Београд

МАРШ ПРОТИВ ПЉАЧКЕ, БЕДЕ И СИРОМАШТВА! (30 МАРТ 18:00 ТРГ РЕПУБЛИКЕ)


МАРШ ПРОТИВ ПЉАЧКЕ, БЕДЕ И СИРОМАШТВА!

Саопштења

vkontakt.pngСви поносно против пљачке, беде и сиромаштва!

Излази читава Србија!

Да ли се и ти будиш размишљајући шта ћеш деци да даш да једу, јер си и последњи динар дао за рату кредита?

Да ли можеш да отплатиш кредит који си једва извукао од богате банке?

Да ли се бојиш да ће ти банка одузети кућу која је под хипотеком?

Да ли примаш плату сваког месеца редовно?

Да ли без кашњења можеш да платиш грејање, инфостан, телефон?

Да ли можеш да платиш добру школу и књиге своме детету?

Да ли сваке године године неколико дана можеш да одеш на море?

Да ли можеш да платиш држави порез за своју радњу?

Да ли успеваш да преживиш продајући робу на пијаци?

Да ли можеш да верујеш да живиш у земљи у којој људи немају пара ни за сахрану?

Хоћеш ли и даље дозволити да два посто политичара и тајкуна живи прелепо од наше пропасти?

Ако је твој одговор на ова питања НЕ, и ако ти се смучило да живиш у држави која ти 2013. године не гарантује основна људска права да радиш и преживиш од свога рада, придружи нам се у великом маршу читаве Србије против беде!

Сви заједно уједињени!

Излази читава Србија!

Чекамо те 30. марта у 18 часова на Тргу Републике

Српски народни покрет НАШИ
Покрет жена ЖЕНЕС – Мила Алечковић,
Српско-руско братство
Асоцијација преварених грађана и дужника Србије
Покрет српских насилно пензионисаних војних лица „Небеско око“
Удружење антиглобалиста: Покрет пријатеља Венецуеле
Asta la Victoria – Покрет пријатеља Кубе

protestkomunalc

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=10794

23 replies »

 1. Dačić: Niko ne razmišlja o referendumu „Kosovo ili Evropska unija“ .
  EVO KO HOCE REFERENDUM NEKA NA BILO KOJOJ VESTI POLITICKOJ KULTURNOJ SPORTSKOJ ITD. NEKA UZ SVOJ TEKST DODA VELIKIM SLOVMA REFERENDUM DA BI VRLI PREMIJER VIDEO KO RAZMISLJA O REFERENDUMU.Neka to bude akcija po svim forumima, onlin novinama, fb, tviteru jedna rec REFERENDUM NEKA SE CUJE.Pa demokratski kakav god rezultat bio druga strana ima da cuti i prihvati.

  Свиђа ми се

 2. nema slobodne Srbije bez slobodnog Beograda. BEOGRAD MORA PASTI.Odavno to tvrdim i ostajem pri tome.Oni koji su zauzeli Beograd oktobra 2000 moraju pasti i nestati.Tkz “ demokratska opozicija Srbije “ opljackala je i opustosila je gradjane, a jos pritom unistilia drzavu.nema slobode bez slobodnog Beograda.nadam se da ce neko shvatiti.uselili se u vile i rezidencije,dzipove sa gomilom gorila oko sebe,ne znaju ni kolko para opljackanih imaju,a nemaju ni dana radnog staza.svaka susa koja je krocila u parlament izvukla je debelu korist,naustrb gradjana,a da ni „a“ neznaju da beknu.ej,bre,ne treba tu zatvor,nego uza zid…nikakvi protesti,vec rusenje i paljenje,istu metodu koju su i oni koristili.moj deda kaze da to ni odvratni komunisti nisu radili,ali zato njihovi danasnji naslednici su ih prevazisli.BEOGRAD MORA PASTI.

  Свиђа ми се

 3. – ДРАГИ РОДОЉУБИ,
  – ДА ЛИ СТЕ ВИ СВЕСНИ ДА СЕ ВАШИ СТАВОВИ И ВАША БОРБА НА ПОКЛАПА СА ВАШИМ ПОНАШАЊЕМ ?
  – ПА ВИ ОВАКВИМ НАИВНИМ ПОНАШАЊЕМ ДЕМАНТУЈЕТЕ САМИ СЕБЕ !
  – НИЈЕ ВРЕМЕ ЗА ЦРНИ ХУМОР,
  – МОЛИМ ВАС У ИМЕ НАРОДА ДА СЕ УКЛОПИТЕ У ЈЕДАН ТЕРМИН И ТИМ ПОТЕЗОМ ПОСТИГНЕТЕ ЦИЉ У КОЈИ СЕ КУНЕТЕ ЖИВОТОМ,
  – СПАС И ОСЛОБОЂЕЊЕ СРБИЈЕ, или
  – ДА ПОНЕСЕТЕ ИСТОРИСКУ И СВАКУ ДРУГУ ОДГОВОРНОСТ ЗА ДАЉУ ПРОПАСТ СРБИЈЕ !
  – Није неопходно да се посебно договарате и потписујете споразуме јер за то ће бити довољно времена када удружени ослободимо Србију !
  – КОНКРЕТНО
  – МОЛИМ ВАС „НАШИ“
  ПОМЕРИТЕ ВАШ ТЕРМИН НА ПРВИ ЗАКАЗАНИ ТЕРМИН 6.Април 2013.
  – и тим гестом ћете освојити вишеструко више присталица !
  – ПОСЕБНО МОЛИМ МИЛУ АЛЕЧКОВИЋ ДА УЈЕДИНИ РОДОЉУБЕ СРПСКЕ јер
  – МИЛА ТО МОЖЕ !
  – МОЛИМ У ИМЕ СРПСКОГ НАРОДА „НИКАД ГРАНИЦА“ ДА СЕ ТАКОЂЕ ПРИКЉУЧИ
  – И ТИМЕ ОБЕЗБЕДИ ПОБЕДУ
  – УДРУЖЕНИХ РОДОЉУБА СРБИЈЕ !
  – СЛОБОДА ИЛИ СМРТ !

  Свиђа ми се

  • Срби,
   Морам да Вам признам да сам доживео својеврсну еуфорију,пре неки дан када сам сазнао за протесте 6.априла у организацији Двери.Мислио сам да се Србија буди,уједињује и да има шансе да се нешто у скоријој будућности промени.Знам за вишемесечне иницијативе Двери када је у питању организовање националног блока ДСС-СРС-Двери.Исто тако знам и да Коштуница и Красић никада неће превазићи своју сујету,која их свакако и спречава да направе животну грешку и нестану у таквој организацији.Као што видимо то су данас полумртве политичке опције,које живе на „инфузију“.То лидерима и није битно,јер потпуно сам сигуран,они ће још дуго,дуго моћи да опстају од цркавице која капље са „запада“,јер то је до сада и био најбољи начин да се сви национално опредељени Срби држе на окупу око једне јалове и њима послушне групе политичара.
   Није ми јасно слично понашање мањих организација.Сви се нешто хвалимо са блискошћу са братском нам Русијом,а како нам онда није позната информација да Русија управо чека наше уједињење родољубивих организација,када ће се јасно определити на нашу страну и дати нам несебичну помоћ.Насупрот томе,неке организације,са само три своје активисте(част изузецима)разбијају и свим снагама се упињу,да до тога никад не дође.
   Прошла су времена измишљених,вештачких,преправљаних идеологија.Лично сматрам да можемо изаћи,или макар ублажити своје проблеме,једино хришћанским размишљањем и поступцима.Данас кад доживљавамо препород Православља у Србији,није тешко препознати литургијске људе и оне који то ни не желе да буду.
   Морам да скренем пажњу на још једну битну ствар;Једино Двери имају какву такву структуру,са преко 100 организованих повереништава у градовима и мањим местима.Једино су Двери,за сада,стекле легитимитет на изборима,са освојених преко 200000 гласова.Заиста не тврдим да су и засигурно најисправнији,али сматрам да у овом тренутку имају највећу снагу да нешто и промене,заједно са свим родољубима у свим другим организацијама и странкама.Будите сигурни да у овом трнутку издајнички СНС држи у „ропству“ на стотине хиљада родољуба.Требаће много,снаге свих нас,који смо освешћени да се тај круг издајника на власти демистификује и истина приближи обичном грађанину.И не заборавите да у свим тим странкама има симпатизера,чланова,гласача који су једнако Срби као и ми икоји жела Србији исто толико добро,као и ми.
   Помозимо им,отворимо им очи,ујединимо се!

   Свиђа ми се

 4. Oпредељеност СНП НАШИ сарадњи са другим организацијама најбоље је исказана кроз учешће у Иницијативи „Никад граница“ али и заједничким акцијама са Образом, Заветницима, Покретом за Србију и другима које су рађене и пре „Никад граница“.

  Организовање Марша не значи да СНП НАШИ више нису у „Никад граница“ односно и даље активно учествујемо у раду Иницијативе и присуствоваћемо свакој њеној акцији.

  Један од договора у Никад граница је и да организације учеснице могу и даље самостално да раде своје акције али да нам је акција око Косова и Метохије заједничка. СНП НАШИ се држе тог принципа.

  Ако је неко схватио наш најављени протест нашим изласком из Иницијативе погрешно га је разумео.

  Свиђа ми се

 5. Никад нећете успети док се сви не уједините, само тако можете скинути ове издајнике. До тада, млатите празну сламу.

  Свиђа ми се

 6. malo je onih koji su povezani sa raznim obavestajnim sluzbama i drugim medjunarodnim organizacijama,i oni vladaju…mora se naci olik organizovanja vecine stanovnistva,kako bi se islo napred,ovo sto pojedinci iz manjine propagiraju kao demokratiju nema veze s nicim do sada poznatim…

  Свиђа ми се

 7. ОТВОРЕНО ПИСМО „НАШИМА“, „ДВЕРИМА“, „РАДИКАЛИМА“, „ДСС“, СРПСКОМ СВЕШТЕНСТВУ, ВОДЕЋИМ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИМА, И СВИМA ДРУГИМА КОЈИ СЕБЕ СМАТРАЈУ „РОДОЉУБИВИМ“ У ДАНАШЊОЈ „РАСПАДАЈУЋОЈ“ СРБИЈИ…
  14 март 2013
  М. Новаковић

  Слажем се са већином читалачких коментара у вези последњег прогласа „Народног покрета Наши“, који смо објавили данас (14 март 2013) на страницама нашег ФБР портала.

  Иницијатива за излазак на улице и протесте до испуњења захтева је не само добра, већ и неопходна. У данашњој Србији не постоје услови за институционалну смену власти. Све полуге „легалног процеса“ за тако нешто су у рукама „партократско-тајкунске мафије“ (државне и националне институције, паре, и водећи медији) што онемогућава било какву шансу за фер и демократске изборе и „легалистичку“ смену власти.

  Свима треба да буде јасно да овај продани режим може да буде смењен једино на исти начин на који је и дошао на власт 5 октобра 2000 (читај- „на улици“, или „догађањем народа“)…

  …Зато овакви „себични“ и „сепаратистички“ (верујем, искрено и патриотски мотивисани) протести само иду на руку прозападном марионетском Српском режиму. Потребно је да се родољубиви покрети (уколико су искрено родољубиви) уједине у „једно“. Једино заједно могу да дођу до тог циља. По мом искреном уверењу „авенија“ за тако нешто данас јесте родољубиви и „уставобранитељски „ ПОКРЕТ НИКАД ГРАНИЦА, који наша редакција отворено подржава.

  Овај надстраначки и „уставобранитељски“ покрет је успео у јануару да окупи, и изведе на улицу велики број „разноликих“ патриотских покрета, грађана, и угледних појединаца. Разлог за тако нешто јесте (не само чињеница да су на челу покрета људи и организације којима је на првом месту отаџбина), већ и идеја да се родољубиви прваци и организације са различитим политичким и личним ставовима по многим питањима- окупе око једног конкретног и горућег проблема, за који једноставно мора да постоји политички и национални консензус код свих који би испред свог имена да ставе епитет „родољубив“; А то је одбрана Српског Устава и спречавање успостављања границе усред Србије од стране издајничког режима ( наравно, и његов консеквентни одлазак са власти)!

  Дакле, за овако нешто, по мени, није потребан никакав „политички консензус“ јер овде се не ради о никаквој „политици“, већ о питању „живота и смрти“, не само наше отаџбине, већ и Србског народа у целини.

  Србија, као независна нација, ће престати да постоји, не само комадањем њене територије, већ пре свега уништењем нашег националног бића, на чему овај режим ради интензивно по налогу својих „бриселско-вашинтонских газда“ (простије речено- „укидањем“ Србског народа на овим просторима).

  То је права „евро(дез)интеграциона“ агенда коју данас спроводе наши (не)пријатељи из Брисела- Дезинтеграција целе Српске нације на балканским просторима…

  Зато апелујем на све родољубиве покрете и политичке партије, часно Србско свештенство, и водеће Српске интелектуалце и друге независне националне институције- да се уједине бар око овог горућег питања „живота и смрти“ наше отаџбине, односно одбране Устава државе Србије-

  Да забораве све своје „себичне“ страначке интересе и „политичко профитерство“, позову своје присталице и све родољубиве грађане Србије да устану у одбрану својих грађанских и уставних права- права која су им гарантована не само Уставом Србије (по коме данас тако бездушно газе управо они који су на челу наше државе), већ су нам гарантована и свим међународним конвенцијама!

  Ако данас не делујете у том правцу, сутра ће бити касно. Такав пропуст вам неће опростити ни наш Србски народ, ни ваши потомци…

  По мом дубоком уверењу одговор на све дилеме, и прави „рецепт“ за уједињење око једног и једиственог горућег питања, управо јесте свенародни и надстраначки родољубиви покрет : НИКАД ГРАНИЦА…
  ПРИДРУЖИТЕ СЕ, УЈЕДИЊЕНИ МОЖЕМО СВЕ- РАЗЈЕДИЊЕНИ, ОСУЂЕНИ СМО НА ПРОПАСТ!!!

  Оснивач и уредник СРБског ФБРепортера
  Миодраг Новаковић

  Свиђа ми се

 8. @ Dragi Darko Ilijana i Lazar svi ste shvatili kaoliko je vazno da se protesti mogu omasoviti iskljucivo ako se udruzi citava patriotska opozicija. Ostaje nam samo da u sredinama gde smo i imamo uticaja ucinimo sve da se ovi problemi prevazidju i konacno srbski otpor postane faktor u resavanju srbskog pitanja na Balakanu

  Свиђа ми се

 9. – ЖАЛОСНО НЕЈЕДИНСТВО РОДОЉУБА,
  – ДОК СРБИЈА СВЕ ДУБЉЕ ТОНЕ И НЕСТАЈЕ !
  – По овоме се види да Српском родољубивом опозицијом управља неко ко је практично прикривено у систему непријатњља Србије !
  – НАРОДУ ТРЕБА ЈЕДАН УЈЕДИНИТЕЉ СВИХ РОДОЉУБА а за тог ујединитеља има више кандидата !
  – Да ли су Двери сазвале хитну конференцију за штампу да би предухитрили „Наше“ , или су „Наши“ тј. њихови покровитељи одлучили да разбију јединство опозиције ?
  – РЕЗУЛТАТ ЈЕ ИСТО ПОРАЖАВАЈУЋИ !
  – ТРЕБАЛО БИ ДА СЕ РУСИЈА ОТВОРЕНО УКЉУЧИ У ПОКРОВИТЕЉСТВО И ОРГАНИЗАЦИЈУ ПРОТЕСТА У СРБИЈИ ,
  – ДА НАМ ОТВОРЕНО КАЖУ КОГА ПОДРЖАВА И ФИНАНСИРА РУСИЈА,
  – ИЛИ ЋЕ ПРОТЕСТИ ПРОПАСТИ !?

  Свиђа ми се

  • делује као већ виђено. зато смо ту где јесмо. сујета је чудна ствар. на челу су увек били они најјачи, јер су свесни своје одговорности. егзибиционисти само нарушавају јединство.

   Свиђа ми се

  • једини прави фронт је ДСС-СРС-ДВЕРИ а остали само ако имају историју постојања и активизма са конкретним програмима могу да се придруже коалицији. мало озбиљности треба унети у прављење патриотског блока. то што поједини дигну галаму и држе ватрене говоре не мора да значи да су способни да ишта промене када дођу на власт.

   Свиђа ми се

 10. Слажем се да је потребно јединство.
  Потребан нам је Покрет – родољубиве Снаге за спас Србије –
  да би се окупили, дефинисали наше интересе и заједно радили на томе.

  Свиђа ми се

 11. a zasto se ne udruzite sa dverima pa onda svi zajedno. Dveri planiraju protest 6. aprila simbolicno na dan bombardovanja Srbije zar nije bolje da se udruzite i da se sperci razvodnjavanje. Potrebna je absolutna sloga jer samo ogromnom snagom moze da se spreci srbska katastrofa.

  Свиђа ми се

  • Е моја Зорице. То је питање које сам себи поставио чим сам видео наслов. Јасно као земља да овде неко мрси конце. Зашто нису сви заједно ако им је стало до Космета у Србији и боље Србије?

   Свиђа ми се

  • Неће са Дверима јер једино Двери немају партијску структуру. Такве је тешко поткупити. Немају председника ни чланове. А проблем је свих осталих то што имају доживотне председнике који хоће да буду први.И чланство им је исто такво. Мисле да само они имају право на патриотизам. исто важи и за те мале покрете који су се до јуче једва чули а сада се разгаламили са патриотским причама а иза никаквог прзавог програмг. СНС и њени помагачи раде пуном паром да спрече прављење коалиције ДСС – ДВЕРИ – СРС.

   Свиђа ми се

  • A zasto se Dveri ne bi udruzile sa ostalima, svi bi pristali da budu Patriotski blok i da u njemu i u okviru njega budu SRS, DSS, Obraz, Nasi itd., ali Dveri nece patriotski blok, one hoce da budu samo i jedino – Dveri. Na tome se citava stvar razmrvi i ta bujica razvodni u potocice, tako je bilo i na izborima kada su iz Dveri uveravali da ce dobiti 35 odsto glasova, a samo su prevideli da ce se izmedju te dve brojke – naci jedan zarez! A da su svi zajedno nastupili kao Patriotski blok, imali bi sigurno izmedju 10 i 15 odsto glasova. I gospodjo Zorice, ostavite se srBstva, to B potice iz vremena kada se srpski jezik nazivao SLAVJANO-SERBSKI, a savremeni jezik je nesto drugo! SerBski se moze izgovarati, a srBski jako tesko i nezgrapno, jer hteli ne hteli B bezi u P. Nista mi sa tim B necemo dobiti. Samo lomimo jezik bez potrebe. Ni Nemci vec odavno ne pisu goticom, pa nisu prestali da budu Nemci, a mnogi nasi Srbi iako su srBski i pisu cirilicom tesko da bi zasluzili da se nazovu Srbima, siguran sam da cete se sloziti!

   Свиђа ми се