намерили да нам отму, данас брани у Београду.

Волео бих да ово буде, као што сам и раније слао апел, апел будном, бар једном делу србског народа за који се надамо да је будан, да пробуди онај други мало уснулији део, да изађу на улице, да подрже ову иницијативу, да у што већем броју подржимо ову идеју, да дамо свој допринос тиме што ћемо потписати папир на коме тражимо да до оставке и смене ове издајничке Владе и власти дође.

Ова Влада није урадила ништа ново што претходна није. Ова Влада је само наставила у континуитету другу етапу или фазу онога што је она пре ње започела.

Мој став, а и мојих сабораца доле који се боримо за опстанак Срба, Србије и србске државе, тврдимо да Србија никад неће наћи спас, па и ако успемо да ову власт променимо, ми никада нећемо наћи спас у овој новој власти која би требало да кроз србски парламент уобличује идеје и начин борбе како да спасимо србску државу и друштво. Међутим, то је нека друга прича која ће нас на крају довести онога када је Србија кроз историју била најјача као држава, али то је нека друга тема.

За почетак, да не бисмо били овде екипа људи која прича на више страна и о сто тема, да ми започнемо ову причу и да дамо све што је у нашој моћи и учинимо све што је у нашој моћи, да подржимо са много потписа, надам се стотинама хиљада потписа, да до смене ове издајничке власти дође. Ове власти која хистерично жели да уђе у Европску унију по цену опште пропасти Срба и Србије, да напокон сиђе са политичке сцене а ваљда ће, ако будемо и мало мудрији и уз Божију помоћ и од Бога бити погледани, па ће нам и Он помоћи да изнађемо решење које ће нам бити, уствари пут у бољу будућност.  

 

———

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:
ЈАВНО ПОТПИСИВАЊЕ ЗА РАЗРЕШЕЊА И ОПШТЕ ИЗБОРЕ

Конференција за новинаре др Љубомира Т. Грујића – Разрешавање Председника Николића и Владе – општи избори /видео/

Војиновић: “Одбацити зло звано Европска унија, одбацити НАТО пакт, окренути се Русији… “