АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Другосрбијанска паника због руске подршке Србији


Другосрбијанска паника због руске подршке Србији

Politics korectnostВанредно стање у редовима другосрбијанског картела.

7. април 2013.
Србин.инфо

Управо овако би могло да се опише стање међу бриселским пионирима после отворене и конкретне подршке Русије, која је српском народу јасно показала да би ултиматуме око Космета требало одбацити и направити потпуни заокрет у спољној полиици.

Партије, НВО организације и медији по укусу Вашингтона ових дана су добили нову агенду понашања која се своди на једно: повести општи рат у јавним наступима против Русије и српских националних интереса.

Да видимо шта је све било на пропагандном репертоару.

Прво се повампирио Вук Драшковић са изјавом како је “Косово независна држава и то нико не може да промени”.

На ред је дошао Чанков ЛСВ са захтевом да се протера руски амбасадор.

Затим је лист Данас уз асистенцију Б92 лансирао бесмислен и лоше осмишљен текс о томе да је Русија 1991. године продала некакво наоружање Словенији.

Хајци се придружио и Инсајдер, који припрема серијал у којем ће “открити све детаље о последицама Енергетског споразума Србије и Русије, улагању у Јужни ток који представници власти називају пројектом века”.

На крају, ново жариште у Србији најавио је и високи лидер ДС Бојан Пајтић, који полако покреће тему “војвођанског питања”.

На миг са Запада, добро уиграна екипа је крнула у очајнички напад, јер су свесни да би дефинитивним раскидом са бриселским заблудама и изградњом Јужног тока, Србија неповратно кренула у загрљај свог природног и крвног савезника.

Оно што другосрбијанском картелу још једино иде на руку је актуелна Влада Србије, која још не сме да раскрсти са Бриселом. Постоји и опасност да чак и ако у уторак званични Београд одбије ултиматуме, ипак настави преговоре како би потписао Ахтисаријев план јер је он “бољи од онога што нам је пре неколико дана понуђено”. Наравно, и потписивање Ахтисаријевог плана би била класична издаја земље.

Алексеј Димитријевић

A Yugoslav Army Soldier Observes the Area

Моменат напада на Русију никако није случајан
У наставку преносимо текст војног аналитичара Александра Југовића, који објашњава због чега је прича о руској продаји оружја Словенији измишљена прича:

Некадашња Југословенска Народна Армија (ЈНА) је последња респективна војна сила на простору Балкана у европским размерама и по савременим светским мерилима. Све оружане формације држава које су настале распадом бивше Југославије су по капацитетима, кадровима, обуци, наоружању и војној опреми далеко испод некадашње ЈНА.

О снази ЈНА говори и податак да је највећи део наоружања и војне опреме којим се Војска Србије супротставила НАТО агресији и водила одбрамбени рат против око 600 пута надмоћнојег непријатеља управо само део некадашњег арсенала ЈНА.

Писања у појединим новинским чланцима и фалсификовање историјских догађаја и чињеница које се ”сасвим случајно” појављује управо у време када Западне земље и Албанија настоје да коначно финализују и дипломатским притисцима и уценама легализују отимање Косова и Метохије од Републике Србије имају двојаку намеру:

1) покушај да се Република Србија представи као земља која нема искреног и оданог савезника у данашњем свету, што свакако није тачно. Поред Русије, која је наш традиционални савезник ту је и низ других земаља које су нам много пута пружале безрезервну подршку. Ту су и појединци у другим земљама, чији је најсветлији пример некадашњи мајор оружаних снага Француске Бимел, су показивали да народи ових земаља нису ”послушно стадо” које су Америка и вечити непријатељ Србије Немачка повели у рат за наше уништење.

2) Дискредитацију Русије која је у ланцу одбране Косова и Метохије који су чиниле Србија-Русија-Кина била и још увек је најјача карика.

Да је тврдња самозваних новинара, чија смо имена већ заборавили, нетачна нема разлога да доказујемо и пружамо аргументацију са аспекта тадашњег историјског времена и тренутка, али ћемо изнети само пар чињеница које они свакако знају али их вешто скривају желећи да сакрију своју историјску улогу издајника:

–  Бивша ЈНА је ситуацију у Словенији могла да реши у војничком смислу за најдуже две недеље,

– ЈНА се спремала за општенародни одбрамбени рат а не за грађански где ће бити издана од људи за чију се одбрану предано спремала,

–  Да је ЈНА била окупаторска зар Словенија 45 година (од 1945. до 1990. године) не би дала макар једног јунака који би се латио оружја да је брани,

–  Какав су третман и у време сукоба имали војници словеначке националности у јединицама ЈНА, где ни један није био малтретиран нити омаловажаван, насупрот наступа који су ”словеначки територијалци” имали према војницима ЈНА, где су многи погођени с леђа и често страдали јер су и по неколико часова били без указане прве помоћи.

Није искључено да је најновија књига унапред наручени и вероватно добро плаћени историјски фалсификат од стране Немачке, вечитог и највећег европског непријатеља Србије, која је усмерена како против нас тако и против Русије. Оно што Немачка добро зна, а настоји да прикрије, је њена садашња и будућа зависност од енергената из Русије, пре свега нафте и гаса који ће умногоме контролисати њену надмоћ над европским земљама у годинама које су пред нама.

3 replies »

 1. Банда другосрбијанска би најрадије данас била у Загребу на демонстрацијама : „Стоп ћирилици!“ Можда то организују овде због Руса? Довешће и Томпсона да уживају у његовим крвавим нотама,вештичара одликована орденом „Даница хрватска“ би била пресрећна – као што се сад њен бивши муж јавно радује држави „Косово“…

  Свиђа ми се

 2. БОЉЕ БАГРО ИЗДАЈНИЧККА ТРАЖИТЕ РУПЕ У КОЈЕ ЋЕТЕ ДА СЕ САКРИЈЕТЕ!!
  АЛИ НИ ТО ВАМ НЕЋЕ ПОМОЋИ, КАДА ВАС МИ ДОХВАТИМО!!!

  Свиђа ми се

 3. Са вером у Бога до победе над свим петоколонашким…упссс… петооктобарских квислинга и мрзитеља Србије.

  Господе сачувај твој многострадални Срски народ на Косову и Метохији , Републици Српској а и у матици!

  Свиђа ми се