ДЕШАВА СЕ...

Последњи поздрав Љубомиру Краговићу


Последњи поздрав Љубомиру Краговићу

8. јун 2013. СРС

Председнички колегијум Српске радикалне стране са болом и жаљењем обавештава чланове и јавност да је јуче, 7. јуна, у 58. години, после тешке болести преминуо Љубомир – Љуба Краговић, дугогодишњи функционер Српске радикале странке.
Љубомир Краговић
Краговић, дипломирани инжењер кибернетике, рођен је 16. априла 1956. године. Краговић је био један је од оснивача Српске радикалне странке, члан Председничког колегијума и Централне отаџбинске управе, као и дугогодишњи Председник Косовскомитровачког окружног одбора Српске радикалне странке. Био је биран за народног посланика Скупштине Републике Србије на свим изборима од 1992. до 2008. године, где је обављао и функцију Председника скупштинског одбора за Косово и Метохију.Краговић је био бескомпромисни борац за српске националне интересе, а пре свега за очување Косова и Метохије у оквирима државе Србије. Благе нарави, али завидног интелекта и организационих способности, Краговић је био један од стубова Српске радикалне странке. Његовим одлсаком губимо сви – ми, његове страначке колеге, његови суграђани, Срби са Косова и Метохије, као и цео српски народ.Љубо, остаћеш нам заувек у срцима!
Хвала ти, брате Љубо!Председнички колегијум Српске радикалне странке

 

——–

ФБ КОМЕНТАР:

Професор Игор:
Отишао је један од правих србских представника на КиМ након дуге и тешке болести. Био сам на сахрани у Рудару из поштовања према Љубу,али је страшно што у овом трагичном трену породица није обратила пажњу на то ко ће му одржати опело. Покојни наш брат Љубо је био редован на служби у каткомбном храму Светог Саве у Жеровници епрахије Рашко-призренске у егзилу и Љубо је подржавао преосвећеног владику Артемија. Тако да је веома чудно присуство паписта бискупа Теодосија на сахрани. БОЖЕ ОПРОСТИ ИМ НЕ ЗНАЈУ ШТА РАДЕ.

 

1 reply »