ВЕРА

СНП НАШИ траже ХИТНО искључење Дачића, Вучића и Николића из СПЦ!


СНП НАШИ поновили захтев да се Дачић, Вучић и Николић искључе из СПЦ

Саопштења СНП НАШИ
29. јун 2013.

hramsvetogsave

Српски народни покрет НАШИ је упутио допис патријарху српском Иринеју и Светом архијерејском Синоду СПЦ у којем су предочили нове разлоге за хитно искључење из СПЦ Ивице Дачића, Александра Вучића и Томислава Николића.

Јавности предочавамо допис у целини:

 

Поштовани оче Иринеју и поштовани оци Светог Архијерејског Синода СПЦ,

обраћамо Вам се са циљем да скренемо пажњу на монструозну ескалацију антихришћанског и антисрпског деловања владајућег режима под вођством Ивице Дачића, Александра Вучића и Томислава Николића, а надамо се да ћете као наши оци и пастири нашег народа уважити наше мишљење и примити га од нас као од дела Цркве и православних хришћана, али и као од оних који су због свог политичког деловања прогоњени од стране НАТО структура већ дужи низ година.

Као што знате, ми смо и раније због вршења политичког и физичког насиља над Србима кроз реализовање тзв. „геј прајд“ пропаганде којом се директно напада институција породице, српска деца, уставно право на морално окружење и морално васпитање деце, тражили да лидери НАТО режима у Београду, раније Борис Тадић, а после Дачић, Вучић и Николић, буду кажњени искључењем, тзв. екскомуникацијом, из Српске православне Цркве.

Јуче, на Видовдан, имали сте и сами прилику да видите да поменута три политичара који данас предводе владајућу коалицију су одлучни да реализују незаконите и противуставне радње финалног отцепљења, односно, признавања независности Косова кроз примену тзв. Бриселског споразума који дефинише у више тачака да Србија мора третирати Косово као независну државу, а сада је ту и декларација Бундестага којом се практично из Немачке влада Србијом и која тражи да све „паралелне структуре на Космету“ буду расформиране, а на шта пристаје издајнички режим у Београду. Ова три политичара су блокирали Уставни суд и процес оцене уставности Бриселског споразуме, јер је по више уставних и законских одредби овом суду немогуће да донесе одлуку другачије, сем да је режим противуставан, што би довело до суђења и одласка у затвор ова три човека на дугогодишње робије. Подсећамо вас да о кривичним делима Бориса Тадића, човека за којег су СНП НАШИ доказали да су му све изборне кампање спонзорисане, планиране и вођене директно од Беле Куће, јасно сведоче и Викиликс депеше.

Ова три политичара су показали да су НАТО војници који су спремни да учине све како би искројили Србију по мери наших вековних непријатеља, али не само то – него су показали да то раде у антихришћанском, антисрпском и сатанистичком духу.

Конкретни докази да ова три човека испуњавају све услове да буду хитно искључени из СПЦ су њихова признања да оно што раде се не тиче само политике, него је антихришћанско и антисрпско деловање које они свесно спроводе. То деловање је цело време било уперено против српског народа, српског националног кода, духа и вере и директно против саме Српске православне Цркве. Они се као српски властодршци отворено баве фалсификовањем српске историје, баве се изругивањем целокупне досадашње српске историје и омаловажавањем српских светитеља, што је незапамћено у целој српској историји, а то је оно што вековни непријатељи и претенденти ка освајању Истока управо и желе.

Поред тога што су пристали да ритуално предају Косово на Видовдан 28. јуна 2013. године и тако партиципирају у сатанској НАТО политици, Томислав Николић је јуче изјавио да „кнез Лазар није имао други избор“ што је отворени напад на све оно што Срби вековима славе – а то је управо „избор Светог кнеза Лазара којим се одлучио за царство небеско уместо земаљско“.

„Кнез Лазар није имао други избор, а ми данас имамо.“ – рекао је Томислав Николић јуче желећи да замаскира себе и слаже народ како чини праву ствар продајући Космет, достојанство свог народа и суверенитет Србије зарад будућих виртуелних састанчења са НАТО убицама на тему још виртуелнијег датума о уласку у пропалу Европску Унију. Ово није прва изјава којом отворено овај човек, зарад сопствених политичких интереса, жели да сруши најузвишенију српску веру и веровање које Србе и чини оним каквим јесу. Он је због истог циља Србе преко Дрине називао „босанцима“, јасно показујући колико ниско може да иде у додворавању страним владама и дипломатама.

Кријући се иза наводне „бриге о српској деци и будућим генерацијама“ док тумаче своје потезе према проблему окупације Косова и Метохије, ови политичари паралелно спремају још једно крвопролиће на београдским улицама у септембру, када је ЕУ заказала сатанску геј параду у Београду, иако је јасно да овај догађај и ова идеологија представљају противуставно и противзаконито друштвено деловање.

Ивица Дачић и Александар Вучић су јуче изјавили да је дошао „крај миту који нас је вукао уназад“ и да се надају да ће сви будући Видовдани бити „победнички“. Они својим политичко-друштвеним деловањем директно нападају српски народ и без имало срама признају да њихов политички активизам и политичке одлуке нису само политичке природе, него слободно можемо рећи сатанистичке, у најмању руку, антихришћанске и антисрпске природе.

Овде се више не ради о промени политичког курса или некаквом политичком деловању, него о промени свести српског народа и суштине целе наше историје. По њима и по НАТО зверима ова три политичара су већи и од Кнеза Лазара, и од Његоша, и од Светог Николаја Жичког, и од Светог аве Јустина Поповића, и од Гаврила Принципа, и од свих оних који су зарад „Божијег образа у Срба“ вековима давали животе, па на крају и од самог Светог Саве.

СНП НАШИ такође овим путем поручују својим црквеним оцима да уколико убудуће дође до сликања, поздрављања и грљења црквених великодостојника, а посебно патријарха Иринеја, са Ивицом Дачићем, Александром Вучићем и Томиславом Николићем, СНП НАШИ неће моћи да остану неми, а да не укажу јавности да је Црква постала благословитељ антихришћанске политике и да се одвојила од своје „светолазаревске“ титуле, јер пружајући руку поздрава НАТО војницима у Београду који тврде да су „променили мит и да је Видовдан до њиховог доласка на власт био празник пораза, а од сада ће бити светао и победнички празник“ Српска православна Црква би престала да буде и српска, престала би да буде и православна, престала би да буде и Црква, а никако не би могла бити ни светосавска, нити светолазаревска.

За крај, осврнућемо се и на јучерашњу поруку патријарха Иринеја да „српски народ не треба да се дели“ са жељом да Бог благослови патријархову жељу да створимо једну „српску народну православну партију“, али скрећемо пажњу патријарху и црквеним оцима да се народ данас, као и пре, дели, по речима Светог Николаја Велимировића, на „крстоносце и крстоломце „, као и да се народ сигурно неће делити уколико пастир своје овце утера у тор, а вукове одлучи у шуму којој припадају.

Црква је та која одређује међе и оквире, следећи учења светих отаца, шта значи бити Србин и ко се може звати Србином, шта је српство и шта је српски народ. Одредите те међе, оквире и границе и антихришћанску војску јасно означите, заштитите народ од превара и одлучите крстоломце од страдалног српског народа који полако губи курс на свим фронтовима, а који ће без јасног и неустрашивог сведочења и живог деловања Цркве бити препуштен вољи светских моћника и душеубица кроз тиранију домаћих малоумника који не виде даље од носа.

Ми Вам ово кажемо и молимо Вас, а свој одговор ћете дати пре или касније, не нама, него Христу Богу.

Како радили, тако нам и Бог помогао! Амин.+

Управни одбор СНП НАШИ

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=11575

1 reply »

 1. Шта рећи на овај захтев. Још један допринос слуђивању ионако слуђеног народа.
  Поставио бих потписницима овог захтева неколико питања.
  Верујете ли Светом ЈУстину Ћелиском који је говоро и писао о екуменизму као о свејереси а о екуменистима као о свејеретицима или верујете Господину Иринеју Гавриловићу који је одмах по доласку на Светосавски трон за себе изјавио у интервију Танјугу да је екумениста и пацифиста.Судећи према вашем захтеву који сте упутили господину Иринеју питање готово да је сувишно.Вађе поверење дали сте господину Иринеју.
  Ако пођемо од претпоставке да вам став светог Јустина Поповића о екуменизму није познат,сигурно вам је позната недавна изјава господина Иринеја када је новом папи честитао устоличење назвавши га светим оцем, рекавши да га је сам свети дух призвао.
  Моје питање је дали и ви као и господин Иринеј сматрате папу светим оцем, што би се из вашег ословљавања господина Иринеја са „поштовани оче“ могло закључити.Уколико папу не сматрате светим оцем морали бисте господина Иринеја сматрати јеретиком. Један православни верник неможе папу сматрати светим оцем а нарочито не патријарх сложићете се.Оваквих примера противканском деловању господина Иринеја и синода коме се обраћате у вашем захтеву има на претек на шта упућује следећи линк http://srbinaokup.info/?p=12290
  из кога се недвосмислено види да су господин Иринеј Гавриловић и господин Иринеј Буловић према важећим канонима установљеним на седам васељенских сабора својим делима себе искључили из Српске православне цркве.Они то својим јеретичким и неправославним деловањем стално потврђују, нарочито безаконим протеривањем православља из епархије Рашко Призренске у катакомбе, наносећи тако огромну штету православљу И Српском народу јер све то чине под узурпираним именом Српске православне цркве и у име православља које су издали.О свему овоме говори и 15 канон прводругог цариградског сабора
  „У суштини појам отпора и поделе у црквеном телу има негативну конотацију, пошто су основни атрибути Цркве љубав, мир и слога. У том смислу свака подела и раскол проузрокован због личних или нецрквених циљева није оправдан и сматра се цепањем ризе Христове. Али у историји можемо да видимо да кад год су Цркву нападали вукови у јагњећој кожи, тј јеретици, посебно они који су били високих црквених чинова, свештенство и народ су се уклањали од таквих и прекидали са њима општење. У том погледу важно је размотрити шта каже 15. канон Прво-другог сабора цариградског из 9. века:

  „…Према томе, презвитер, или епископ, или митрополит, који се усуди прекинути општење са својим патријархом и не буде спомињао, као што је наређено и установљено, име његово на божанственој служби, него, прије саборне одлуке и коначне осуде његове, произведе раскол у погледу таквога, Свети Сабор наређује да буде сасвим уклоњен од сваког свештеничког ступња, ако се само доказима одостовјери његов безаконити поступак. Уосталом ово се наређује и потврђује у погледу оних који само под изговором неких преступа одступају од својих предстојника и расколе производе, и руше јединство Цркве. А они, који се одељују од општења са својим предстојником због какве јереси, која је од светих сабора, или Отаца осуђена, то јест кад он јавно проповеда јерес и отворено о њој у цркви учи, такви не само што неће подлећи казни по правилима за то, што су прије саборнога разбора оделили се од таквога епископа, него ће напротив бити заслужни части која православнима пристоји. Јер они нису осудили епископе, него назовиепископе и назовиучитеље, нити су расколом порушили јединство Цркве, него напротив похитали су да ослободе Цркву од раскола и раздељења.“ (15. канон)
  Из свега реченог ваш допринос за многе душе које тумарају у мраку у који су их увели ови лажни пастири био би немерљив када би се уместо имена Дачића,Вучића и Николића из вашег захтева нашла имена управо оних којима се у захтеву обраћате .Овако као што рекох на почетку то је још један допринос слуђивању ионако слиђеног народа.

  Свиђа ми се