ДРУШТВО

Има ли још нека држава на свету (осим Србије) која овако здушно помаже АСИМИЛАЦИЈУ свог народа???


Коментар редакције СРБског ФБРепортера:
Руски амбасадор Конузин, честити човек, патриота, завапио је пре непуне две године: „ИМА ЛИ ОВДЕ СРБА“!

А Срби са Косова и Метохије из дана у дан вапију ИМА ЛИ ОВДЕ ЖИВИХ??! Има ли кога у земљи Србији ко ће да подигне глас против ове очигледне издаје и продаје ТЕРИТОРИЈЕ И НАРОДА који на њој живи!
… и има ли још нека држава на свету (осим Србије) која овако здушно помаже АСИМИЛАЦИЈУ свог народа???

***

СРПСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ У КОСОВСКОМ СИСТЕМУ ДО КРАЈА ГОДИНЕ?

15.06.2013. 12:11 Извор: ТВ Мост

Текст плана примене споразума о нормализацији односа Београда и Приштине који су, према писању листа „Данас“, 22. маја договорили у Бриселу српски и „косовски“ премијери Ивица Дачић и Хашим Тачи, предвиђа интеграцију српских институција у косовски систем до краја ове године…

Косовари

Лист је објавио текст плана примене који садржи рокове и кораке које, како наводи, Београд и Приштина треба да предузму до краја 2013. у спровођењу споразума.

Тако се наводи да ће имплементацију чинити шест главних елемента од којих је први прилагођавање правних оквира. Предвиђено је да обе стране до краја јуна имају усвојене све неопходне правне промене потребне за имплементацију бриселског споразума, укључујући и закон о амнестији.

Други елемент је Заједница српских општина. Предвиђено је да се до краја маја формира Управљачки тим за оснивање Заједнице, који ће се бавити свим питањима релевантним за успостављање Заједнице. Заједница би требало да буде основана до краја октобра и усвојен њен Статут у складу са Европском повељом о локалној самоуправи и законом Косова.

Трећи елемент имплементације је полиција. Према писању Данаса, планом је предвиђено да две стране оснују радну групу која до краја маја треба да донесе детаљне планове и временске оквире за интеграцију припадника српских безбедносних структура у косовске структуре, као и за оснивање било које нове структуре која ће бити спроведена уз подршку Еулекса. У том року прдвиђено је и именовање вршиоца дужности Регионалног полицијског командира за четири општине на северу.

Данас наводи да, према плану, до средине јуна Србија треба да отпочне са затварањем просторија у којима су смештене српске безбедносне структуре на Косову, као и да започне процедуре за престанак исплата личних доходака особљу након њиховог прикључивала косовским структурама. Косово, пак, треба да понуди позиције у косовској полицији за оне који хоће да им се прикључе.

До средине јула све просторије српских безбедносних структура на Косову треба да буду затворене, а до краја године припадници српских безбедношних структура треба да буду у потпуности интегрисани у косовске, а плате ће примати искључиво из косовског буџета.

Четврти елемент имплементације је правосуђе, а план предвиђа да две стране до краја маја формирају радну групу која треба да донесе детаљне планове интеграције српских правосудних органа у косовске, као и за оснивање нове структуре, укључујући и основне судове и канцеларије јавног тужилаштва у општинама са већинским српским становништвом. То ће бити спроведено као део косовског правног оквира, уз подршку Еулекса. Састав у правосуђу треба да осликава етничку композицију територијалне јурисдикције сваког појединачног суда, а до краја године интеграција правосудних органа треба да буде завршена. Сви српски судови биће затворени, нова тела успостављна, а особље интегрисано у косовски систем.

Пети елемент су локални избори који треба да буду одржани до краја октобра. Разговоре о одржавању избора, у којима ће учествовати ОЕБС, почеће Одбор за имплементацију у првој недељи јуна.

Последњи елемент имплементације споразума су опште одредбе које говоре о транспарантности финансирања. У њима је указано и на неопходност потпуне примене ранијих договора на које су се у дијлогу бавезале обе стране, од катастра, матичних књига, царинског печата, универзитетских диплома, слободе кретања, регионалног представљања, интегрисаног управљања прелазима, официра за везу, специјалних полицијских јединица за заштиту религијског и културног наслеђа, до наплате царина, односно фонда за северно Косово.

У плану се, такође, наводи да су начела о којима су се договориле две стране, када је реч о организацији посла Обора за имплементацију, да кораци у примени плана буду предузети истовремено и да ће план бити подложан ажурирању, уколико је то потребно.

2 replies »

  1. СВЕ ЈЕ ОДАВНО БИЛО ЈАСНО В.ШЕШЕЉУ И ОН ЈЕ УПОЗОРАВАО СРБЕ, ШТА НАМ СЕ СПРЕМА. НАЖАЛОСТ СВИ СУ ГА СПРЕЧАВАЛИ У ТОМЕ, ОД РЕЖИМА С. МИЛОШЕВИЋА ПРЕКО ДЕМОКРАТОРА, ДО ОВИХ ДАНАС.ОСТАЛИ СМО САМО МИ, ОДАНИ ИДЕОЛОГИЈИ СРПСКОГ НАЦИОНАЛИЗМА,ИДЕЈИ ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ, СРПСКОЈ РАДИКАЛНОЈ СТРАНЦИ И Др. Проф. ВОЈИСЛАВУ ШЕШЕЉУ. ДА ЛИ ЈЕ ТО ДОВОЉНО ЗА ПОБЕДУ. НЕ ЗНАМ, АЛИ ЗНАМ ДА МИ НИКАДА НЕЋЕМО ОДУСТАТИ ОД ОВИХ ИДЕЈА

    Свиђа ми се

  2. Асимилација – сувише благ израз за убијање народа и разбијање државе и Светог нам Косова од стране издајничког режима – унутрашњег окупатора. Не дозволити и спречити то. Наћи начин за то!! Има ли опозиције, ако има, да ли је способна да организује свој отпор? Ако није, онда је нема.

    Свиђа ми се