ДРУШТВО

СРС због КиМ поднела кривичну пријаву против Тадића, Николића, Дачића и Вучића


СРС због КиМ поднела кривичну пријаву против Тадића, Николића, Дачића и Вучића

16:19 16.05.2013.
ФАКТИ

ПРИЈАВОМ НА 132 СТРАНЕ ОБУХВАЋЕНИ И ДРУГИ ИЗ БИВШЕГ И АКТУЕЛНОГ ДРЖАВНОГ РУКОВОДСТВА

  • Заменик председника СРС Немања ШАРОВИЋ: Сматрамо да су они били добро организовано криминално удружење чији је циљ био формирање такозване независне државе Косово на територији Републике Србије

СРПСКА радикална странка данас је Специјалном суду за организовани криминал предала кривичну пријаву против бившег и актуелног државног руководства Републике Србије због читавог низа кривичних дела против уставног уређења и безбедности Републике Србије.

 – Кривичну пријаву смо поднели против Бориса Тадића, Мирка Цветковића, Томислава Николића, Ивице Дачића, Александра Вучића и свих других чланова актуелне Владе Републике Србије и свих чланова владе у претходном сазиву, јер сматрамо да су они били добро организовано криминално удружење чији је циљ био формирање такозване независне државе Косово на територији Републике Србије – рекао је на конференцији за новинаре испред зграде суда Немања Шаровић, заменик председника Српске радикалне странке.

     На овај начин, кроз институције система, настављамо борбу за очување Косова и Метохије унутар Србије. Неће бити заборава за најтежа могућа кривична дела која државно руководство очигледно врши и нико за њих неће бити амнестиран, поручио је Шаровић.

Кривична пријава је детаљно образложена на 132 стране и очекујемо да је специјални тужилац Миљко Радисављевић и други државни органи најозбиљније и најхитније узму у рад и разматрање, казао је Шаровић.

Потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић истакао је да је превасходни циљ кривичне пријаве да се спречи вршење ових кривичних дела и да се сачува Република Србија у уставноправном поретку који је предвидео њен Устав.

     „Тужилац за организовани криминал је надлежан да пријаву узме у разматрање, а ми му стојимо на располагању, јер имамо још доказа о овом деловању“, изјавио је Красић.