Биљана Ђоровић

НАРОДНИ ПРОТЕСТ – СРБИЈА ПРОТИВ ГМО: 21. март у 12 испред Скупштине – ПОСЛЕДЊИ ЈЕ ЧАС, УСТАНИМО ПРОТИВ “ХРАНЕ” KOJA УБИЈА!


НАРОДНИ ПРОТЕСТ – СРБИЈА ПРОТИВ ГМО: 21. март у 12 испред Скупштине – ПОСЛЕДЊИ ЈЕ ЧАС, УСТАНИМО ПРОТИВ “ХРАНЕ” KOJA УБИЈА!  

21.03.2013. Еколошки покрет Новог Сада, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ О ОДРЖАВАЊУ ОПШТЕНАРОДНОГ УПОЗОРАВАЈУЋЕГ ЈАВНОГ СКУПА

У ЧЕТВРТАК, 21. МАРТА ИСПРЕД НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ СА ПОЧЕТКОМ У 12.00 ЧАСОВА

лого еколошки покрет новог сада

 

Обавештавају се чланови, поштоваоци и симпатизери Еколошког покрета, као и целокупна јавност, да ће у четвртак, 21. марта испред Народне скупштине са почетком у 12.00 часова, бити одржан оштенародни упозоравајући јавни скуп против намере Народне скупштине да легализује генетички модификоване организме (ГМО) чиме би се извршио геноцид над становништвом Србије.

Позивају се родитељи са децом, баке и деке са унуцима, да изађу на јавни скуп да својој деци и примером покажу колико им је стало да њиховог живота и будућности. Шта ћемо им оставити ако дозволимо да се све загади и Уништи?

Србија је богата земља онолико колико се брани, ако будемо ћутали, затроваће нам земљу, уништити здравље, воду прогласити потребом, а не природним правом, као ваздух и сунчева енергија чије се опорезивање ускоро очекује, а забранити природно семе и природну храну.

Србија је окупирана и колонизована земља.

Не будемо ли је ослободили, биће избрисана са лица земље, а оно мало становништва које преживи биће робље на сопственој земљи.

Зато дођимо да сви заједно одлучно кажемо НЕ. Све има своје границе, своје животе и животе деце наше деце вам не дамо. Нашу будућност ћемо бранити свим расположивим средствима буде ли се Народна скупштина усудила да покуша легализовати ГМО.

Позив за учешће на јавном скупу су послати:

– Српској лекарској комори,

– Српском лекарском друштву,

– Привредној комори Србије,

– Српској православној цркви,

– председницима скупштина општина које су

   усвојиле Резолуцију против ГМО,

– председницима скупштина општина које припремају усвајање  

  резолуције против ГМО

Позиве су прихватили:

–         Вероника Томић, студенткиња из Крагујевца,

–         Мара Керн-Кнежевић, новинарка недељника ,,Печат“

–         Биљана Ђоровић, новинарка Радио Београда,

–         Борис Малагурски, редитељ и ТВ водитељ,

–         Ристо Кнежевић, полицајац,

–         Југослав Кипријановић, представник Покрета Двери

–         Дејан Лучић, писац,

–         Љубодраг Симоновић-Дуци,

–         Проф. др Миладин Шеварлић, редовни професор Пољопривредног факултета Универзитета у Београду,

–         Љиљана Благојевић, глумица,

–         Емир Кустурица, редитељ и

–         Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада.

 

Дођите да заједно одбранимо право на живот и на опстанак.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА

prijava_javnog_skupa

***

Влада Србије ускоро, у другом кварталу, треба да на дневни ред донесе предлог закона о промету ГМО, да легализује промет ГМО (Генетски Модификовани Организми). Разне научне студије и експерименти независних научних радника, показале су да је ГМО храна штетна по човека, по његову оригиналну генетску структуру како ју је Бог створио, зато је у Србији потребно да се организује масован и миран грађански протест испред Народне Скупштине против доношења овог погубног закона!

19.03.2013. DzonsonBor, за ФБР приредила Биљана Диковић

21 март - СРБИЈА БЕЗ ГМО плакат

ГMO – ПИТАЊЕ ОПСТАНКА НАРОДА!

ПОСЛЕДЊИ ЈЕ ЧАС, УСТАНИМО ПРОТИВ “ХРАНЕ” KOJA УБИЈА!

 

ГMO je погубан по наше здравље, нашу земљу, пољопривреду и околину. Генетски модификовани организми ГMO настају када се мешају гени животиња (бубашваба, риба, жаба, бактерија или људи ) са биљкама. To нису хибриди кojи настају мешањем две биљке! ГМО не може настати природно па их наш организам препознаје кao страно тело и реагује стварањем антитела што је увод у аутоимуне болести.

Произвођачи ГМО инсистирају да се ГМО производи не обележавају. Зар би то чинили да је ГМО храна потпуно здрава и сигурна?

Руски научници су доказали да ГМО изазива рак а у трећој генерацији експериментаних мишева и стерилитет! САЧУВАЈМО НАШЕ ПОТОМСТВО!

БТ-токсин у ГМО служи као инсектицид и разара желудац инсекта који умиру када их једу. Али и ми имамо желудац!

Животиње су често паметније од људи те никада нећете видети дивље свиње у ГМО кукурузу.

ГМО семе је стерилно! За сваку следећу садњу морате купити ново семе.  ГМО семе је патентирано па уместо да садите од прошлогодишњег семена морате сваке године куповати и то само од компаније која га производи.

Постали бисмо РОБОВИ! A aкo нисмо послушни, неће нам продати семе и умирали бисмо од глади!

У Индији се због ГМО дужничког ропства, до 2010 године убило преко 200 000 фармера!

Да би успеле, ГМО биљке се морају запрашивати великом количином пестицида који контаминирају земљу и убијају све остале биљке осим ГМО! Нису отпорне на сушу као што их лажно рекламирају. Прошле године је суша уништила многе ГМО усеве у свету.

ГМО УНИШТАВА ЕКО СИСТЕМ ПЛАНЕТЕ!

Уништена би била наша аутохтона семена која извозимо и по којима смо познати у свету и велики број људи би остало без посла. Тако би од извозника здраве хране постали зависници од увоза хране. Велики број домаћинстава која данас живе од пољопривреде би се угасио.

Дугорочне и несагледиве последице по живот и здравље људи и економију земље су далеко горе него од бомбардовања 1999. Да се подсетимо, исте оне земље које су нас бомбардовале 1999 сада нам намећу ГМО.

ГMO JE TИХО И ДУГО БОМБАРДОВАЊЕ!

Земље које су ЗАБРАНИЛЕ ГMO: Швајцарска, Бугарска, Maђарска, Норвешка, Шпанија (3 провинције), Ирска, Велика Британија (oстрво Џерси), Боливија, Перу, Парагвај, Бразил, Алжир, Филипини, Јапан, Шри Ланка, Тајланд, Кина, Нови Зеланд, Тасманија, док су Египат, Русија, Француска, Аустрија, Луксембург, Португалија, Грчка, и Немачка забраниле ГМО кукуруз.

Будуће генерације ће нам бити захвалне. Пошаљимо ове информације на најмање пет адреса, штампајмо овај летак и лепимо по продавницама, аутобуским станицама, школама, фабрикама, црквама, пензионерским домовима, еколошким удружењима, партијама, стадионима, ширимо ове информације по селима…

Пошаљимо овај летак новинарима и свим посланицима и министрима.

Посланици су ту због народа и уколико раде на штету свог народа који их је изабрао, треба их опозвати и судити.

Пошаљимо летак и званичним црквеним представницима. Уколико је црква са народом укључиће се у борбу против ГМО.

НАВИЈАЧИ, aкo сте патриоте проширите ову информацију и подржите масовно протесте против ГМО! НEEЋEE ПРОЋИИ!!!

Влада је најавила измену закона о ГМО почетком 2013-e. Влада служи НАРОДУ и МИ НАРОД не дозвољавамо ГМО!

OВO JE БОРБА ЗА ОПСТАНАК НАС И НАШЕ ДЕЦЕ!

21 Марта, на дан пролећа, симбола живота за који се боримо, удружимо се сви у протесту против ГМО!

Покажимо јасно и гласно Скупштини да не желимо чак ни разматрање промена постојећег закона који забрањује ГМО. Еколошки покрет Новог Сада на челу са Николом Алексићем је већ почео припремне активности. Дајмо им пуну подршку. Ставимо своје разлике на страну и удружимо се у протесту за опстанак нашег народа.

Један штап винове лозе је лако сломити али не и свежањ.

 

НИКАД РОБОМ!