Биљана Диковић

Проф. др Љубомир Т. Грујић – ДРЖАВНИ УДАР: РАЗРЕШЕЊА И ИЗБОРИ (видео)


 Разговор са Проф. Др Љубомиром Грујићем после митинга подршке Србима са Косова, 10. маја 2013.

Објављено у 11.05.2013.
Извор: zvizdukuosam

****

Проф. др Љубомир Т. Грујић – ДРЖАВНИ УДАР: РАЗРЕШЕЊА И ИЗБОРИ

Народној скупштини Р. Србије 08.04.2013. године поднет је Захтев држављана Р. Србије из отаџбине и исељеништва да Скупштина разреши председника Томислава НИКОЛИЋА и све чланове Владе, и да распише изборе. Јавно потписивање је трајало од 1. до 31. марта ове године, просечно 4,15 сати дневно сваки дан у Кнез Михаиловој улици у Београду. Потписи се и даље примају поштом или е-поштом скениран образац попуњен личним подацима и са својеручним потписом. Сви детаљи су објашњени у обрасцу на сајту http://istina-pravda-mir.info/избори_2013.

09.04.2013. за ФБР уредник Биљана Диковићprof-Ljubomir-T-Grujic
После предаје потписа проф. Љубомир Т. Грујић се обратио Србима у отаџбини и ван ње:

„Укратко да кажем: наша власт под руководством председника Томислава Николића непрекидно крши Устав и Резолуцију УН 1244. Наша власт је донела, на предлог председника Републике Томислава Николића и Владе, Резолуцију већином гласова народних посланика, али не свих. Та Резолуција према речима, према јавном исказу самог председника Николића је у супротности са Уставом што се у овом документу и доказује. Они од тада, се позивају само на Резолуцију, а уопште више се не позивају и не поштују Устав Републике Србије на основу кога су изабрани. Они су тиме пре свега, изгубили сваку легитимност да обављају, да извршавају руководеће функције председника Републике и чланова Владе. И друго, стављајући Устав ван снаге, постављањем Резолуције изнад Устава и поштовањем те противуставне Резолуције, а не Устава Републике Србије они су извршили државни удар. То је потпуно неприхватљиво…“ – рекао је проф. Љубомир Т. Грујић.

Професор др Љубомир Т. Грујић је коментарисао и намеру тих истих, председника и Владе Србије да наставе преговоре…

„Они говоре да треба да се наставе преговори, али са ким преговори. Преговори са онима који су злочинима дошли до владајућег положаја на Косову и Метохији. Они нису дошли до тих положаја под јурисдикцијом Р.Србије којој је и по Резолуцији УН 1244, као правном наследнику СР.Југославије признат суверенитет на Косову и Метохији.  Нису Черчил, Труман и Стаљин преговарали са Химлером, Герингом и Гебелсом, једноставно је био организован суд за њих.
Не може да се преговара са злочинцима и терористима који су успоставили власт.“

И ШТА ТРЕБА УРАДИТИ:

„Треба да се у складу са Уставном Републике Србије, Повељом УН и Резолуцијом 1244 одрже општи слободни избори и потом да се конституишу органи самоуправе на Косову и Метохији. И да после изношења њиховог предлога о томе каква права треба да има албанска, шиптарска национална мањина на Косову и Метохији, у оквиру Републике Србије и после једне тромесечне дискусије о њиховом предлогу, да Народна скупштина заузме став о том предлогу, и на тај начин да се успостави легитимна, демократскм путем изабрана, уз слободно изјашњавање свих са Косова и Метохије, власт на Косову и Метохији.
Ова наша власт и Резолуција коју је усвојила Народна скупштина све то омаловажава и о томе уопште не говори, и зато она нема више легитимност. Зато се тражи и смењивање председника Томислава Николића, свих чланова Владе и расписивање општих избора, на целој територији Републике Србије.“

(за увид у пдф документ кликните ОВДЕ)

********

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

ПЕТИЦИЈА: Разрешење Николића и Владе Србије! (ВИДЕО)

Потписивање за разрешење председника Србије Томислава Николића и оставке свих чланова Владе Србије, за расписивање општих, слободних, равноправних нових избора ради очувања Србије и Срба, на иницијативу проф. Љубомира Т. Грујића је почело првог марта 2013.

“Разлог зашто се тражи разрешење, кратко речено, јесте: непоштовање Устава. А пошто је народ на референдуму усвојио Устав, то значи непоштовање народа, народне воље, народног опредељења, народног става” – изјавио је на терену, где сакупља потписе, професор Љубомир Т. Грујић.

***

ЈАВНО ПОТПИСИВАЊЕ ЗА РАЗРЕШЕЊА И ОПШТЕ ИЗБОРЕ

Конференција за новинаре др Љубомира Т. Грујића – Разрешавање Председника Николића и Владе – општи избори /видео/

Војиновић: “Одбацити зло звано Европска унија, одбацити НАТО пакт, окренути се Русији…“

КАСАЛОВИЋ: Ова власт која хистерично жури по цену Срба и Србије у ЕУ, треба напокон да оде

Проф. Грујић: Предлог Уставном суду да оцени уставност Резолуције Народне скупштине о КиМ

3 replies »

  1. Poštovani gospodine profesore Ljubomire Grujiću! Čestitam Vam i podržavam svaku Vašu reč, za dobrobit Srpskog naroda. Vi ste govorili o pravu i pravdi, za sve to uskraćen je naš narod. Izvršena je veleizdaja od strane ove ucenjene „vlasti“! Oni to moraju, jer su zbog toga i dovedeni na vlast. Prekršili su ustav, izvršili de facto državi udar, oni ne smeju samo biti smenjeni, nego moraju biti suđeni! Treba ih sprečiti, da ne bi bilo kasno. Žalosno je i ovo danas da trče pod skute bratske Rusije, koju su do jučer izdali kao i svoj narod! I još jedanputa, hvala i čestitam profesore, što otvarate oči našeg zabluđenog naroda, „opijenog“ sa malih ekrana! Kako moji zemljaci ne mogu shvatiti da mediji lažu i najjače oružje propagande su mediji i NVO! Napred Braćo i Sestre u odbrani svoje rodne grude!

    Свиђа ми се