БАРИКАДЕ

Славиша Ристић: Срби, организујте се на Видовдан


Славиша Ристић: Срби, организујте се на Видовдан

Политички представници Срба са Косова и Метохије позвали су на одржавање раније најављеног свесрпског митинга на Видовдан, 28. јуна у Београду, наводећи да то треба да организују патриотске странке и удружења у Србији, а не Срби са Космета.

09. 06. 2013. 13:22 Бета, фото: Бета, за ФБР приредила Биљана Диковић
slavisa-ristic-2013--foto-beta-01_f

Митинг у Београду треба да организују родољубиве странке, каже Ристић
 

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић, који је на последњем свесрпском сабору одржаном у главном граду под слоганом „Остајемо у Србији“, најавио одржавање Видовданског митинга, рекао је да „очекује да патриотске странке и удружења у Србији преузму организацију овог скупа“.

„Стиче се утисак да Срби са Косова и Метохије треба да организују митинг што није тачно“, рекао је Ристић и појаснио да „то треба да организују патриотске снаге у првом реду Демократска странка Србије и Српска радикална странка, а Срби из покрајине ће се прикључити протесту“.

Он је додао да је време показало да „какве год уступке Србија правила, Запад јој неће дати датум за почетак преговора за улазак у ЕУ, већ им је једини циљ да се Србија коначно и дефинитивно одрекне Косова и Метохије“.

Ристић је нагласио да је дошло време да се „јединствено делује како би се спречила не само примена бриселског споразума него и губитак Косова и Метохије и даље растакање Србије“.

И бивши председник српске Општине Штрпце Звонко Михајловић сматра да „време за организовање Свесрпског сабора на Видовдан у Београду одмиче, а да се српски национални корпус на Косову и Метохији разбија“.

Он је оптужио Владу Републике Србије да и даље „дели Србе, уклања непослушне, припрема гашење српских институција, одриче се својих држављана и гура их у наручје Хашима Тачија“.

„Срби са Косова и Метохије не желе да постану Косовари, не прихватају институције такозване Републике Косово, једина им је жеља да буду оно што јесу, држављани Србије, и остану да живе у својој држави Србији“, рекао је Михајловић.

Он је позвао „све српске патриотске и родољубиве странке, организације, удружења и појединце да организују скуп на Видовдан како би још једном била исказана слога и јединство у одбрани српских националних интереса“.

1 reply »