ДРУШТВО

Марко Јакшић: Отказан сутрашњи састанак Дачића и Вучића са представницима Срба са КиМ


Марко Јакшић: Отказан сутрашњи састанак Дачића и Вучића са представницима Срба са КиМ

понедељак, 06. мај 2013.
НСПМ
КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Састанак премијера Србије Ивице Дачића и првог потпредсједника Владе Александра Вучића са представницима Срба са Косова и Метохије, који је био заказан за сутра у Београду, отказан је – изјавио је Срни потпредсједник Заједнице српских општина и насеља Марко Јакшић.

„Добили смо обавештење да је састанак отказан. У образложењу је наведено да Дачић и Вучић не прихватају да у делегацији буду и представници Срба јужно од Ибра“, каже Јакшић.

Заједнички став предсједника четири српске општине са сјевера Косова јесте да се, зарад очувања јединства Срба, у делегацији морају наћи и представници Срба јужно од Ибра.

„Нажалост, такав став није наишао на разумевање Дачића и Вучића, јер је њима циљ да поделом Срба на оне северно и јужно од Ибра олакшају себи посао наметања Бриселског споразума“, каже Јакшић.

Он је додао да ће Вучић 12. маја доћи у Лепосавић, а не у Косовску Митровицу, Звечан или Зубин Поток.

„Заказао је састанак са начелницима округа и људима из СНС-а, јер је свестан да нема шта да каже народу“, каже Јакшић.

За сутра је био заказан састанак на којем су Вучић и Дачић у Београду требали да усагласе ставове са Србима са сјевера Косова о провођењу Бриселског споразума.

Два таква састанка су до сада пропала, а на посљедњем Вучић и Дачић нису примили Србе јужно од Ибра, који су остали испред зграде Владе.

(Срна)

1 reply »