All

ПАВЕЛ СЕРГЕЈЕВИЧ ДОРОХИН: ОВК је БАНДИТСКА ТЕРОРИСТИЧКА ГРУПА и зараза Европе


Одговори ПАВЕЛА ДОРОХИНА на питања МИОДРАГА НОВАКОВИЋА:
ОВК ЈЕ АЛБАНСКА ТЕРОРИСТИЧКА БАНДА И ЗАРАЗА ЕВРОПЕ

Прошлог месеца, на дан оснивања србског Комитета за заштиту Ратка Младића, било је неколико уважених научних радника и депутата Државне Думе Руске Федерације. На конференцији је био присутан и СРБски ФБРепортер: новинар Биљана Диковић и преводилац Маја Тешић. Поред питања која су била директно везана за догађај искористили смо прилику и упитали уваженог депутата Думе и председника руског Комитета Павела Сергејевича Дорохина о његовим сазнањима по питању докумената УНМИКА о трговини органима на Косову и Метохији.

17.05.2013.  за ФБР уредник Биљана Диковић и СРБИ НА ОКУП

Rusija-Srbija


Наиме, питања је саставио уредник СРБског ФБРепортера Миодраг Новаковић, који се истраживачки бави овом темом…
Уважени руски депутат је био расположен да да и одговоре на та питања.

* Постоје веродостојни извори (документи УНМИК-а и Европског парламента) о отмици више стотина „не-албанаца“ и насилној екстракцији њихових људских органа, са циљем продаје истих на црном тржишту, у време (и непосредно након) Косовског конфликта 1999. Жртве су биле скоро ексклузивно Срби, али ови веродостојни извештаји спомињу и један број руских држављан(ки)а над којима су такође почињена ова зверства. У оквиру овог питања формулисао бих неколико потпитања:

1. Да ли вам је познато докле је дошла званична руска иницијатива да се отвори нова и кредибилина истрага под патронатом Савета безбедности УН-а по питању „трговине органа“ у време Косовског конфликта? Односно да се „статусно пристрасном“ Еулексу то исто право одузме?

Павел ДОРОХИН: Ми знамо да је расадник целе те заразе на територији Албаније и зове се такозвана ослободилачка војска Косова – то је бандитска терористичка група. Русија је у неколико наврата подизала питање трговине људским органима, трговине оружјем, трговине наркотицима, због тога што се преко те бандитске групе то преноси по целој Европи. 

2. Да ли је неко од руских државних органа или утицајних политичких фактора покренуо иницијативу да се такође и пред руским правосуђем покрене истрага у вези ових злочина над руским држављанима, који су над њима почињени од стране илегалних албанских војних формација и криминалних група са Косова и из Албаније?

ПАВЕЛ ДОРОХИН: То је међународно питање и треба да се боримо да се истрага води на нивоу Европског парламента чији је Русија члан. И пошто је то питање прилично плитко разматрано ми можемо да замолимо наше посланике су чланови Европског парламента да поново подигну то питање. Могу да разговарам са колегама у Москви, они иду у Стразбург да поставе то питање. 

3. Очигледно је да су у досадашњем току УНМИКОВе, и комисије Дика Мартија, неке водеће Западне силе показале као „део проблема“ а не „део солуције“… У том смислу- да ли се ви слажете са мојим закључком да би истрагу по овом питању требало пренети у руске „територијалне воде“, на неки начин, и покренути судску истрагу и поступак и пред неким другим међународним, или чак националним судовима?

ПАВЕЛ ДОРОХИН: Руски органи могу да наступе као иницијатори за међународну истрагу јер је то међународни проблем. Можете написати мени лично као посланику, предлог, послати на моју адресу, а ја ћу бити обавезан имам обавезу да то представим у Думи и да Вам пошаљем одговор.