БАРИКАДЕ

Америчко-шиптарски удружени злочиначки подухват: Најављују „чишћење севера КиМ од Срба“!?


Американци са шиптарима до краја: Вести најављују америчко „чишћење севера КосМета од Срба“?!

Франкфуртске Вести објавиле су вест АМЕРИКА СПРЕМА ОФАНЗИВУ НА СЕВЕР у којој наводе сазнање да амерички специјалци стижу на Косово и Метохију. Повезују то са вешћу да је крајем фебруара на територији Лепосавића пала беспилотна летилица која је снимала терен, и претпостављају да ће „удар да крене из Брђана“…

05.03.2013. извор:  Вести (http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/296837/Amerika-sprema-ofanzivu-na-Sever), за ФБР уредник Биљана Диковић

***

Можда је ова најава повезана са сталним изјавама еу-званичника и оних који на КиМ делују свакодневно против Срба и Србије, али и најављеном Еулексовом кампањом о којој се може прочитати на њиховом званичном сајту eulex-kosovo.eu где, у медијској кампањи, састанцима, посетама, видео спотовима, позивају на „успостављање права и државности Косова на целој територији…“ Интересантно је да увек говоре не само о четири србске општине: Косовска Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић, већ увек о шест: додају Вучитрн и Прилужје у којима су већ успоставили своју „владавину“ и у којима је већина становништва шиптарска…

vesti amerika sprema napad na sever

Поучени разним лошим догађајима, терористичким нападима шиптара, стране окупаторске војске, страдањима Срба, као и уништавањем имовине личне и државе Србије и СПЦ, као и злочинима према деци, у свету познатог злочина трговине органима на Косову и Метохији, а са друге стране – никаквом помаку у промени политике званичника који су тренутно на власти државе Србије, као и издајничком ПРОТИВУСТАВНОМ договарању са злочинцем и убицом Тачијем о будућности наших Срба, у наставцима у Бриселу и под оштрим оком Ештон, САД и Немачке (што је ван здраве памети), и нереаговању народа да се ова издајничка власт сруши и заштити народ србски и држава Србија, и ову вест узимамо са опрезом, али објављујемо као обавештење и сазнање других…

У међувремену „преговори“ иду онако како их је Тачи замислио, заказана је Седница Савета безбедности УН о Kосову 22. марта, а синоћ је била, још једна експлозија бомбе, у низу од двадесетак у последњих неколико дана, у Косовској Митровици…

НОВЕ ЕКСПЛОЗИЈА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ (20-та у 2013. години) !!!
Непознате особе су у касним ноћним сатима око 01:40 активирале и бациле експлозивну направу између ресторана ,,Бели двор“ и оближње зграде која се налазали између филозофског факултета и КПС окружне станице.Причињена је мања материјална штета и нема повређених. На лицу места се налази полиција која испитује случај. Сав овај немили догађај је пробудио грађане који са својих тераса посматрају размишљајући о томе да је ситуација у Косовској Митровици све гора и гора!

***

КАО ДОДАТАК ОБЈАВЉУЈЕМО И ДЕЛОВЕ ИЗ НАЈНОВИЈЕГ ТЕКСТА НА САЈТУ ФОНДА СТРАТЕШКЕ КУЛТУРЕ КОЈИ ГОВОРИ О САДАШЊЕМ ТРЕНУТКУ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, КАО И О СТАЊУ „ПРЕГОВОРА У БРИСЕЛУ“, ПИШЕ ЧЛАН РЕДАКЦИЈЕ СРБСКОГ ФБРЕПОРТЕРА Ања Филимонова:

(Ања Филимонова, srb.fondsk.ru, 05.03.2013.)

Сада је “црвена линија” Београда, остављајући једну линију за другом, гурнута до нивоа невелике аутономије српске заједнице на Космету. Једино што при том није изговорен сам термин “независност”, али сви атрибути независности “Републике Косово” су признати и јавно изнети…
Имајући у виду да током вишегодишњег преговарачког процеса Приштина није пристала ни на један компромис, а Београд је испунио све што се од њега тражило, онда највероватније у овом случају компомис значи само то да ће српска владајућа коалиција напустити и свој последњи бастион. Премда тај корак нема принципијелног значаја, пошто без обзира на то какве ће бити компетенције заједнице српских општина, главно је то да је Београд у суштини признао постојање уједињених српских општина у границама независног Косова и не тражи ни од посредника у преговорима – ЕУ, нити од Приштине, да изађу из тог базног положаја. Тако је до потпуног испуњења пљачкашких и понижавајућих услова ЕУ остало још само пола корака.
У будућности је неизбежно избијање оштре друштвено-политичке кризе и тензија на северу Космета…

…Тако је датум за почетак преговора са ЕУ, напредак у процесу евроинтеграција и неопходност испуњења политичких обавеза на српској политичкој и медијској сцени добио значај култа тоталитарне секте. Свака информација која није у складу са том “апсолутном истином” сматра се несумњиво лажном, а “евроинтеграције” захтевају слепу послушност. Да би умилостивили тог прождрљивог богића, на жртву му се приноси много – духовност, традиција, национални идентитет и историја народа, територијална целовитост, суверенитет и Устав земље – исувише много да би држава могла касније стећи могућност да доживи препород. У овом тренутку, напорима западних политичких технологија, земља је претворена у безвољни инструмент задовољавања манијакалних амбиција “великих држава” и наднационалних центара моћи (чија се сва такозвана моћ пројављује кроз нељудско уништавање самосталности других земаља и народа). Њиховим искусним напорима био је створен систем у коме не постоји могућност избора и усмерености, него се само силом притиска и манипулација, утиче на српско друштво и владајућу коалицију. У условима крајње повреде целовитости државе кршењем Устава земље или његовом променом, појављује се ризик распада земље, пошто се ствара преседан повлачења из правне области, чиме се отвара пут неконтролисаном распаду и деструктивним процесима.

—————

 06. 03. 2013. 01:46х Д. Н. Петровић – Вести

Америка спрема офанзиву на Север

 

До ескалације сукоба на северу Космета могло би доћи већ овог пролећа и то без обзира на резултат бриселских преговора представника Београда и Приштине – Ивице Дачића и Хашима Тачија!
АМЕРИ

Спремни за акцију: Амерички маринци уместо у Авганистан долазе на Косово

Наиме, да се нешто озбиљно „кува“ сведочи и најава из Форт Брига у Америци да ће на Косово и Метохију стићи 525. борбено-извиђачка бригада. Та јединица требало је да иде у Авганистан, али је план промењен, па је одлучено да дође на Косово, ДА буде део Кфорове Мултинационалне бригаде Исток и замени припаднике америчке националне гарде и резервисте из ове земље.

савијер брунсон
Командује специјалцима: Савијер Брунсон, пуковник Војске САД

Ово је први пут да на Косово из Америке стиже једна борбена јединица, односно специјалци који су обучени за ратовање у најтежим условима у Авганистану.

Командант 525. борбено-извиђачке бригаде пуковник Савијер Брунсон рекао је „да ће његова бригада на Косову остати девет месеци, да не очекује сукобе и да ће његови војници сарађивати с локалним становништвом и локалним званичницима“. Ипак, Срби страхују да Американци долазе да, заједно са Немцима, који су прошле године послали своје оклопне специјалце и „јежеве“ за уклањање барикада, силом натерају Србе на северу Покрајине да се интегришу у независно Косово.

На озбиљност ситуације указује и Раденко Недељковић, начелник Косовско-митровачког округа, који је рекао да би сваког тренутка сукоби могли ескалирати у мултиетничком насељу Брђани. Подсетимо, у Брђанима Албанци уз здушну помоћ Косовске полицијске службе (КПС) и уз прећутну сагласност међународне заједнице граде на десетине кућа и стамбених објеката, отимају српску земљу, протерују Србе и покушавају да се инфилтрирају у северни део Косовске Митровице.
албанци дивља градња

Албанци на дивље граде куће у Брђанима
 

– Безбедносна ситуација је крајње тешка и експлозивна, ескалација је могућа већ овог пролећа. Албанци покушавају да нам, освајањем Брђана, дођу иза леђа и угрозе опстанак Срба у Косовској Митровици, питање је још колико ће српски народ све то моћи да толерише – каже Недељковић и наглашава „да се Приштина куне у Ахтисаријев план, а да се ни њега не придржава“.

По Ахтисаријевом плану, насеље Брђани је део општине северна Косовска Митровица и у овом делу града ништа се не може градити без дозвола надлежних општинских служби. Албанци то не поштују, по налогу из Приштине, узурпирају српску земљу, насељавају се у делу града где никада нису живели и свакодневно провоцирају сукобе – додаје Недељковић.
 

 

Издржали 13 година

Мирко Милосављевић из Зубиног Потока каже да ће бити немира уколико премијер Ивица Дачић договори нешто што не би значило останак Севера у саставу Србије.
– Ако смо издржали 13 година, морамо издржати и сада, има међу нама неких који би пристали на све што им Београд или Приштина кажу, али 99 одсто Срба ни по коју цену неће под Тачијеву чизму и томе ће се супротставити свим средствима – закључио је Милосављевић.

 

Беспилотна летелица

На северу Космета се, како тврде Срби у Лепосавићу, 28. фебруара срушила беспилотна летелица која је, како се верује, снимала погранично подручје са Србијом и локације око Јариња. Летелица пала је недалеко од планинских и слабо насељених села ове општине, у подножју Копаоника.
– Одмах је стигло неколико хеликоптера Кфора који су наделетали ово подручје, слетали и узлетали и потом нестали – каже један житељ Лепосавића.
Где је црвена линија?

Начелник Косовско-митровачког округа Раденко Недељковић наглашава да је Србији доста условљавања, попуштања и понижавања.
– Ивица Дачић мора да саопшти где је наша црвена линија, мора јасно рећи да неће бити гашења српских институција и државе Србије на северу Космета, све друго било би погубно за српски народ – рекао је Недељковић.

8 replies »

 1. Да смо ми – као што и нисмо, на пример држава Израел, прогласили би моменталну мобилизацију на целој територији земље. За нас ово не би био неки тричави новински текст, већ велика опасност по опстанак државе. Вучићу прекидај разговоре и спремај одбрану, ако ти нећеш уклони се сместа! Југ србије је угрожен и читава држава. РТС да прекине са цензуром. ДОСТА нам је више лажи!

  Свиђа ми се

 2. – ВЕЛЕИЗДАЈА ЈЕ ДОВЕДЕНА ДО КРАЈА,
  – А СРБИ СА КиМ и СРБИ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ НИСУ ПРЕДУЗЕЛИ НИШТА КОНКРЕТНО И ДЕЛИТВОРНО ПРОТИВ ИЗДАЈНИЧКЕ ВЛАСТИ,
  – док са друге стране америчка злочиначка власт наставља обесправљивање и протеривање Срба са КиМ. !
  – Окупаторска војска се припрема да разбије сваки покушај бунта или отпора Срба на КиМ,
  – дајући им до знање да ће отпор бити угушен у крви !
  – То је још један разлог више да се уједине сви родољубиви Срби и крену у Београд,
  – сруше нелегитимну и неСрпску власт,
  – пониште све договоре и врате целу ствар на резолуцију 1244. у УН !?

  Свиђа ми се

 3. Ako nastave svakog dana da ubijaaju po jednog Srbina, i da svakog drugog dana bacaju eksplozivne naprave, neće da bude dobro. Ako krenu,na sever da okupiraju Kosovo, biće mrtvih glava i među strancima, jer ko se oružja hvata od njega i gine. A Srbi su mirno gledali kaako im ubijajau narod, decu, žene, i plaše nejač, ali ako krene pucnjava, tada će biti malo drukče, tada će naš narod imati legitimno pravo da se brani.

  Свиђа ми се

  • Taci se zaljubio u Srpkinju za vreme pregovora a Dacic sahranjuje Srbiju

   Evo je odlicna informacija
   kako Srbi vode veoma važne pregovore.Pogledajte samo sliku na kojoj se svi smeju kao da su rod rođeni na nekoj svadbi a ne na sahrani Srbije.
   Pregovori su na engleskom.Dacic je poveo sluzbenog prevodioca.Mlada žena koja je diplomirala na skandinavskim jezicima.Možda ona zna engleski ali sigurno ne bolje od specijaliste za engleski.
   Da ne govorimo što se drecavo obukla u crveno odelo,koje je slučajno boja albanske zastave.
   Srpskoj brljivosti nema kraja.

   http://www.kurir-info.rs/taci-se-zaljubio-u-dacicevu-saradnicu-clanak-681207 Ovo je zaista mucan period za sve koji su Srbi i kojima je do Srpstva stalo.
   Ali zaista, pregovaraju sa teroristima i kriminalcima da bi dobili datum??? Da udju u EU koja je utopija (videli smo koliko je koristila GRcima)? Pa zar zaista nema alternative? Slika govori sve a Tijaniceva mafijaska RTS i sve ostale jevrejske TV stanice pisu da je to mukotrpan i naporan posao a oni gledaju ko ce koga da opali .Sto narod ceka . Zasto neustane i smrvi ova zuta govna i njihovo seme da Srbiji bude lakse

   Свиђа ми се