БАРИКАДЕ

ЈАКШИЋ: Вучић се вратио у Београд празних шака


ЈАКШИЋ: Вучић се вратио у Београд празних шака

ОБЕЗБЕЂИВАЛА ГА „МАЛА ВОЈСКА”, А НИЈЕ „ПРЕЛОМИО” НИ ПРЕДСЕДНИКЕ ОПШТИНА СЕВЕРА НИ ОДБОРНИКЕ

13.05.2013. Факти.орг, за ФБР приредила Биљана Диковић

A Vucic u KM_jhfg

 •  Вучић је признао да Срби морају да буду део уставно-правног система државе Косово. Он је признао да Срби треба да уђу у систем независног Косова
 •  А ми смо му рекли да је издајник! Рекли смо му да је његова прича о ЕУ фактички само изговор за издају и за испуњавање његове и Николићеве обавезе према западним пријатељима преузете онда када су цепали СРС. Рекли смо му да је то прави разлог што је потписао овај споразум, а не то што је „морао да би деци и земљи било боље”
 •  Поводом Вучићевог напада на мог брата, понудио сам му да разменимо имовину. Ја њему моју, а он мени његову. Уз објашњење да ја имам много више школе од њега и много више раднога стажа, а да је његова имовина далеко већа од моје
 •  Рекао сам му и да мога брата спомиње само зато што нема ниједан аргумент, што нема шта више да каже! То је као кад клинци у некаквој свађи без аргумената на крају немају шта да кажу него нешто типа „твоја мајка је курва”

ПРВИ потпредседник Владе Србије Александар Вучић данас је у разговору – а на махове и у свађи – са Србима севера Косова и Метохије морао да им призна – да Београд од њих тражи да се интегришу у уставно – правни поредак фактички независног Косова!

А данашња Вучићева мисија на КиМ – како је Фактима открио народни посланика Марко Јакшић – само је показала: да свако и даље остаје на својој страни.

Срби севера на једној, а београдска власт – на другој.

Јакшић је чак категоричан: „Апсолутно је нетачна Вучићева тврдња да је са председницима општина договорио да се настави заједнички рад и координација. Нема никаквог договора између првог заменика председника Владе са косовским Србима – ни са председницима општина, ни са одборницима!”

Поводом Вучићеве најаве уочи поласка на КиМ – да ће Србима севера понудити конкретне аргументе који ће их убедити да прихвате бриселски споразум и његову примену – Јакшић наглашава да је једини „аргумент” био: „споразум мора да се примени”!

„Вучић је само поновио стандардне тезе: да је споразум наводно морао да се потпише, да је то најбоље што смо могли добити, да је он то морао да уради због Србије. Да је то морао због грађана! Стандардна прича! И још је рекао: да није потписао, то би за Србију било лоше. Рекао је – наводи Јакшић – да деца имају право да живе боље него што су живела до сада”.

Према његовим речима, Вучићев једини договор је онај са Приштином и америчком амбасадом да са њим дође цео пук војске! Што из обавештајних служби, што припадника Жандармерије! Цела војска је дошла да би га данас чувала!

 • Вучић је најавио да ће разговарати о свакој ситници из бриселског споразума? Окојим „ситницама” је конкретно било речи?

Ни о каквим. Он није дао одговоре на права питања.

 • Шта сте га тачно питали?

Ма, он је признао да Срби морају да буду део уставно – правног система државе Косово. Он је признао да Срби треба да уђу у систем независног Косова. То је рекао!

 • Шта су му на то рекли и поручили Срби, одборници?

Ми смо њему рекли да је издајник! Рекли смо му да је његова прича о ЕУ фактички само изговор за издају и за испуњавање његове и Николићеве обавезе коју су преузели према својим западним пријатељима онда када су цепали Српску радикалну странку, када су долазили на власт. Рекли смо му да је то прави разлог што је потписао овај споразум, а не то да је „морао да би деци и земљи било боље”.

 • Да ли је, према Вашем сазнању, између Вучића и било кога од његових данашњих саговорника постигнута сагласност да Срби на КиМ треба да пристану на имплементацију?

Не! Никакав договор о томе није направљен!

Сви одборници су говорили против. Он је једини био „за”.

 • Колико је било присутних одборника?

Било је 99. А он један. Чуо сам да је на састанку са председницима општина одбијен Вучићев споразум и да су сви остали при своме!

 • Који очекујете следећи корак, да ли је ишта другачије него пре састанка?

Остао је свако на своме: ми смо против споразума, он је за споразум.

 • Пре одласка на Косово и Метохију, Вучић је за „Политику” изјавио да „нема репресивних мера” и ако не буде договора. Па додао одмах потом: „Милана Ивановића је ова Влада поставила за директора Дома здравља, може да га смени на седници Владе истог секунда. Све њих можемо да сменимо истог секунда и поставимо друге који ће то да спроводе”. Да ли је то поновио и пред вама? Да ли је било неких другачијих претњи?

Није било претњи него су пале оштре речи… Рекао сам му много тога. Између осталог: да је највећи криминал – национална издаја. То је почело тако што је прво он мени рекао за Коштуницу и изручење браће Мазреку. Одговорио сам му да ја осуђујем такав један потез, али да је најгора ствар на свету која може бити у једној држави: национална издаја. А бриселски споразум је национална велеиздаја. Са тим ништа не може да се пореди!

Да су Мишковићев криминал, и Агробанка и све друго – ништа спрам најгорег и највећег криминала на свету – националне велеиздаје.

 • Шта вам је Вучић одговорио на тако тешке оптужбе?

Није одговорио. Ништа на то није рекао!

 • Кад сте прешли на лични терен, да ли је Вучић испунио обећање да ће лично да вас пита за плакате који су осванули на КиМ на којима се првом заменику премијера поручује да не долази у Покрајину? Он тврди да је плакате штампао ваш брат!

Само смо се договорили да разменимо имовину. Ја њему моју, а он мени његову. Уз објашњење да ја имам много више школе од њега и много више раднога стажа, а да је његова имовина далеко већа од моје. То смо се договорили и ја ћу морати да га посетим у Београду са том нагодбом.

Поводом оптужби на рачун моје породице, рекао сам му да мога брата спомиње само зато што нема ниједан аргумент, што нема шта више да каже! То је као кад клинци у некаквој свађи без аргумената на крају немају шта да кажу него нешто типа „твоја мајка је курва”.

Рекао сам му да је оно што се десило у Бриселу нормална ствар кад се има у виду каква је делгација која је отишла да преговара: да су у њој били људи који су продали веру за вечеру. Такође: да су садили тикве са ђаволом и да нико њих не може да цени и поштује.

 • Како је окончана расправа између Вас и Вучића?

Рекао сам му: Бог на небу, кум на земљи. Ја мог кума поштујем, а ти си твог кума, који ти је крстио децу, назвао затворским пацовом.

 • А како је окончана Вучићева посета Косову и Метохији, пошто је најављивао да би можда могао да оде и у јужни део?        

Није отишао на југ. Вратио се у Београд. Без договора по који је наводно дошао, а само је понављао да се „ово мора”!

 

Диана Милошевић

5 replies »

 1. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ БРАЋО,
  морам да поновим речи СВЕТОГ ВЛАДИКЕ МОСКОВСКОГ ФИЛАРЕТА:
  љуби непријатеље своје,
  непријатеља Божијих се гнушај,
  а непријатеље ОТАЧАСТВА САТИРИ!!!
  Братски поздрав и честитка од срца за топао дочек!
  БОГ је са нама сигурно!

  Свиђа ми се

 2. ВУЧИЋ ЈЕ ИЗРОД. ИЗДАЈНИК НЕ МОЖЕ БИТИ ЈЕР ЈЕ ИЗДАЈНИК ЧОВЕК КОЈИ ПРИПАДА НЕКОМ НАРОДУ И ИЗДА СВОЈ НАРОД У ЈЕДНОМ ТРЕНУТКУ. МЕЂУТИМ ОВА ФУЊАРА НЕ ПРИЗНАЈЕ СРБЕ ЗА СВОЈ НАРОД И ЈОШ ПОКУШАВА ДА СВОМ НАРОДУ ГРКЉАН ОДГРИЗЕ. ЗАТО ЈЕ ОН ИЗРОД ! А СА ИЗРОДИМА СЕ ПОНАША И ПОСТУПА КАО И СА ОСТАЛИМ НЕПРИЈАТЕЉИМА. СВИ ЋЕ ОДГОВАРАТИ…..ЧАК И ОВИ ШТО СУ ГА КАО ШТИТИЛИ И ОБЕЗБЕЂИВАЛИ У КОС. МИТРОВИЦИ. СВИ ЋЕ ПЛАТИТИ РАЧУНЕ ОВОМ НАРОДУ,ПРЕ ИЛИ КАСНИЈЕ !

  Свиђа ми се