Језик

СКАНДАЛОЗНО: СРПСКА ЋИРИЛИЦА У СВЕТСКОМ ПОШТАНСКОМ САОБРАЋАЈУ ЈЕДИНО ЗАБРАЊЕНА У ХРВАТСКОЈ- ДОКАЗИ…


Хрватска НЕкултура…

… И ЊИХОВИМ „ЕВРОПСКИМ ВРЕДНОСТИМА“,  ДАНАС СЕ КЛАЊАЈУ НИКОЛИЋ И ДАЧИЋ?

Да није трагично, било би комично… Новокомпована хрватска држава која је створена на геноциду над Српским народом, на крађи Српске нације, Српског језика, Српске културе, Српске имовине… и како сазнајемо ових дана и на крађи (својатању) два Српска великана Николе Тесле и Иве Андрића- ОТВОРЕНО И „ЛЕГАЛНО“ ДИСКРИМИНИШЕ (ЗАБРАЊУЈЕ) СРПСКУ ЋИРИЦУ У ПОШТАНСКОМ САОБРАЋАЈУ !!! У наставку прилога видећете прилог нашег дописника из „Србске Ћирилице“, где се документује хрватска забрана слања ћирилићних пошиљки у Србију и друге делове света, и забрана пријема пошиљки које су адресиране на ћирилици… Истовремено, наши сарадници су практично (слањем пошиљки) докуменотвали да Српска ћирилица није никаква сметња, рецимо египатским поштарима да проследе у Србију разгледницу (која је комплетно исписана на ћирилици)– Или рецимо америчком поштару црнцу да испоручи разгледницу (адресирану искључиво) на ћирилици, на приватну адресу у Чикагу!? Очигледно је, да данас, у најновијој чланици Евроуније (правној наследници НДХ) Хрватској, на (не)делу наставак културног геноцида против преживелог Српског народа (који је „до јуче“ био кониститувни народ у тој „држави“, да би илегалном одлуком неоусташког хрватског режима био „укинут“), као и отворена етничка и верска дискриминација према Србима у Србији и остатку света… Уосталом слике, и друти документи у прилогу, говоре сами за себе! (фбр редакција)

———————————

ЗАБРАЊЕНО ИЛИ НЕ?

ЋИРИЛИЦА6

Забрањено или не?
Њихова или наша ћирилица?
Из књиге „Српска ћирилица“ Петра Јаћимовића,
(страна 30.), коју бесплатно можете преузети са следеће везе:
http://СрбскаЋирилица.срб/Отворена-Писма/120127_144/српска_ћирилица.pdf

Провокација или не? Љубав или мржња? Питање је за све нас?

 

ЋИРИЛИЦА5

 

Из света стиже само адресирано ћирилицом!

У Хрватској је забрањена!

 

А слање ћирилично адресираних пошиљки у свет?

 

Из књиге „Српска ћирилица“ Петра Јаћимовића,

(страна 69.), коју бесплатно можете преузети са следеће везе:

 

Click to access _ћирилица.pdf

 

А зашто српска пошта нема странице на српском писму?
http://www.posta.rs/struktura/lat/posalji/pismo-unutrasnji-fizicka-lica.asp
Ту је штите активисти из ПУПС-а – Кркобабићи!
И кад ће коначно српска пошта да добије српске печате са српским писмом?

 

Колико Вас зна за ово?
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:389193-Hrvati-vratili-pismo-zbog-cirilice

 

ЋИРИЛЦА4

 

http://www.novossti.com/2013/05/intrigator-126/

ЋИРЛИЦА3

Коверте које је наша библиотека слала у Пулу и Ријеку и које су враћене

не смем да објавим 😦 Ако Ви имате такве, питајте у Вашој библиотеци и пошаљите ми их…

 

А ово сам недавно слао у Америку.

ЋИРИЛИЦА- РАЗГЛЕДНИЦА

Видећемо да ли ће да стигне 😉

СТИГЛО…

ЋИРИЛЦА- РАЗГЛЕДНИЦА- 2013-06-28_055040

 

Да ли је и ово провокација или не? Провоцирам Американце или Хрвате? Већи проблем ми је био да нађем само ћириличне марке… Очекујем извештај из Америке 🙂

—————————–

Можемо слободно рећи да је за комунистичку власт искорењивање српске ћирилице било међу задацима са приоритетом, попут национализације великих приватних предузећа, фабрика и црквене имовине; попут суђења ратним злочинцима, домаћим издајницима и сарадницима окупатора, итд. Наравно, искорењивање српске ћирилице никада није јавно саопштавано као циљ, него је спровођено прикривено, заоденуто у обланду „остваривања националне равноправности“ и клицања „братству и јединству“. Тек у јануару 2011. године наш сународник који 40 година живи у иностранству  је открио једну америчку магистарску тезу, извештај ЦИЕ о раскиду Тита са Стаљином (Mehta, Coleman Armstrong, “A Rat Hole to be Watched?” CIA Analyses of the Tito – Stalin Split 1948-1950. http://repository.lib.ncsu.edu/ir/handle/1840.16/1006

(http://repository.lib.ncsu.edu/ir/bitstream/1840.16/1006/1/etd.pdf#page=155) – стр. 148),
из које се види да је комунистичка власт већ на самом почетку свог „мандата“ имала у плану истребљење српске ћирилице и њено замењивање хрватском латиницом:

ЋИРИЛИЦА1

Агент ЦИА-е препричава разговор између америчког амбасадора у Југославији Џорџа Алена и југословенског министра културе:

„У то време Џорџ Ален ме је једног дана замолио да преводим министру културе. Рекао је: „Зашто, ако већ желите да раскинете с Русијом, не назначите да ће школовање бити и на ћирилици и на латиници, и постепено искључујете ћирилицу да покажете да сте начинили тај раскид“? Он је на то рекао: „У извесном смислу, ми то и чинимо. Осигуравамо да свако дете у Југославији научи латиницу, а онда ће се ствари одвијати саме од себе.“ То је указало на његов дугорочан приступ овом проблему“.

Да ли је пошта ту да води политику или испоручује пошиљке? Када ће српска пошта коначно добити српске печате са српским писмом?

 

Чувари ћирилице.

—————————–

ШТА СУ ДРУГИ ПИСАЛИ НА ОВУ ТЕМУ:

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ: „ХРВАТИ ВРАТИЛИ ПИСМО ЗБОГ ЋИРИЛЦЕ“

НОВОСТИ.КОМ: „ХРВАТСКА ПОШТА ОДБИЛА УРУЧИТИ ПИСМО БОРИВОЈУ ДОВНИКОВИЋУ АДРЕСИРАНО НА ЋИРИЛИЦИ“

 

 

2 replies »

  1. НАЦИСТИЧКЕ ФУКАРЕ, ЦРКНИТЕ У ВАШОЈ СМРДЉИВОЈ ЕУРОПСКОЈ УНИЈИ СА СВОЈИМ ГАЗДАМА, ГУШИТЕ СЕ ЗАЈЕДНО У СВОМ НАЦИСТИЧКОМ СМРАДУ!!
    ДАЛЕКО ВАМ КУЋА ОД НАС………..СОТОНЕ!!!!
    ФУЈ……………………

    Свиђа ми се