ДЕШАВА СЕ...

Срби јужно од Ибра траже пријем код Дачића и Вучића


Срби јужно од Ибра траже пријем код Дачића и Вучића

ГРАЧАНИЦА, 3. маја 2013. (Бета) – Представници девет српских опстина јужно од реке Ибар затражили су у петак пријем код премијера Ивице Дачић и првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића да би им пренели ставове о Споразуму Београда и Приштине о нормализацији односа.

Председници општина Пришстина, Србица, Штрпце, Ораховац, Косовска Каменица, Вучитрн, Липљан, Косово Поље и Обилића су у захтеву упућеном Влади Србије истакли да као законити представници грађана имају право да у непосредном разговору изнесу мишљење о споразуму.

Наводи се да у тим општинама живи две трећине Срба који су настањени на Косову и Метохији и да председници захтевају да их Дачих и Вучић приме и уваже као релевантне представнике грађана и да им појасне садржину споразума о нормализацији односа који је постигнут у Бриселу.

У саопстењу се наводи да ће представници тих општина поново доћи пред зграду Владе Србије у Београду и уколико им се не потврди одржавање састанка.

Око 20 косовских Срба који живе јужно од Ибра протестовало је 30. априла испред зграде Владе Србије тражећи да имају исти третман као Срби са севера Косова и Метохије.

_________

Повезани текстови: Срби са севера Косова и Метохије ушли у зграду Владе, Срби са југа протестују испред

vlada-srbije-foto-fonet-3_ff