АУТОРИ

Зоран Влашковић: Издаја се није могла ничим оправдати, одборници одбацили Бриселски споразум


 

Зоран Влашковић: Издаја се није могла ничим оправдати, одборници одбацили Бриселски споразум

Уз невиђене мере обезбеђења у Косовској Митровици први потпредседник владе Србије Александар Вучић

Одборници четири општине  одбацили Бриселски споразум. – Вучић дочекан салвама звиждука, скандирањем „Издаја“,“ издаја“ и без иједног јединог пљеска. – По први пут у историји  града на седници  одборници су морали да имају легитимације, новинари акредитације а сви су морали да прођу кроз  донети скенер из Београда.

12.05.2013.  за ФБР пише Зоран Влашковић, новинар са Косова и Метохије, приредила Биљана Диковић

Порука издајницима  из Београда

Порука издајницима из Београда

У историји Косовске Митровице нико никад није довео веће обезбеђење, него што је то данас, 12. маја,  учинио Александар  Вучић!  Такво обезбеђење није имао ни генерални секретар ОУН Кофи Анан  када је долазио у град на Ибру 2001. године, па нико од генералних  секретара НАТО-а који су ових година посетили слободарску северну српску Косовску Митровицу.

Више од 20 телохранитеља су били уз Вучића

Више од 20 телохранитеља су били уз Вучића

А велики Вучић, и највећи  грлати поклодавац Срба и Србије, Косова и Метохије, највећем непријатељу Срба, Албанцима, не само данас да је повукао чуваре и телохранитеље из Београда, већ је и неколико дана раније овде послао српске обавештајце, жандарме, полицију да му обезбеде безбедан долазак јер сам, потпредседник Владе, дојучерашњи радикал и заговорник Велике Србије, данас одрубљивач Србије, знао је да за издају Срба и Србије нема му дочека са хлебом и сољу и  аплаузуима на српском Косову и Метохији.

Вучић је  д0чекан са издаја, издаја

Вучић је дочекан са: „издаја, издаја“.
Са погнутом главом и приличи издаја!

Истина, највећи део  Срба из Митровице  бојкотовао је Вучића, не желећи ни да га види. Но, пар стотина оних који су га дочекали на улазу Техничког факултета дочекали су га једногласно у хору салвама звиждука и  скандирањем „издаја“, „издаја“ док је око њега било најмање 20 телохранитеља. Скупоцене плакате са његовим ликом, које је неко кријући ноћу излепио у улици где је боравио, само су на тим местима биле минут. Свако од Митровчана их је пљувао и скидао одмах чим би их приметио.

На улазу у хол Техничког факултета, први пут у историји града, одборници и новинари, обичним грађанима је био забрањен приступ, морали су да прођу кроз донети скенер и фото ћелије из Београда. Зна Вучић како се свуда у свету  плаћа за издају свог народа и земље! Но, овде су му одборници рекли чињенично да је Бриселски споразум Вучићево, али и Дачићево и Николићево, терање Срба са Косова и Метохије у Аушвиц, терање у загрљај Тачијевих лављих чељусти.

Никад више за никога обезнбеђења али никад ни више звиждука за издајника

Никад више за никога обезбеђења али никад ни више звиждука за издајника

У амфитеатру Техничког факултета је било 99 одборника из општина Зубин Поток, Лепосавић, Звечан и Косовска Митровица као и 27 чланова општинских већа.

Апсолутно ниједан одборник, до 21 сат, када је седница завршена, није подржао Бриселски споразум.

Вучић ниједним аргументом није могао да оправда издају Срба и Србије на Косову и Метохији. Није знао да одговори на питања: Зашто Србија тера Србе и Косово и Метохију из Србије? Зашто актуелна власт крши Устав Србије? Зашто власт из Београда, овим споразумом из Брисела, подржава Хитлерову фашистичку идеологију о стварању Велике Албаније? Зашто Николић, Дачић и Вучић терају Србе са Косова и Метохије да буду држављани,  такозвани „косовари“ никад постојеће државе Косово? Зашто нико од Срба са КиМ није био укључен у преговоре у Бриселу? Зашто актуелна власт прича да ће Србима са КиМ бити боље у туђој и непостојећој „Косово  држави“ него у Србији? Зашто Срби са Косова и Метохије на сва звона трубе да хоће да буду у Србији а актуелна власт им то не да? …и још педесетак зашто! Потпредседник владе Србије је упитан и да одговори да ли познаје један једини пример у Европи и свету да се једна држава икад и игде одрекла своје територије и свог народа осим власти коју он чини са Дачићем!

Ни на једно питање Вучић није имао одговора, ниједном чињеницом ни аргументом није могао да оправда издају, која се ничим и не може оправдати. Величао је рејтинзима своју странку и тешкоћу спавања у армани оделу на поду бриселских канцеларија за време док је преговарао са Дачићем и Тачијем.

Састанак је почео у 17 сати а завршен у 21 сат, а он је најавио, пре почетка састанка,  да ће разговарати до дубоко у ноћ. За сада разговор издајника нико, апсолутно нико, у амфитеатру, ниједним словом ни речју није подржао.

1 reply »

  1. Vucic i Tadic zajedno sa Tomom i Nikolicem, nevece ustase i izdajnici srba!!! A ko ih je doveo na vlast?! Radikali Vucica a kostunica Tadica. Eto, kompletna partiska postava je izdajnicka!

    Свиђа ми се