Ванредно Стање

Шокантна неистина „Анадолије“ о беби међу „жртвама геноцида“ – У лажи су кратке ноге!


Шокантна неистина „Анадолије“ о беби међу „жртвама геноцида“ – У лажи су кратке ноге!

Серија бизарних догађаја који су пратили овогодишњи сребренички „Марш мира“, од напада стршљенова до удара грома у колону која се из Тузле кретала према Поточарима, употпуњена је морбидном причом у режији турске новинске агенције „Анадолија“, која је објавила лажну информацију да се међу жртвама „геноцида“ налазила и једна беба!

11.07.2013. pressrs.ba, за ФБР приредила Биљана Диковић

ploca

ПРИКАЗАТИ СРБЕ КАО МОНСТРУМЕ: Манипулације са сахранама у Поточарима

Према тврдњама новинара „Анадолије“, ради се о женском новорођенчету Хаве и Хајрудина Мухића из Сребренице које су, како се наводи, заједно са оцем и двојицом браће, убили припадници Војске Републике Српске у јулу 1995. године. У причу о беби која је страдала од „четничке руке“ уплео се и директор Института за нестала лица БиХ Амор Машовић. Он је новинару „Анадолије“ изјавио да упркос спремности Института „да се удовољи жељи мајке Хаве, беба из формалних разлога неће моћи добити име на мезарју у Поточарима“.

– Додељивање имена није било могуће извршити због процедура, односно неопходности уписа у матичне књиге – појаснио је Машовић.

 

Деманти из Сарајева

Упркос настојањима аутора текста да се безимено новорођенче по сваку цену уврсти на листу жртава сребреничке трагедије, деманти ове „дирљиве“ приче стигао је експресно, и то из самог Сарајева! Наиме, новинар Елдин Хаџовић, шокиран неистинама објављеним у поменутом тексту, на свом Фејсбук профилу је дословно написао да је реч о потпуној лажи, будући да беба о којој се „Анадолија“ расписала уопште није убијена, већ је мртворођена!

– Лажеш, Анадолијо! Беба није убијена, него је мртва рођена. Да не знам жену и да лично нисам учествовао у проналажењу тела тог детета, помислио бих да је ово све овако било – пише Хаџовић.

beba2

Пуне руке посла за лекаре!

„Проклетство“ које се надвило над учеснике овогодишњег „Марша мира“ наставило се и јуче, пошто је, према наводима федералних медија, велики број бошњачких „ходочасника“ затражио медицинску помоћ због неадекватне обуће која им је направила „живе ране“ на ногама. Такође, било је и оних који су се за помоћ лекарима обратили због тога што су прозебли на „кијамету“, који их је од планине Удрч пратио све до Поточара.
– Медицинске екипе имале су пуне руке посла. После напада стршљенова и удара грома, када је повређено 14 људи, велики број учесника јуче је тражио помоћ из разних разлога – наводе федерални медији.

Председник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице Младен Грујичић за Пресс РС каже да није претерано изненађен морбидним покушајем да се трагедија једне породице злоупотреби у дневнополитичке сврхе.

Запрепашћујућа мржња

– Ако су у Поточарима претходних година сахрањивани људи који немају никакве везе са Сребреницом, који овде никад нису живели, нити су на овим просторима убијени, нисам изненађен покушајима да се Срби прикажу и као монструми који су убијали тек рођену децу. Иако су у пројекат одржавања мита о „геноциду“ над Бошњацима уложене велике паре, истина све више излази на видело. Сваког дана сазнају се нове појединости о Бошњацима који су 1995. године отишли из Сребренице у Западну Европу, Аустралију или Америку, али се њихова имена налазе уклесана на споменику у Поточарима, иако су ти људи данас живи и здрави! У лажи су кратке ноге, а да Бог све види и зна, показује и серија несрећних догађаја која је ових дана задесила учеснике тзв. „Марша мира“. Не можете радити лоше и надати се добром од „оног горе“ – поручује Грујичић.

Члан Скупштине БОРС-а Михајло Парађина каже да је запрепашћен количином мржње и измишљотина које су усмерене против Срба приликом сваког обележавања 11. јула.

– Сваке године у ово време сведочимо невероватним лажима које долазе са бошњачке стране. У ову оркестрирану кампању сада се убацила и турска „Анадолија“. Ако мисле да ће на овај начин градити заједнички живот и будућност у БиХ, грдно су се преварили- каже Парађина.

Борис Кнежевић

1 reply »

  1. To je ta ista beba koju je munira subasic “vidjela“, da joj “c’etnik glavu odrezao“
    uzas od lazi i obmana, taj narod je patoloski slagao vecinu i izmanipulisao mnogo lazne podatke tamo.

    Свиђа ми се