АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

ДАЧИЋ: „Косовски Срби постају међународно признат фактор“ (читање између редова)


ДАЧИЋ: Косовски Срби постају међународно признат фактор

ФАКТИ 17:21 07.07.2013.

(Редакцијски коментари су наведени плавом бојом)

ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ИЗГРАДЊУ ОБЈЕКТА ЗА СМЕШТАЈ ЖАНДАРМЕРИЈЕ НА ГОЛИЈИ

ПРЕМИЈЕР Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Београд ради све што је у његовој моћи да бриселски споразум са Приштином буде имплементиран.

(Уопште нема потебе да сумњамо у истинитост ових речи. „Београд“ ће над непослушним Србима показати сву одлучност, чврстину и снагу! )

Истакавши да Београд не потписује споразуме да их не би спроводио, Дачић је навео да ће сутра у Бриселу са косовским премијером Хашимом Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон наставити разговор о примени тог споразума, као и у уторак са Ештоновом у Београду.

Упитан да ли ће формирање привреме скупштине КИМ у Звечану и одбијање косовског парламента да усвоји Закон о амнсестији онемогућити имплементацију бриселског спроазума Дачић је рекао и да не види „друго могуће решење осим овога што је договорено“.

„Морамо да будемо свесни тога да је имплементација бриселског споразума нешто преко чега ће међународна заједница ценити озбиљност и кредибилитет државе“, рекао је Дачић новинарима на Голији.

(Другим речима: Зар ви новинари баш ништа не схватате – добили смо од наших налогодаваца ЗАДАТАК и не смемо да им изађемо на очи необављена посла. Зар вам и даље није јасно да нас који смо на власти једино занима шта мисли међународна заједница тј. наши пријатељи из Брисела и Вошингтона… и то што они кажу је АМИН! )

Он сматра да је тај споразум у највишем интересу и грађана Србије који живе на Косову и Метохије и целе Србије.

(Свакако – за оне који још нису научили ту лекцију – важније је оно што „премијер сматра“, нарочито ако се то „виђење“ подудара са интересима његових западних пријатеља,  него јасно изражен став Срба са КиМ, потврђен РЕФЕРЕНДУМОМ, великим бројем протеста и коначно оснивањем Скупштине АП КиМ)

Према Дачићевим речима, захваљујући бриселском споразуму „Срби су постали фактор који је међународно признат“.

(Дакле – Срби који живе на Косову и Метохији, тј. у својој држави Србији, нису међународно признат фактор ??? Него им је требао „бриселски споразум“ да би били међународно признати??? Да ли ће ускоро премијер да нас обавести да Срби у Санџаку, тј.Рашкој области, Војводини, источној Србији… – нису „међународно признат фактор“ па ће бити потребан неки нови споразум да би их признали???)

„Уложићемо максималан напор да Срби искористе прилику која се пружа бриселским споразумом да на такав начин бране наше националне државне интересе и своју безбедност“, рекао је он.

(Шта ти је живот, сваког дана научиш нешто ново! Док нам Дачић није рекао, нисмо могли ни да претпоставимо да  су Устав државе Србије и Резолуција 1244  Уједињених Нација за Србе недовољни и непотребни за одбрану наших националних и државних интереса! Срећом, ту је бриселски споразум – невиђена шанса (бинго) да одбранимо суверенитет и територијални интегритет! Како нам је та мудрост до сада измицала???)

Све до сада што је рађено тумачено је као илегално а од сада (од потписивања бриселског споразума) то је потпуно легалан пут уз помоћ којег се може чути шта мисли српски народ на КИМ, рекао је он.

(Oпет премијер, по ко зна који пут, мора да опомиње непажљиву српску јавност да није важно оно што јесте, већ је важно како се то тумачи у Бриселу и Њујорку!
– Ако они кажу да су институције државе Србије које и даље (неким чудом) функционишу на Косову и Метохији – паралелне, шта ту има да се више прича! Паралелне, него шта! Ма шта парелелне… нелегалне, противуставне, антиевропске, неонацистичке ако треба! И то што се тај народ тамо нешто буса са референдумима и петицијама и митинзима и скупштинама… све је то било илегално, тек сад ће имплементацијом бриселског споразума на прави (и подобан) начин  моћи да изразе своје мишљење… наравно у оквиру институција државе Косово. А и где би друго? Да неће можда да их Србија вуче на грбачи? Па кад смо се одрекли Видовдана, порекла, историје и вере, а да не можемо да се одрекнемо шачице непослушних…)

Дачић је претходно положио камен темељац за изградњу објекта за смештај Жандармерије на Голији.

 

3 replies »