ДЕШАВА СЕ...

Србија не одустаје од примене бриселске издаје! „Амбасадорка САД на Косову“ тврди – Нема аутономије за Србе са севера!


Србија не одустаје од примене бриселске издаје

Срби на окуп 06/05/2013 at 1:51 pm /

djuric selakovic izdajnicki podmladak

БРИСЕЛ – Преговарачки тимови Београда и Приштине састаће се сутра у Бриселу како би још једном покушали да постигну договор о примени споразума о нормализацији односа Србије и Косова који је парафиран прошлог месеца, саопштено је из седишта Европске уније.

„Очекујемо да тимови сутра пре подне наставе разговоре“, рекла је новинарима Маја Коцијанчић, портпарол шефице европске дипломатије Кетрин Ештон.

Београдски тим ће, као и прошлог пута предводити саветник председника Србије Марко Ђурић, а приштинску заменик нелегалног премијера Хајредин Кучи, док ће Комисију током разговора представљати директор за проширење Фернандо Ђентилини.

Прва рунда разговора тимова за имплементацију је пре две недеље завршена без договора о плану примене споразума кога су 19. априла у Бриселу парафирали председник владе Србије Ивица Дачић и ратни злочинац Хашим Тачи.

Први потпредседник владе Србије Александар Вучић изјавио је јуче да је приштинска страна том приликом покушала да наметне решења која нису део споразума, као и да ће Београд строго водити рачуна да се примени само оно што је предвиђено у парафираном документу.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП

***

“Нема аутономије за Србе са севера”

in Вести / on 04/05/2013 at 9:06 am /

nema nazadТзв. Амбасадорка САД на Косову Трејси Џејкобсон изјавила је да заједница општина на северу Косова не подразумева територијалну аутономију, већ се ради о процесу децентрализације који је одређен у плану Мартија Ахтисарија.

У интервију за телевизију КТВ, Џејкобсонова је такође рекла да је питања дана када ће се кренути на остваривање споразума који је постигнут у Бриселу. Она је изразила наду да су „владе Косова и Србије“ озбиљне у намери да иду напред у правцу остваривања споразума.

“Знам да то није савршен споразум, али и не верујем да има таквих споразума, међутим, мислим да је то најбоље могући споразум који је могао бити постигнут између две стране”, оценила је америчка амбасадорка.

БЕТА