АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

КОСОВО: Факти које треба да чује ОУН и свет !?


Сва зла Албанаца и такозваног независног Косова пример антицивилизације и антидемократије од 1999 – 2013. године

Факти које треба да чује ОУН и свет !?

21 jun 2013, За ФБР Зоран Влашковић

На сметлишту споменик Вуку Караџићу

Оно шта су урадили Албанци и такозвано независно Косово Србима на Косову и Метохији и Србији уопште подле 1999. године је пример апсолутне антицивилизације, антидемократије и дивљаштва уопште у историји човечанства. Тај злочин против Срба и Србије очигледно обавља се уз благослов неких чланица Европске Уније, оних земаља које имају и највећи утицај у овој европској организацији. Да је тако најбоље говоре чињенице на терену због којих се сав демократски свет стиди.

Протести Срба на северу КиМ против границе са Србијом нису уродили плодом

Срби су са Косова и Метохије протерани после јуна 1999. године из равно 314 места.

Само из три општине, од укупно 30 на КиМ, није било етнички очишћених српских места . И то из општина Лепосавић и Звечан на северу КиМ и из општине Штрпце на крајњем југу КиМ, мада је и у овим општинама било напада на српска села.

Данас се на територији Србије налази 206.000 расељених са КиМ као и 16.000 на територији Црне Горе (подаци УНХЦР )

Албанци су од 1999. године до сада срушили и запалили 155 српских цркава и манастира. Пет цркава је у потпуности избрисаноса лица земље : црква Свете Тројице у центру Ђаковице, сеоске цркве у Петровцима код Кос. Каменице и у селу Краљевица код Подујева, црква у центру Суве Реке и црква свете Тројице у Великој Реци код Вучитрна. На тим местима није остао апсолутно ниједан детаљ који би подсећао да су ту некада биле светиње.

Албанци су од јуна 1999. године до сада убили 1004 Срба а да нико за те злочине није одговарао.

Од јуна 1999. до сада Албанци су у потпуности унистили 21.122 српске куће и 935 стана.

Срби су до сада поднели 41.300 захтева Косовској агенцији за повратак узурпиране имовине од стране Албанаца али ни један одсто тих захтева није решен.

До краја 31. XII 2012. године Косовска агенција за приватизацију је продала 1.358 предузећа од којиих ниједно предузеће није могао да купи Србин и ни у једном том предузећу није запосленин Србин.

Од 1999. године до сада Албанци су на две трећине територије КиМ, ( укупна површина 10.886 км 2 ) у потпуности уништили српска гробља и на њима више од 10.000 споменика, што је нечувени вандализам у цивилизованој Европи. У Метохији и централном Косову само су два српска гробља остала читава.

У ниједном граду јужно од Ибра није остао ниједан споменик из српске историје. Албанци су срушили споменике Милошу Обилићу, цару Лазару, Вуку Караџићу, Доситеју Обрадовићу, Петру Петровићу Његошу… и поломили све бисте српских писаца испред школа. Срушили су и споменик народним херојима Бори Вукмировићу и Рамизу Садику у Приштини. У селу Неродимље, код Урошевца, посекли су 1999. године бор цара Душана кога је он ту лично својом руком засадио 1336. године.

У ниједном граду јужно од Ибра данас нема ниједне улице са српским именом па се питамо какву то мултиетничност граде Албанци и Приштина?

До сада се на КиМ вратило само, око 2.700 Срба у 50 – так села, највише у Метохији.

Данас је на КиМ преостало јошоко 125.000 Срба који живе на 22 % територије КиМ.

У овом тренутку трага се за 525 киднапованих и несталих Срба и других неалбанаца.

Порука Срба у северном српском делу Косовске Митровице

2 replies »

 1. Кад су Срби „реметилачки фактор“ тако им и треба.
  Вероватно зато што се нису свима осталима извинули?!
  Где то још има у историји људској’?!
  Срби су народ ван закона, то морамо да схватимо.
  До 313.године хришћани су били ван закона, а онда Милански едикт који се,гле чуда, прославља у Србији где су Срби ван закона!!????
  Где је та напредна, демократска (ЕУ)ропа да заштити један мали обесправљени народ коме све отимају!!?
  ПОжуримо браћо у (ЕУ)ропу пре ће нас се решити!

  Свиђа ми се