Иван Максимовић

Марко Јакшић: После 14 година тешке борбе Срба на КиМ, власт потписала издају (ВИДЕО)


Марко Јакшић: После 14 година тешке борбе Срба на КиМ, власт потписала издају (ВИДЕО)

„Нажалост, после 14 године тешке борбе Срба са севера Косова, власт се дрзнула да овај део српске територије изручи албанској монструм – држави зарад неког уласка у Европску унију“ – за Новинар.Де оцењује др Марко Јакшић, лидер Срба са КиМ и народни посланик у Скупштини Републике Србије.
Он дадаје да лично мисли да су то за Томислава Николића и Александра Вучића „обавезе наслеђене из времена разбијања Српске радикалне странке и да је то цена Западу који их је довео на власт“.
Оно што сви знамо јесте да је ово једна од највећих издаја у историји српског народа – оцењује Јакшић наглашавајући да су творци ове издаје Томислав Николић и Александар Вучић.
Представници локалних српских власти са севера КиМ, као јединих легитимних, затражили су прикупљање потписа грађана којим би се пред Скупштином Србије захтевало спровођење Реферундума. На њему би се српски народ изјаснио да ли је за „Одвајање Косова и Метохије од своје матице или су за улазак у Европску унију“ наводи Јакшић. Он верује да ће власт поднети оставку у случају изјашњавања грађана Србије за очување целовитости земље а „уколико се народ изјасни да је за одрицање од Косова и улазак у ЕУ, то би била тешка и горка истина али ипак – истина. Онда више грађани Србије не би били „таоци“ Срба са севера Косова и Метохије“ каже Јакшић и додаје да ће Скупштина прихватити Референдум једино ако „грађани буду извршили велики притисак, окупе се пред Скупштином и то затраже. Уколико притисак буде мали Референдума највероватније неће бити“.
„Овако се десила једна срамна издаја, иза леђа српског народа и државе Србије, која не приличи представницима српске власти. Имена твораца ове издаје остаће забележена у историји када се она буде изучавала у школама“ уверен је наш саговорник.
Срби са севера Косова ће у оквиру својих потенцијала наставити своју борбу „да се овај споразум не примени“ јер није у складу са Уставом Србије. „Нас одавде нико не може да избаци јер ово где смо сада, Општина Косовске Митровице, је српска и легална институција државе Србије као што су то и болница, Судови, школе. Уколико Србија то хоће да промени она мора прво да промени Устав па тек онда да се одрекне својих институција. Дотле су сви у дрћави Србији у обавези да Устав поштују“ категоричан је др Марко Јакшић.
Српски народ на северу КиМ је у приличној неверици и изгледа изненађено нечим што се деценију уназад најотвореније и најагресивније припрема. Нема спонтаних окупљања и све изгледа прилично мирно.
Изда док си рек’о Тома! Са предизборне кампање СРС 2008-е године у Косовској Митровици.
Marko jaksicСрпска радикална странка је за сутра у 11 сати најавила протест на тргу Шумадија у Косовској Митровици поводом потписивања споразума. Иначе, СРС је партија у којој је садашњи Председник Србије Томислав Николић, створен као политичко биће. Због свог политичког деловања, у време владавине Социјалистичке партије Србије, заједно са Војиславом Шешељем, осуђен је 1995. године на тромесечну казну затвора коју је издржавао у Гњилану. Као кандидат ове странке Николић је на изборима последњи пут учествовао 2008-е године. Током те предизборне кампање посетио је КиМ а у окупираној Грачаници изјавио пред више хиљада Срба „девет година траје борба српских патриота да се власти у Србији дозову памети. Да престану да се понижавају, да престану да понижавају свој народ. Да се окрену мукама сваког појединца, сваког детета. Девет година нам је требало да створимо већину која ће рећи не дамо Косов и Метохију! А зашто би смо дали, шта смо ми то отели на КиМ, шта то није наше“?
Неколико месеци касније издаје свог кума и оснивача СРС др Војислава Шешеља и оснива нову странку. На предизборном митингу одржаном у Косовској Митровици пред последње изборе обећава да ће поништити све „штетне споразуме које је договорила претходна Влада“. Обећање се свело са поништавања усмених договора бивше власти на озваничење и потписивање коначне издаје.
Припремио:
Иван Максимовић
Косовска Митровица,
Србија

1 reply »

  1. S. A.: „Uvek ima rešenja za sve pa i za ovu situaciju. Treba pohapsiti ove veleizdajnike, staviti van snage sve njihove zakone i organizovati sve izbore, lokalne i republičke uz nadgledanje ruske federacije a ne kao do sada oebsa i domaćih prozapadnih veleizdajnika u liku nvo. Sudststvo komplet raspustiti i na njihovo mesto dovesti poštene , mlade i ne korumpirane sudije. Advokaturu pročešljati detaljno i sve advokate kompromitovane i korumpirane pohapsiti i pošteno osuditi. Kao i doneti zakon da i u advokaturi uvesti pdv, a ne kao do sada da deru i pljačkaju narod.Vrh vojske i policije takođe smeniti i oni koji su se ogrešili o zakonu suditi i osuditi poštenim a ne nameštenim sudskim sporovima. sve ovo moglo bi da se reši u roku 3 meseca. takođe ne dozvoliti anarhiju u državi i lične osvete jer to dovodi do bratoubilaštva i građanskog rata, što bi naravno zapadu odgovaralo i vojno bi se odma umešao da bi nas okupirao.“

    Свиђа ми се