БАРИКАДЕ

СНП НАШИ подносе кривичну пријаву против Ризе Хаљимија


СНП НАШИ подносе кривичну пријаву против Ризе Хаљимија

Саопштења

  1. јун 2013.

rizahalimi-skupstinakosova-cropped

Српски народни покрет НАШИ обавештава јавност да је посланик Народне скупштине Србије, Риза Хаљими, 31. маја 2013. године узео учешћа у раду тзв. Скупштине Косова, чиме је грубо прекршио Устав Републике Србије и прекршио закон, укаљао достојанство функције народног посланика Народне скупштине Србије и изгубио право на посланички мандат.

На овој седници се иначе говорило о Резолуцији и новом уставном решењу лажне државе Косово у циљу „успостављања уставне обавезе да „Косово“ штити интересе и права Албанаца из „Прешевске долине“ на југу Србије“.

Подсећамо јавност да ово није први случај да неки грађанин Србије отворено и јавно узима учешћа у раду ове Тачијеве квази-институције, те да Наташа Кандић која је узела директног учешћа у проглашењу и припреми проглашења независности Косова и дан данас некажњено делује на територији Републике Србије, али да је акт Ризе Хаљимија ништа мање скандалозан и сам по себи тешко кривично дело.

Апелујемо на Народну скупштину Србије и друге надлежне органе да у најхитнијем року одузму посланички мандат Ризи Хаљимију и покрену адекватне судске процесе против овог човека који на најскандалознији могући начин јавно и отворено подрива уставни поредак Србије, крши низ законских обавеза и угрожава безбедност грађана Републике Србије.

СНП НАШИ ће предати и писану кривичну пријаву са доказним видео материјалом републичком јавном тужиоцу против Ризе Хаљимија, а позивамо тужилаштво и надлежне органе, подсећајући их на сопствену кривичну одговорност која проистиче из уставних и законских обавеза које имају, да подхитно подигну оптужницу против Ризе Хаљимија који отворено подрива уставни поредак Србије и ради на разбијању државе Србије под маском представника албанске мањине у Србији и под маском посланика Народне скупштине Србије.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=11475

1 reply »