БАРИКАДЕ

Љуљзим Пеци поднео оставку… а "наш Љуљзим" још седи у Приштини?


Љуљзим Пеци поднео оставку

РТС 19. јун 2013, 17:21 -> 20:00

Само два дана пошто је ступио на дужност, приштински „официр за везу“ са Београдом Љуљзим Пеци поднео оставку. Разлог за оставку је неслагање са изјавама  Хашима Тачија. Пецијев наследик биће „косовски амбасадор“ у Хрватској Валдет Садику, пишу приштински медији.

Приштински „официр за везу“ са Београдом Љуљзим Пеци поднео је оставку само два дана пошто је ступио на дужност, а разлог за оставку је неслагање са изјавама  Хашима Тачија, преносе приштински медији.

Ljuljzim-Peci.jpg

У писму које је Пеци упутио Атифети Јахјаги, наводи се да је разлог за оставку неслагање и критике које му је упутио Хашим Тачи, због изјаве београдским медијима, уочи ступања на дужност.

Пеци је тада изјавио да сматра да ће доћи дан када ће Србија признати Косово, чиме ће ће се постићи пуна нормализација односа „између две државе“.

„Био сам убеђен да је државна политика у вези са потпуном нормализацијом односа са Београдом управо признање од стране Републике Србије, али изгледа да политика није таква. У таквим околностима не прихватам да наставим свој рад у дипломатској служби Косова“, наводи се у писму, преноси приштински Експрес.

Приштински медији наводе и да ће Пецијев наследик бити актуелни „косовски амбасадор“ у Хрватској Валдет Садику и да ће га Атифете Јахјага већ сутра именовати за новог официра за везу са Београдом.

Београд и Приштина разменили су „официре за везу“ у понедељак у подне, пошто је Дејан Павићевић ступио на дужност у Канцеларију ЕУ у Приштини, а Љуљзим Пеци у Мисији ЕУ у Београду.

Љуљзим Пеци се по преузимању дужности обратио новинарима, пожелевши им „добар дан“ на српском, албанском и енглеском, а затим је обраћање наставио на српском.

„Ово је веома значајан дан што се тиче нормализације односа између Косова и Србије. Очекујем отворену и добру сарадњу српских државних институција и овде сам да дам свој прилог нормализацији односа између наше две земље“, рекао је Пеци.