Београд

НИКОЛИЋ ДОЧЕКАН У ХЕРЦЕГОВИНИ ОНАКО КАКО МУ И ПРИЛИЧИ- КАО ИЗДАЈНИК !?


Николић без дочека у Херцеговачкој Грачаници

 

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

 

Председника Србије Томислава Николића у манастиру Херцеговачка Грачаница на Црквини изнад Требиња није дочекао нико од свештеника епархије захумско-херцеговачке, јавио је портал TrebinjeLive.

„На Црквини није било ни помоћних радника, ни човека који продаје свеће. Врата цркве су била отворена, а српски председник се помолио и запалио свеће“, наводи тај портал.

Протокол председника Србије је, како се наводи, пре седам дана обавестио Српску православну цркву да ће Николић током боравка у Требињу посетити манастир Грачаницу.

Из требињске полиције је потврђено да полиција спречила окупљање присталица Српске радикалне странке „Др Војислав Шешељ“ на Црквини изнад Требиња, у време када је манастир Херцеговачка Грачаница посетио председник Николић.

Група радикала претходно се појавила на градском тргу у центру Требиња, где се Николић обратио грађанима. Они су скандирали „Косово је Србија“ и „Идемо на Косово“ и носили транспарент „Издао си Воју, а сад издајеш земљу своју“.

Председнику Србије Томиславу Николић данас је уручена Повеља почасног грађанина Требиња. Николић је заједно с председавајућим Председништва БиХ Небојшом Радмановићм присуствовао отварању изложбе у Музеју Херцеговине „Дучић у дипломатији“, а своју посету Требињу окончао је посетом манастиру Херцеговачка Грачаница.

 

Управа манастира Херцеговачка Грачаница касније је саопштила да је Николића и представнике градске власти дочекао управник манстира Милорад Перишић са којим су из протокола градске админстрације и договорали посету.

 

„Канцеларија епископа захумско-херцеговачког није добила од било кога (ни од канцеларије председника Србије, ни од градске администрације) чак ни обавештење о посети председника Србије, а камоли молбу да га дочека локални епископ, па је сасвим природно да се епископ Григорије у време те посете није ни налазио у Требињу, него у Мостару где врши припреме за сутрашњи велики празник Свете Тројице“, наводи се у саопштењу.

4 replies »

  • @uvredjen- ЋИРИЛИЋНИ, И НЕ ПАДА НАМ НА ПАМЕТ ДА „ПЉУЈЕМО ПО СРБИМА“, АЛИ ПОРЕД ЗВАНИЧНЕ ИСТИНЕ ПОСТОЈИ И ОНА ДРУГА, И НАША ЈЕ МИСИЈА ДА ЈЕ ПРЕЗЕНТУЈЕМО ШИРОЈ ЈАВНОСТИ (која наше „пљување“ награђује све већом читаношћу нашег сајта)… И НЕ ДИЧИМО СЕ, ИЗЕДЕ НАС ЖИВ СРАМ ШТО НАМ ЈЕ ТАКАВ ИЗДАЈНИК НА ЧЕЛУ ДРЖАВЕ…
   М. Новаковић

   Свиђа ми се

 1. Срамота за Требиње и његову управу да забране члановима СРС Др. Војислава Шешеља, да присуствују на важним скуповима гдје се величају и награђују срби бунтовници који уживају у европско-фашистичком неморалу и призивају највеће Србске душмане за пријатеље. Пријатељима називати оне који су у задњих неколико вјекова чинили стравичне геноциде над Србском Нацијом је чисто лудило и издаја Србске Нације.

  Свиђа ми се

 2. Николић не хаје за Србе, па што би Срби њему придавали пажњу, ето чак ни владика Григорије екумениста и паписта га није дочекао. Значи гори је Николић чак и од њега. Дно дна.

  Свиђа ми се