Биљана Диковић

ЧАЧАК: Трибина Двери – “ЈАСЕНОВАЦ – прећутани геноцид“


ЧАЧАК: Трибина Двери –
“ЈАСЕНОВАЦ – прећутани геноцид“

Начин на који нас гледа Запад, је начин на који нас гледају Хрвати. Др Иво Пилар, аутор књиге о јужнословенском и србском питању објављене 1917. године у хабзбуршком Бечу и прештампане касније у усташком Загребу, тврдио је да србски народ може и без државе, и без војске, и без многих других институција, али не може без култа Светога Саве, и док постоји тај култ у србском народу тај је народ опасан, империјалан и штетан по интересе Запада. НДХ је обновљена на 1300-ту годишњицу односа Хрватске са Ватиканом.
Ратко Дмитровић је кроатолог у најдубљем смислу те речи, он не само да познаје историју србско-хрватских односа, он познаје њихову свакодневицу. Он не само да познаје шта се дешавало од Анте Старчевића до Анте Павелића, он познаје и како функционише хрватска култура, музика, хрватски начин мишљења, и он зна оно што многи знају али прећуткују, а нарочито зна оно што многи не знају а нема ко да им каже.

24.03.2013. видео снимак трибине youtube, за ФБР уредник Биљана Диковић

Ratko Dmitrovic tribina Jasenovac Cacak
Ратко Дмитровић је својим изванредним колумнама у Печату (оне ће бити обједињене у књигу) постао човек који нам је за многе ствари, многе феномене отворио очи. То је такође био један од разлога због којих је смењен са места главног и одговорног уредника најтиражнијих србских вестиу дијаспори, франфуртских вести.  Једног дана је био позван и речено му је да с обзиром на европске интеграције, и све друге глупости о којима нам причају, као што су раније причали о троименом народу и југословенству, о братству и јединству, он више не може да буде уредник франкфуртских вести јер се на непримерен начин бави хрватским питањем.

На трибини под насловом: „ЈАСЕНОВАЦ – прећутани геноцид“‘ у организацији Покрета Српске Двери у Чачку, 11. марта 2013. године, Ратко Дмитровић је говорио о данашњем односу Хрватске по питању Јасеновца.

„Ја покушавам, и то ми је некаква мисија животна, ако тако могу да кажем, да објасним феномен злочина који Хрвати сто и нешто година чине над Србима. То је посебна тема симпозијалног карактера и то би могло да се сведе на објашњење феномена конвертитства. Али не причамо вечерас о томе.
Хоћу да кажем да међу усташама нећете наћи, ни онима бившима, ни овима садашњима, више од 5 % Хрвата чистих пореклом Хрвата. Наћи ће те 10-15% муслимана који су опет конвертити и наћићете корене код осталих српске.  Сви један управник логора Јасеновац, почев од Макса Лубурића, имали су српско порекло. На Пребиловачкој јами која је прогутала не зна се колико хиљада Срба, последњи који је ударао маљем у главу да потврди да случајно неко не уђе жив у јаму, звао се Иван Јовановић тзв. Црни. Који се касније скривао код Суботице у једном селу, нашли су га 1948. годинекод неке породице Дулић, па су сад ови таблоидни новинари који не знају ништа апсолутно, него онако таласају безвезе, необразовани су, неће да читају, гледају Пинк, рекли да је он из породице Дулић ове што је била министар.

Јасеновац и данашња Хрватска. Нема геноцида у Јасеновцу ако разговарате са Хрватима данас. Нити га је било. То је врло систематски, прецизно и јасно доведено до тога да, многи ће доживети ово што ја кажем, кроз 20-30 година неко ко буде ишао путем Београд-Загреб или свесно долазио на то место, код онога каменог цвета, бити информисан да је то споменик неким злочинима који су учињени за време далекога Другог светског рата, без иједног другог податка. Не претерујем, јер отиђите данас у Јасеновац и видећете једну инсталацију, како то кажу псеудо културни радници и уметници, видећете у соби у којој ако је неко некада био су били изложени предмети који су остали, нађени иза жртава и нека од средстава којима су жртве убијане. Данас тога више нема. Видећете да висе плоче од плексигласа са тавана на којима се налазе између 76 и 80 хиљада имена, можда чак и мање. И те ће плоче кроз време бити скинуте. 1990. године када је Туђман са шест људи основао ХДЗ, ја сам био у Загребу, био сам дописник Политике…“

Туђман и група људи растурила државу и направила је поновни геноцид над Србима, протерано је око 460.000 Срба из Хрватске… Кад кажемо Олуја то је 200-240.000 протераних Срба из Крајине, пре тога је из урбаних делова протерано 250.000 Срба од којих су отели све, нико никада за то није одговарао.

Целу трибину погледајте на следећем видео снимку: http://youtu.be/I43F0u05Gek


***
ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Ратко Дмитровић: Е, то се зове етничко чишћење

Ратко Дмитровић: „Олуја 2“ и „Меморандум 2“ или чињење и нечињење

Ко то гаси светло или Зашто је смењен Ратко Дмитровић?

 

 

1 reply »

  1. САМИ СМО КРИВИ, УМЕСТО ДА УСТАНЕМО И БОРИМО СЕ ПРОТИВ „ОВИХ НАШИХ“ И ОНИХ КОЈИ СУ ЈЕДИНИ НА СВЕТУ ИМАЛИ ЛОГОРЕ ЗА ДЕЦУ, МИ ЧЕКАМО ДА НАМ СУДБИНУ РЕШАВА ЕУРОПА!!! ДА НАС САТИРЕ И ОМАЛОВАЖАВА, УНИШТАВА, ТРУЈЕ, САТАНИЗУЈЕ…. И ШТА СВЕ НЕ, УСТАЈ НАРОДЕ, ЈОШ НИЈЕ КАСНО!!
    ПРОБУДИ СЕ!!!

    Свиђа ми се