ДРУШТВО

Зоран Влашковић: ШОКАНТНО – Све вође Албанаца из редова фашиста добиле споменике!


ШОКАНТНО – Све вође Албанаца из редова фашиста добиле споменике!

Куда тежи албанско друштво на Косову и Метохији или, да ли је на сцени поново повампирење немачког фашизма!?

11.05.2013.
Пише: Зоран Влашковић

Зашто ћути Кфор и придошли амбасадори и конзули у Приштини! – Ћуте и УНМИК, ОЕБС, ЕУЛЕКС... док се албански политичари сликају и приређују церемоније поред споменика Албанаца који су били у редовима Хитлерове зликовачке војске!

Тачи поред подигнутог споменика озлоглашеном фашисти - балисти Шабану Палужи

Тачи поред подигнутог споменика озлоглашеном фашисти – балисти Шабану Палужи

Куда тежи данас албанско друштво на Косову и Метохији, које је једнострано прогласило независност, на простору који је званично под протекторатом УН-а, тешко је одговорити ? Највише из разлога што Приштина у књигама из корена бестидно пише “нову историју” која у потпуности одудара од званичних научних и историјских чињеница.

Још је жалосније то што актуелна власт у Београду сада силом тера Србе са Косова и Метохије, противно њиховој вољи, да живе под таквом влашћу Албанаца и Приштине.

Најсрамнији шамар Албанаца новијој историји на Косову и Метохији је тај што је Приштина све вође Албанаца, који су били у редовима фашиста, наградила, у последњих три – четири године, споменицима на којима су, званично убијени Албанци од партизана, били у редовима фашиста.

Данас се званичници Приштине Хашим Тачи, Бајрам Реџепи, Тахири, Јахјага… сликају поред споменика озлоглашених албанских фашиста Шабана Палуже, Мехмеда Градице, Џафера Деве, Адема Воце, Азиз Жиливоде…

Званична историја говори да су албански фашисти, балисти Шабана Палуже обезбеђивали повлачење  немачких фашистичких јединица из Грчке преко Косова, под командом генерала Александра фон Лера, који је осуђен на смртну казну, а до тада су били, као и касније кад је Косово ослобођено новембра 1944. године, против Титових партизана.

Много тога се данас на Космету поклапа са некадашњим повампирењем фашизма у Хитлеровој Немачкој

Споменик Мехмету Градици са немачком униформом

“- Па због фашисте Шабана Палуже и његових следбеника, а било их је 20.000 балиста, на Космету је Врховни штаб Народноослободилачке војске Југославије увео војну управу 8. фебруара 1945. године, три месеца након што је КиМ ослобођено. Због тих албанских фашиста, балиста, који су се крили по шумама до краја 1948. године, погинуло је 700 партизана док је 1.300 њих рањено. Данас на споменицима тих Албанаца, који су били у редовима фашиста налазе се и њихове фотографије са немачким униформама а на тим капама су им сународници додали само петокраке. Жалосно је да Кфор из Америке, то гледа и не предузима ништа, јер су се у Другом светском рату Американци најжешће обрушили против немачких фашиста – каже историчар проф. Др Драгојло Перовић.

О споменицима албанским фашистима у ”демократском” Косову ћути и свет. Ћуте у Приштини новопридошли амбасадори, конзули, шефови канцеларија из наводно демократских земаља. А много тога се данас поклапа на Косову и Метохији, на штету Срба, са ондашњим фашистичким успоном Хитлера у Немачкој.

Немачки војник на Хитлеровом бункеру на северу Космета лета 2011.године

Немачки војник на Хитлеровом бункеру на северу Космета лета 2011.године

Немачки Кфор на главном градском мосту у Косовској Митровици

Немачки Кфор на главном градском мосту у Косовској Митровици

Много тога се данас на Космету поклапа са некадашњим повампирењем фашизма у Хитлеровој Немачкој1

Много тога се данас на Космету поклапа са некадашњим повампирењем фашизма у Хитлеровој Немачкој

Зоран Влашковић