Биљана Диковић

ПЕТИЦИЈА: Разрешење Николића и Владе Србије! (ВИДЕО)


ПЕТИЦИЈА: Разрешење Николића и Владе Србије!

Потписивање за разрешење председника Србије Томислава Николића и оставке свих чланова Владе Србије, за расписивање општих, слободних, равноправних нових избора ради очувања Србије и Срба, на иницијативу проф. Љубомира Т. Грујића је почело.

„Разлог зашто се тражи разрешење, кратко речено, јесте: непоштовање Устава. А пошто је народ на референдуму усвојио Устав, то значи непоштовање народа, народне воље, народног опредељења, народног става“ – изјавио је на терену, где сакупља потписе, професор Љубомир Т. Грујић.

05.03.2013. извор: видео са терена СРБИ НА ОКУП, за ФБР уредник Биљана Диковић

RAZRESENJE NIKOLICA I VLADE
Професор Грујић је укратко подсетио на конференцију за новинаре која је одржана 28. фебруара, на којој је било детаљно изложено како садашња власт, председник Томислав Николић и Влада делују и крше Устав. Како делују против члана 1. Устава не поштујући људске вредности, како одузимају сувереност од народа, и успостављају власт мимо воље народа, крше члан 2. Устава РСрбије, како се не повинују вољи народа и закону, крше члан 3. Устава, како дозвољавају да правни поредак у Србији није јединствен, да у једном делу РСрбије постоји један, а у другом делу други правни поредак чиме крше чланове 4. и 194. Устава РСрбије. Како дозвољавају да се руши достојанство човека, физички, психички интегритет, да се не обезбеђује неприкосновено право на живот људи на Косову и Метохији чиме се крше чланови Устава 22, 23, 25, како се не обезбеђује слобода и безбедност људи на Косову и Метохији чиме се крши члан 27. Устава РСрбије. Они дозвољавају и повинују се томе да наша деца на Косову и Метохији не могу да се школују по програму РСрбије чиме крше члан 71. Републике Србије. На тој конференцији је показано како Томислав Николић и Влада Србије крше још много других чланова Устава и не дозвољавају да Србија функционише као правна држава, какко је одређено чланом 97. Устава.

RAZRESENJE NIKOLICA I VLADE 2

Професор Грујић је још додао:

„Ми сви добро знамо да путем тероризма и насиља су шиптари успоставили своју власт после потпуно неоправданог бомбардовања Републике Србије и целог народа овде. Они су сада успоставили одређену власт уз подршку КФОРа и Еулекса, мимо јурисдикције Републике Србије.
Према Уставу Републике Србије, према међународним документима који обавезују све чланове Уједињених нација, а то је пре свега Повеља УН, а онда Резолуција УН 1244 која обавезује да се поштује суверенитет Савезне републике Југославије на Косову и Метохији, а њен наследник је Република Србија, што значи да Резолуција 1244 гарантује поштовање суверенитета Републике Србије на Косову и Метохији.

Прихватање да ови самодршци, који су терором и насиљем и бомбардовањем Републике Србије дошли на власт на Косову и Метохији, је директно у супротности и са Уставом Републике Србије и са Резолуцијом 1244 Уједињених нација, и прихватање да се са њима преговара значи да се њима признаје легитимност.  Тиме се руши суверенитет Републике Србије што је гарантовано и што је у надлежности РСрбије према члану 97. Устава.

Према томе, ниједна власт у овој земљи нема право да преговара са онима који су незаконито, мимо РСрбије, дошли до владајућих положаја било где у Србији, сада на Косову и Метохији. Јер самим тим прихватањем да са њима о нечему преговара значи да им се признаје легитимност и да се прихвата да РСрбија не не остварује свој суверенитет на Косову и Метохији. То је потпуно неприхватљиво.
Свако ко је на власти и хоће са њима да преговара значи да руши сувереност и суверенитет, целовиту јединственост РСрбије чиме крши чланове 2, 8. и 97. Устава РСрбије.

Ти људи, а они су сада на власти, као и они пре њих што су били, или нису способни или из неког другог разлога делују против Устава РСрбије и треба да буду што пре разрешени, да нас не вуку даље у све већу пропаст.

Према Резолуцији 1244 УН се гарантује да се све протеране и избеглице врате на Косово и Метохију, а то је српски народ, стотине хиљада Срба са КиМ, и да им се обезбеди слободан живот, слободно кретање и безбедност. Поред тога што се гарантује суверенитет РСрбије на КиМ, такође у Резолуцији 1244 УН се гарантује да војне и полицијске снаге РСрбије у одређеном броју имају право да се врате да чувају историјска, духовна и материјална знамења РСрбије на КиМ и да обезбеђују границу РСрбије на КиМ према Албанији и Македонији. 

Ова власт прихвата да се све то крши и не поштује, и делује у том смислу.

Осим тога, ова власт је узурпирала положај врховних државних органа, тако што без одлуке народа на референдума тврди да ми морамо да уђемо у Европску унију, а то не може да се прихвати, поготову после решења Уставног суда РСрбије на предлог да оцени уставност писма и приложене документације о ЕУ. Уставни суд је одлучио да то није званична пријава за учлањење РСрбије у ЕУ него да је то писмо председника РСрбије Бориса Тадића и тадашњег председника Владе Мирка Цветковића, писмо политичке природе, у коме се изражава приврженост европским вредностима. Према томе ТО ЈЕ ЊИХОВА ЛИЧНА АКЦИЈА, и они НАСИЛНО и ПРИСИЛНО ХОЋЕ да уведу РСрбију и цео народ у ЕУ, после свега што су владе водећих држава ЕУ чиниле и што сада чине са српским народом у Србији, поготову на Косову и Метохији.

RAZRESENJE NIKOLICA I VLADE 3

НИКО ЊИМА НИЈЕ ДОЗВОЛИО да под овим условима и са оваквим ставовима водећих држава ЕУ, РСрбија се учлањује у ЕУ. Тиме што они то раде БЕЗ ПРИСТАНКА НАРОДА они успостављају своју владавину и на тај начин МИМО ВОЉЕ НАРОДА, и ОДУЗИМАЈУ СУВЕРЕНОСТ ОД НАРОДА, чиме опет крше члан 2. Устава РСрбије и члан 97. Устава РСрбије.

ОДНОС ВЛАСТИ ПРЕМА УСТАВУ ЈЕ ОДНОС ВЛАСТИ ПРЕМА НАРОДУ, јер овај Устав је народ усвојио на на слободном тајном гласању са великом, више него довољном већином да Устав ступи на снагу.“

 

Ljubomir T Grujic

Професор Љубомир Т. Грујић позвао је све који су у прилици да виде овај снимак:
„Позивам све вас да размислите добро, да ли подржавате ове људе који су данас на врховним државним положајима остану и даље на њима, или да се прикључите овој акцији, која се води по Уставу, и по Уставу је пријављена председнику Николићу, председнику Владе Дачићу, Влади, Народној скупштини, и полицији за јавни ред и мир.
Ви можете потписати драги суграђани овде, да подржавате да се они разреше, врховних државних функција и положаја, можете и више од тога, да помогнете, ако узмете ове обрасце па скупљате потписе у својој околини, а највише што можете да учините да подржите да се прикључите и да јавно скупљате овако потписе од грађана, јер је ово потписивање јавно, тако и пријављено да се одржава по целој територији РСрбије. „

***

ВИДЕО СНИМАК СНО СРБИ НА ОКУП:


На личну иницијативу ПРОФ. ЉУБОМИРА Т. ГРУЈИЋА, у Кнез Михаиловој улици у Београду почело је потписивање петиције за разрешавање председника Николића и Владе.

Мотиви петиције:

– Прекинути ропски положај потлаченог српског народа у његовој постојбини — Косову и Метохији и губљење слободе и равноправности у Рашкој области

– Зауставити садашњи процес омаловажавања народа и његовог опредељења писмено утврђеног законским путем у облику Устава

– Спречити даље расточавање државе, општенародних добара од проворазредног животног значаја за појединца и цео народ, као и њихову распродају

– Створити основу за васпостављање независности и суверенитета Републике Србије на целој њеној територији, обнављање слободе и безбедности народа у њој

– Започети васпостављање трајног развоја домаће пољопривреде и привреде. Очување духовних и материјалних вредности српског народа. Повратити вредност домаћем образовању и школовању

– Оживети институцију потпуне одговорности према народу људи на највишим државним функцијама и положајима

 

***

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:
ЈАВНО ПОТПИСИВАЊЕ ЗА РАЗРЕШЕЊА И ОПШТЕ ИЗБОРЕ

Конференција за новинаре др Љубомира Т. Грујића – Разрешавање Председника Николића и Владе – општи избори /видео/

Војиновић: “Одбацити зло звано Европска унија, одбацити НАТО пакт, окренути се Русији…“

КАСАЛОВИЋ: Ова власт која хистерично жури по цену Срба и Србије у ЕУ, треба напокон да оде

1 reply »