АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

НОВАКОВИЋ: „РЕПЛИКА“ НАПРЕДЊАЧКИМ ИДОЛО-ПОКЛОНИЦИМА…


ЛИЧНА „РЕПЛИКА“ НАПРЕДЊАЧКИМ ИДОЛО-ПОКЛОНИЦИМА (на званичној СНС „фејсбук“ страници)

12 мај 2013, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

Вучић је  д0чекан са издаја, издаја

——————————–

Какав је то договор постигнут?

Пратио сам седницу уживо, и никаквог договора није било. Само звиждуци, повици „издаја“, и „врући зец“ испред сале…

Неко некоме овде „испира мозак“, по „нечијем“ задатку… Зашто је председник државе злоупотребио своју функцију јавним позивом Уставном суду да не врши своју функцију.

Оваква режимско-медијска репресија није постојала чак ни под комунистима…

Велики број домаћих и међународних правних стручњака је оценио „споразум“ као насиље над Уставом Србије и тешко кривично дело почињено од стране режима, углавном челника СНС…

Чиме се ви то поносите? Зар не видите да „ваши“ челници раде о глави и вама и вашем потомству!?

Доста више „идоло-поклонства“ и слепе партијске послушности, размишљајте својим главама, а не „тијанићевим кутијама“, да се сутра не би пробудили без „оба“…

————————————————————————-

—————————————————–

УГЛЕДНЕ МЕДИЈИ (ЗВАНИЧНА АГЕНЦИЈА „ТАНЈУГ“ И НЕЗАВИСНИ МЕДИЈ „НСПМ“, И АЛТЕРНАТИВНИ МЕДИЈИ)- ДЕМАНТУЈУ ЛАЖНЕ ИЗЈАВЕ РЕЖИМСКИХ, И ЧЕЛНИКА С.Н.С. :

——————————

———————–

Славиша Ристић: ЕУ и Влада Србије треба да схвате да се један народ не може силом натерати да прихвати независно Косово

PDF Штампа Ел. пошта
недеља, 12. мај 2013.НСПМ, ТАНЈУГ
КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Срби са Косова желе да наставе да раде са својом државом, али је непремостиви, дубоки јаз што споразумом из Брисела морају прихватити Устав Косова, изјавио је вечерас председник општине Зубин Поток Славиша Ристић, истичући да би се о свим осталим појединостима споразума могло разговарати.

„Чињеница је да бриселски споразум нуди интеграцију у независно Косово, на начин да морамо да се интегришемо у уставно-правни оквир. То је непремостиви јаз“, рекао је Ристић новинарима после састанка првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића са одборницима четири општине са севера Косова.

Председник општине Зубин Поток је рекао да „Срби са Косова и Метохије дубоко верују да ће данашњи дан помоћи Влади (Србије) да види да они не могу да прихвате Устав и законе Косова“.

„Спремни смо да тражимо неко ново решење, јер решење није наша интеграција у независно Косово“, рекао је он.

Ристић је рекао да међународна заједница и ЕУ и Влада Србије треба да схвате да се један народ не може силом натерати да прихвати независно Косово.

„Само онда када они који одлучују схвате да нико нема право да силом намеће једном народу политичко решење, може се трагати за новим решењима“, закључио је Ристић.

Одборник Демократске странке Србије Марко Јакшић оценио је током разговора Вучића са одборницима да је бриселски споразум штетан и да представља велеиздају националних и државних интереса.

„Ово је фактички прављење албанске државе уз благослов Србије. Мислим да је битно да садашња власт не спречава рад Уставног суда. Сви знамо да је цео овај споразум противуставан и зато мора да иде пред Уставни суд“, рекао је Јакшић.

Миловић: Штете неће бити, а за корист не знам

Вечерње новости у данашњем издању истичу да је главни аргумент Срба са севера да ће уколико се примени споразум, они живети на независном Косову по албанском уставу и законима, а они то ни по коју цену не желе. Они сматрају да се бриселским документом гасе све институције државе Србије, што је довољан аргумент да споразуму кажу – не.

„Вучић је добродошао на север. Он треба да објасни грађанима зашто да прихвате споразум. Ако у томе успе, онда ће одборници четири општине донети одлуку да се споразум примени и то ће бити обавезујуће за све нас. У супротном, од имплементације неће бити ништа. Свакако, од његове посете штете неће бити, а за корист не знам“, изјавио је за „Новости“ Драгиша Миловић, председник општине Звечан.

Он истиче да ће то бити прилика да први потпредседник Владе чује мишљење Срба из покрајине и да одговори на многобројна животна питања. Та питања тичу се држављанства (да ли ће бити држављани Србије или Косова), диплома, имовине…

Миловић наглашава да народ са севера ни по коју цену не жели сукобе са својом владом, али да народ осећа да би имплементација бриселског споразума значила нестајање Срба и северно и јужно од Ибра.

„Када је реч о споразуму о имплементацији, очигледно је да Албанци неће да изађу изван оквира свог устава и закона. Ако је неко мислио да ће кроз имлементацију добити нешто више, преварио се“, поручује Миловић.

Ивановић: Наши аргументи су страх и неповерење

Да би Вучићева посета могла да буде од велике користи сматра Оливер Ивановић, лидер Грађанске иницијативе са севера.

„Народу много значи то што долази најутицајнија политичка фигура у Србији, и та посета и разговор могли би да допринесу да Срби промене мишљење о споразуму“, оцењује Ивановић за Новости.

А да ли су јачи Вучићеви аргументи који иду у прилог прихватању споразума или аргументи тамошњих Срба који му се оштро противе?

„Наши аргументи су страх и неповерење“, каже Ивановић. „Они јесу јаки, али на њима се не може градити дугорочна стратегија. Наш живот на Косову одређују две константе – неповерење према Албанцима и међународној заједници, и друга да не можемо без Србије. Сада треба решити ту контрадикцију.“

Ивановић истиче да Вучић мора да објасни шта је суштина договора и које су гранције за Србе, да растера страх да се Србија извлачи са Косова, да понуди гаранције да Србима неће бити угрожена економска егзистенција, односно да неће бити масовних отпуштања и да неће бити прекинуто финансирање…

„Вучићев одлазак на север је утеривање страха“

С друге стране, посланик ДСС Слободан Самарџић уверен је да Вучић на Косово носи претње, а не аргументе.

„Он у покрајину иде да суочи Србе са санкцијама које ће уследити уколико не пристану на договор. Где год се окрену, суочени су са претњама. Прете им Албанци да ће их протерати и отети им имовину, прети им међународна заједница да ће их оставити незаштићене, а сада им прети сопствена држава да ће их оставити без принадлежности. Тако су суочени са три претње“, каже Самарџић.

Он тврди да Вучић нема аргументе да их убеди да прихвате споразум, па тај документ може само силом да се наметне.

Јер, наглашава Самарџић, Срби знају шта би значила имплементација бриселског споразума, знају да, ако га примене, од државе Србије на Косову неће остати ништа.

„Они нису мала деца и знају да ништа неће бити као што је било и да ће прећи у надлежност друге лажне државе Косово. Вучићев одлазак на север је утеривање страха. А у томе највише учествују Вучић и Дачић“, истиче Самарџић.

У Бриселу запело око имплементације

И док у Србији траје убеђивање између власти и Срба са севера, у Бриселу је запело око израде споразума о имплементацији. Досадашњи састанци завршени су без договора, јер Албанци покушавају да кроз тај документ о имплементацији промене споразум на штету српске стране.

Шеф београдског тима за примену споразума са Приштином Марко Ђурић изјавио је да Србија неће дозволити да овај документ, због различитих интерпретација о спровођењу, с временом постане неповољан и лош по интересе српског народа.

„Ситуација је таква зато што две стране засада различито тумаче суштину неких одредби споразума“, рекао је Ђурић.

Према његовим речима, приштински тим је, засада, веома искључив у својим ставовима и виђењима и ту настаје јаз који посредници не успевају да премосте.

Ипак, много тога биће јасније у наредним данима, када се може очекивати и постизање договора, јер 21. маја у Бриселу треба да се састану Ивица Дачић и Хашим Тачи који, према неким најавама, тада треба да потпишу имплементациони споразум.

Иначе, српски лидери с Косова позвали су народ да у недељу мирно и достојанствено дочека Александра Вучића, без инцидената и ружних речи.

„Свако ко жели инциденте ради против интереса свог народа“, поручује Славиша Ристић, начелник општине Зубин Поток.

Коментаришући спекулације да споразум одбијају само српски лидери из ДСС, Драгиша Миловић, који је функционер ове странке, каже да то није тачно и да су на северу покрајине сви јединствени.

„Ја могу да поднесем оставку, ако кварим слогу. Али председници општина овде спроводе одлуке грађана. Ако смо ми небитни, нека нас смене и поставе већа преко којих ће моћи да спроводе своје одлуке“, поручује Миловић.

Слободан Самарџић каже да не треба лагати да ће, уколико се споразум примени, све бити као пре:

„Ништа више неће бити исто. Срби ће имати само мањинска права, као што имају, на пример, у Мађарској или Румунији. У споразуму пише да ће све области – школство, здравство, привреда, социјална политика… бити у законском систему Косова и да од државе Србије тамо неће бити ни трага.

(Танјуг)

———————————

Слике

ЈУНАЦИ СА СЕВЕРА КиМ СЕ НЕ ДАЈУ!!!

Ристић: Непремостиви, дубоки јаз!

Косовска Митровица – Срби са Косова желе да наставе да раде са својом државом, али је непремостиви, дубоки јаз што споразумом морају прихватити „устав“ „косова“, каже Славиша Ристић.

Председник општине Зубин Поток Славиша Ристић истакао је да би се о свим осталим појединостима споразума могло разговарати.

„Чињеница је да бриселски споразум нуди интеграцију у независно Косово, на начин да морамо да се интегришемо у уставно-правни оквир. То је непремостиви јаз“, рекао је Ристић новинарима после састанка првог потпредсендика Владе Србије Александра Вучића са одборницима четири општине са севера Косова.

Председник општине Зубин Поток рекао је да је уверен да ће данашњи дан помоћи влади Србије да заиста види да Срби са Косова и Метохије не могу да прихвате „устав“ и „законе“ „Косова“.

Према његовим речима, мора да се нађе неко ново решење, које није интеграција Срба у независно Косово.

Ристић је указао да се непремостиви јаз може премостити на начин да међународна заједница, Брисел и српска влада схвате да се један народ не може силом натерати да прихвати независно Косово.

ОЧИ У ОЧИ СА ИЗДАЈНИКОМ

ОЧИ У ОЧИ СА ИЗДАЈНИКОМ

———————————-

П.С. Ово (приложено) саопштење (по свом садржају ЛАЖНО) које је спремљено унапред (чак и пре наводног договора) већ говори само за себе- о каквом медијском спиновању и манипулацијама се овде ради…

СНС МЕДИЈСКО СПИНОВАЊЕ- УНАПРЕД ОСМИШЉЕНА ПРОПАГАНДА

ДОКАЗ О РЕЖИМСКОЈ МЕДИЈСКОЈ МАНИПУЛАЦИЈИ: СНС саопштење које је припремљено унапред- пре наводног договора са Србима са севера КиМ…

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.nspm.rs/hronika/slavisa-ristic-eu-i-vlada-srbije-treba-da-shvate-da-se-jedan-narod-ne-moze-silom-naterati-da-prihvati-nezavisno-kosovo.html

https://www.facebook.com/NikadGranicaKosovoJeSrbija

2 replies »

  1. drzite se Srbi i ne dajte da vam ove vucibatine kroje sudbinu. Nadam se da ostali Srbi shvataju da Vi braneci svoja ognjista na KiM branite i sve nas. Sramota me je od mnogih Srba a ponajvise onih iz Beograda. Oprosite im (nam) jer ne znaju sta cine.

    Свиђа ми се