АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Канадски Срби – након потписивања срамног бриселског споразума, ова Влада је постала нелегитимна, јер је потписала класичну капитулацију!


 Канадски Срби: Срамна издаја Владе

23. април 2013. 11:37 > 11:38
Мондо

Српска заједница у Канади поручила је Влади Србије да је „након потписивања срамног бриселског споразума постала нелегитимна, јер је потписала класичну капитулацију“.

vlada-srbije--zakletva

Председник Српске народне одбране (СНО) у Канади Миодраг Дангубић је нагласио да актуелна Влада Србије „након срамне издаје у Бриселу, ни по традиционалним, а ни по важећим законима Срба, не може више предводити српски народ“.

Он је оценио да Ивица Дачић, Александар Вучић и Томислав Николић, очигледно нису способни да бране државне интересе Србије, „па их Српска народна одбрана у Канади охрабрује да одмах поднесу оставке и распишу изборе на свим нивоима“.

Дангубић је позвао све патриотске организације у Србији и дијаспори да све своје снаге, средства и капацитете безрезервно укључе у заједнички посао са циљем „повлачење парафа са срамног споразума који потире вишевјековну херојску борбу наших отаца и праотаца“.

„То од нас тражи наша херојска отаџбина и наши часни преци, али још више наша деца која ће бити лишена националне части уколико се одмах не обустави капитулантска политика Владе Србије и председника државе“, поручио је Дангубић.

Предсједник СНО у Канади је истакао да српска заједница у тој држави поздравља протесте патриотских организација у Србији, додајући да су Срби Канаде посебно поносни на српску младост, „која је поново на првој линији фронта за одбрану отаџбине“.

„Срби Канаде, као и огромна већина нашег народа, не желе да живе у срамоти, а ако је премијер Дачић у наше име изабрао земаљско царство, односно статус албанско-натовске колоније, не заслужује више ни српско име, а камоли место премијера Србије“, рекао је Дангубић.

Он је позвао Српску академију наука и умјетности (САНУ) „да прекине срамно ћутање и да стане испред народа у којем представља суштинску и службену елиту“.

„Не постоји научна референца за патриотизам, али је љубав према роду и спремност на личну жртву обавеза сваког академика САНУ и сваког другог припадника српске елите. Срамота и љага већ је засенила ваша академска лица и обрукала титуле које су носили само најбољи Срби“, поручио је Дангубић.

(Срна/Илустрација: Немања Јовановић, Тањуг )

1 reply »

 1. Draga braco u Kanadi,
  srecan sam i osetim neki elan dok citam ovaj tekst
  a kroz glavu mi idu misli i drago mi je jer svi mi
  Srbi ma gde zivimo isto mislimo i volimo nasu milu Srbiju.
  Ovo nesme ici dalje.
  Ova vlast mora da ode.
  S verom u boga i zivot za otadzbinu, Mihajlo

  Свиђа ми се