Издаја

Красић: Запамтите – Устав су донели грађани! Онај ко не буде поштовао Устав Републике Србије може да рачуна на кривични прогон!


Красић: Запамтите – Устав су донели грађани и зато се нећете сакрити иза резолуција и платформи

28. март 2013.
СРС

Зоран Красић: Даме и господо, ово је наша редовна конференција посвећена дешавањима у Србији и шире.

Знате ону изреку о првом априлу? Има и додатак: април прошао, шамар ти дошао. Политичка сцена у Србији поприлично се одвија у својеврсној дијалектици између два шоуа: један је „Велики брат“, пошто видим да су саставили владу, не као да ју је правио Шојић, него Велики брат са БИА. Други шоу је то како данас изгледа наша Народна скупштина.

Krasic

Искуство налаже да првоаприлске шале не примимо здраво за готово, јер то личи на оно „споља гладац, унутра јадац“. То су све народне умотворине, народне изреке, које су настале на бази искуства, времена, генерација и генерација.

Као што видите, то што се назива руководством Републике Србије – мада не знамо ко су ти људи – намерава да јуначки допузи до Брисела тамо негде око 2.априла. И, то је врло опасно. Зашто? Зато што то руководство и проевропске странке које су на власти у Републици Србији одавно су заборавили да постоји Устав Републике Србије и Резолуција 1244.

Ево, ми користимо прилику, идемо у сусрет првоаприлској шали и првоаприлској збиљи да није априлили ако Србија каже да има свој Устав и да још постоји Резолуција 1244. Сви они који сматрају да имају легитимно право да заступају грађане Републике Србије широм света увек, у сваком тренутку морају да имају на уму Устав Републике, који су усвојили грађани на референдуму, где не постоји већи демократски облик доношења једног општег акта и Резолуцију 1244 којом је успостављен мир и дата визија како да се реши проблем на територији АП КиМ у саставу Републике Србије.

Власт би напокон морала да испуни законску обавезу: да донесе закон о суштинској аутономији АП КиМ. И, са тим да иде пред СБ УН, јер то питање треба да се реши на релацији Република Србија – СБ УН. Нема трећи! Нема га ни у Бриселу, ни у Приштини, ни у Тирани ни у Ватикану. Нема га, нигде није трећи, трећи не постоји. Само постоје два: СБ УН и Република Србија.

Република Србија треба да каже како види суштинску аутономију покрајине у саставу Републике Србије у складу са Уставом и у складу са Резолуцијом 1244.

А не да очекује датум, који ће на крају да испадне као првоаприлска шала. И сви знају да је тај датум априлска шала, са тенденцијом да шала важи до априла 3000.године. Србија мора да прекине да хода тим путем који води ка амбису. Просто је несхватљиво. ЕУ је у распадању, а неко у Србији размишља о ходу ка ЕУ. Каква је то реална политика?

Ето, користимо прилику да обавестимо јавност, да упозоримо све оне који сматрају да се мало питају како ће Републике Србија политички да изгледа да постоји Устав Републике Србије и Резолуција 1244. Онај ко не буде поштовао Устав Републике Србије може да рачуна на кривични прогон.

Не може Устав да се поштује у два члана, а у сто и нешто да се не поштују – или се поштује, или се не поштује. Ако грађанин одговара као је украо кокошку, мораће да одговара и неко у држави, ко врши власт, ако не поштује Устав. Врло просто и једноставно.

И, нека прекину више те игре са заједницама општина и навладиним организацијама које намећу Србима који живе на територији КиМ. Да се не крију више иза неких платформи, декларација, резолуција, да се не крију више реченицама да би „спасили шта може да се спаси“.

Ево, напокон је и Русија проговорила, видела којим путем ово иде – чули сте шта је рекао амбасадоор Русије у Београду: највећи поклон што је добио пеговарач у Бриселу био је осмех прелепе Кети. Као првоаприлска шала.

Упозоравамо да због тог срљања према датуму може да се направи трајна штета српском народу. То је сврха наших упозорења и то је циљ ових наших шетњи широм Републике Србије. Ми смо најавили шетње за 6.април у Зрењанину, затим у Сомбору и Лозници.

Широм Србије шетамо и протествујемо, обавештавамо грађане како је лоша ова политика која се води у Србији у протеклих 13 година. Никакве користи од те политике нема.

Ето, то је што смо имали за ову конференцију. Уколико немате питања – хвала што сте дошли.