ВЕРА

Отворено писмо једног пешадијског потпоручника Патријарху Србском…


ВАША СВЕТОСТИ…

BOZICNA LITURGIJA

Београд, Србија,
7522. л. Г. трешњар, дан 28-ми, Видовдан

Отворено писмо и Молба Архиепископу Пећком, Митрополиту Београдском и Карловачком и Патријарху Србском, Г.  Иринеју,

Ваша светости,

вероватно сте чули за причу једног руског геометра коју је испричао кад је већ био старац на почетку “Перестројке“ за коју зналци тврде да је исправније рећи “Катастројка“, коју су објавиле новине. Двадесетих  година, прошлог века, случајно се затекао у Сибиру, у недођији,  трасирајући неки пут и нехотице је постао сведок ужасног призора. Чекисти су код већ припремљене гробнице довели седог игумана. Један од “кожних мантила“ и са напереним пиштољем, питао га је само једно питање: “Верујеш ли у Бога, попе?“ Одговор је био: “ДА“. Одјекнуо је пуцањ и Игуман се стровалио у раку. Онда су привели следећег црнорисца, до ивице раке. Исто питање: “Верујеш ли у Бога?“ И добио одговор: “ДА“. И њему метак у главу. И тако стрељали су тог дана неколико стотина монаха на очиглед свих и сваком је било постављено исто питање, И СВИ ДО ПОСЛЕДЊЕГ СУ ОДГОВОРИЛИ СА “ДА“!

Овај несрећни геометар, дрхтао је као лист, док се нису сви удаљили. Живео је са тим сазнањем више од 60 година, ником ни реч није смео да спомене, до пред крај живота. И највише се чудио да нико није поклекнуо, цвилео, молио за милост, почев од Игумана па до последњег искушеника који су храбро исповедили Христа, и одлучили се за Царство небеско, те пострадали! Он је после сазнао да су то били монаси из више манастира доведени на ликвидацију. Обележио им је гроб на карти и постао невољни сведок ужасне трагедије.

М О Л  Б А

Ваш светости,

Опростите ми на смелости што Вам се обраћам на овај начин и овако отворено али моја Молба се тиче свих верујућих и православних Срба .

Молим Вас, да се у најскорије време повратите на трон Светога Саве, а то је сви знамо Пећ и Пећка Патријаршија. Да напустите Београд и да трајно столујете у Пећкој Патријаршији, тамо где је наш први Архепископ Србски (први, барем по овој званичној историографији коју у школама науковасмо) и сигурно не случајно већ по Промислу Божијем, баш ту постави свој трон и седиште свих будућих Архиепископа и Патријараха Србских. Да се повратите Дому своме. У осталом ту сте и примили патријаршијски чин.

Знам да ће сада све дежурне гракталице и врани гаврани заграјати: “Зашто, па Београд је престоница Србије! Ту је сва световна власт! Ту су и све стране амбасаде!  Доле је небезбедно! Тамо је повећана радијација и онколошка епидемија! Ваздух и вода су отровани! Тамо нема услова за посете високих делегација! Је ли овај човек луд, шта он то предлаже?“

Београд, нажалост, одавно није престоница ни Срба ни Србије. Београд је престоница блуда, содомије и наркотика. Београд је престоница кријумчара, жбира и потказивача свих врста и боја. Београд је сливник и талог свега најгорег и најпрљавијег што постоји у Србији, довољно је само да погледамо црне хронике новинске. Нека ми опросте, за ове изговорене речи, они Београђани који живе часно и по људским и по Божијим законима, и који верујем чине велику већину. Али ако непушач стално борави у просторији где сви пуше, готово је недоказиво да је он непушач. Одаје га смрад дувана из властите одеће, косе, тела, плућа.

Београд је полатиничен. Београд је окупиран град, уосталом као и цела Србија, од 1914. г., и коначно 1944. године, па све до данас. Погледајмо истини у очи и рецимо сами себи: ДА, МИ СМО ОКУПИРАНИ!

Ако бисте услишили ову Молбу, силно би одјекнула та вест међу стадом србским распуђеним по Косову и Метохији! Повратио се Патријарх Србски Дому своме! Повратио се на трон Светога Саве, еееј, бре Србадијо!!! Повратио се Пастир Добри, недокланом стаду својему, и поред свих курјака и лешинара чије очи цакле у ноћи, док вребају плен! Кликнуће у васцелом Православљу: СРБ ЈЕ ХРИСТОВ, НЕ ПЛАШИ СЕ СМРТИ!

И када ка Вама крену разне белосветске делегације, МОРАЈУ проћи кроз разрушено и попаљено Косово и Метохију, с које год стране да крену. Кроз укоровљене и запустеле њиве. Шуме и воћњаке посечене до пања, на брзу руку. Гробља разрована, цркве оскрнављене и сравњене са земљом. Поред нових, без икаквог реда саграђених Арбанашких кућа. И поред безбројних нових бензинских станица и аутоотпада, дивљих депонија смећа. Па право у Патријаршију опасану бодљикавом жицом, високим зидовима и наоружаним стражарима, Боже ме опрости, као да је Аушвиц. Као да је губилиште а не за молитвено тиховање изабрана Божија башта.

И ако тај гост и посетилац Ваш, буде братског срца мораће да му заискри суза у оку и да се јави питање, шта учини Европа, у своме дворишту, на своме изворишту? Ако ли гост и посетилац Ваш  буде неки језуита или еврољуб и пристане да преноћи под Вашим кровом, Кровом Пећке Патријаршије, сигурно му неће дуго доћи сан на очи, од чудних шумова, јецаја и вапаја немоћних а умирућих, самртног ропца на делове искиданих чија срца, очи, бубрези и јетре ходају и данас по Европи и Америци, али сада као лично власништво тих истих Европљана и западњака. Као СРБСКО СРЦЕ Јоханово, верујем да сте чули  за оног Немца, коме је пресађено срце  отетог Јована косметског, те овај није могао да се смири док није открио страшну истину.

И кад нам срце узму и пресаде другом оно и даље куца за ИСТИНУ и ПРАВДУ! Да им ноздрве штипа дим  попаљених кућа и црквишта, загашених а неугаслих. Да им се привиђају сени неопојаних и несахрањених мртваца који мир свој траже. Да им се учини да виде неке светле ратнике, витезове, мачоносце и црнорисце, како их из мрака собе гледају строгим очима. Да им задрхти и срце и душа, ако их још уопште и имају! А после непроспаване ноћи да их понудите кафом, манастирским медом од кестена и хладном водом изворском, бистрицом. Да је попијете у хладу Савиног дуда, па да их испратите лепој кући њиховој као најрођеније, опет истим путем.

Још Вас молим, као отац четворо деце, да ми (нам) благословите још једно чедо од Бога испрошено. Ако буде дечак да га дочекамо поздравом: “Добро нам дошао осветниче Косова!“ а ако ли буде девојчица: “Добро нам дошла Косовка девојко!“

Ваша светости,

Праштајте на оволикој слободи са којом сам Вам се обратио у своје име а верујем и у име многих верујућих, православних Срба а и других. Не морате ми писати одговор. Биће нам довољно да чујемо или прочитамо вест у свим медијима: Патријарх Србски Иринеј, повратио своје седиште у Пећку Патријаршију!!!

Нека ми буде дозвољено да завршим ово писмо питањем оног чекисте са почетка приче: “Верујеш ли у Бога, Баћушка?“

Од Бога Вам здравље и свако добро.

Милан Ц. Исаиловић, рез. пеш. потпоручник, јмбг: 2602964860030

13 replies »

 1. Sasa Kasalovic je tacno sve rekao, jedan komentar na brata iz kanade koji misli da je pokojni patrjarh pavle nesto mogao da uradi , pa imao je sansu I nije uradio nije nas izveo iz ekumenizma, dozvolio je da se uvodi nova liturgija u sumadiji prvo , I jos nesto bivsi patrijarh irinej , mi nemamo patrijarha jer je on sam sebec odlucio od Hristove crkve I usao u jeres I neke vladike zajedno sa slepim svestenstvom,Gospode Isuse Hriste Sine Boziji Sacuvaj I blagoslovi sluge tvoje,amin.

  Свиђа ми се

 2. Од Бога Вам здравље и свако добро Вама Милане, часни Витезу Србског Народа.
  Извините ал не могу а да не додам ову поему, у овим тренуцима и у овом времену зла као со на живу рану свију нас који се саосећамо са братом Миланом и са Србством.

  ПЛАЧИ СРБИЈО…ПЛАЧИ!
  Ја плачем ноћас не због тога што не знам шта бих без плача…
  Нити плачем да ишта у мени од плача овог ојача…
  Плачем због свих сејача…копача и орача…
  Плачем јер су нам све одузели,уствари,осим плача!
  Ја ноћас плачем без суза и ридања…без уздаха и грча
  Због оних што густу празнину пију из свога празнога врча…
  Плачем због сићушних и непребројних што тајне их вежу споне
  Са флеком на зиду која кроз ноћ светли Молитву продане иконе…
  Због оних што им је заувек одузета и последња мрва наде…
  И оног нама бившег Човека што хлеб у пекари краде…
  и оних без лека…и деце без млека…Човека и Нечовека…
  и јер је заувек из нас истекла неисплакана река…
  Због оних што погрешне снове сањају: да топе проју у води
  и оних што не знају више шта би у својој лажној слободи…
  Због оних што им је све на броју и у савршеном реду…
  И оних који пред ”народном” кухињом миришу из казана беду…
  Плачем због оних што су у обиљу и у њему се даве…
  Који од ситости смекшалу кичму не могу да усправе…
  Због оних што ће до јутра решити да себе обезглаве…
  И јер ће у некоме будућем сутра све неправде да се исправе…
  Због оних који ће и то Сутра у никад да претворе
  Кад им се Тишина и Тајне састану да Сутра договоре…
  И кад изађу из тога Сутра да робљу изговоре
  Како су све низине ниске а врхови високо горе…
  Не плачем ноћас ово тек тако јер ми је само до плача!
  Плач је то неки у мени исконски што кроз мене корача…
  Две слане реке што ми низ грло у горко Унутра теку
  рукавци су бујице која се ваља у сваком бившем Човеку…
  Плачем због силних ткаља и ткача чији разбоји ћуте
  док сањају своје летеће ћилиме немоћни да наслуте
  које им нити пауци плету док таворе у полусвету
  на дну нигдине у сенци сенки невидљиви од тамнине…
  И оних избрисаних са површине што тону кроз муљ живота
  Са очима од исплакане меке свиле у којима обитава Доброта…
  Због старице што на углу подигне руку да проси
  Па када наиђе ненадно неко спусти је и глади пркоси…
  Због браће рудара низ чија се лица црни знојеви лију
  Што пију мрко млеко ноћи по којој се мрки крију…
  И чији сваки залогај шкрипи од угљене прашине
  Док једу црне своје хлебове кад извире из гротла планине…
  Због лажних ковача што лажне снове на лажноме наковњу кују
  Због свих оглувелих од буке чекића што никог више не чују…
  Због оних пљувача од силног беса што суву пљувачку пљују
  И због тровача немих усана што немом се ћутњом трују…
  Плачем због Тебе Мати Србијо јер ми се просто плаче
  Јер немамо више ни срам ни образ а гледамо како Те свлаче
  И у бесцење журно продају ко да им ниси Мати!
  Док те ко задњу курву подају ономе ко више плати…
  Плачем због оних што су бранили своје на својој њиви
  А сада по Твојим нигдинама ходају јер су кривици криви…
  И што од бројних кадија не могу да се набоје
  Јер су преживели збегове…покоље и јер још грешни постоје!
  Живе а не знају ни сами заправо да су одавно мртви
  Јер су се у невољно време родили: и нож и тело у жртви!
  И шта то ванбрачној деци Твојој добеглој до Тебе нуде:
  Да заједно са Тобом у Твојим гетима израсту у полуљуде?!
  И плачем Србијо јер ко ће такву од кога да Те брани?
  Коме ће запасти да Те опоје?Коме да Те сахрани…?!
  Мајчице наша са стотину сиса ког не подоји себра
  И ко још уста не обриса о посна Твоја ребра?!
  Плачем и због оних у бескрајном низу
  што Ти гладну усну за доручак гризу
  што су се сити најели себе
  па их ни кост у грлу не гребе…
  Јер ко се још није хранио са псима
  Тај само једно срце има!
  И како Ти једно јадно може дати
  Када му ни маћеха ниси нити мати…?!
  Воскресни Србијо и за плач избори
  Или као свећица за покој догори
  Семе је бачено из руке сејача
  За глади свакога Славског Колача…
  Коме од ноћас буде до плача нека приђе и плаче
  Јер када заједно будемо плакали чуће се сигурно јаче!
  аутор: Ж. Ћелић

  Србија ће постојати док постоји Србин.
  Слободан Ничић

  Свиђа ми се

 3. Да је ово писмо упућено пок.Патријарху Павлу, за Његова живота
  на земљи, онда би се многе од жеља – иѕречене у писму – и оства-
  риле, уз Његово свестрано залагање и благослов!
  А овако, ово писмо остаје као глас „усамљеника у пустињи“,
  јер главну реч у СПЦ-и води не ИРИНЕЈ ГАВРИЛОВИЋ, већ ИРИНЕЈ
  БУЛОВИЋ – „патријарх у сенци“ – сива еминенција.

  ДОБРИВОЈЕ из Канаде
  says:
  18/07/2013 at 21:34

  Недавно је изашла из штампе “Поезија правдољубља”, Миладина Шошкића из Канаде у којој се налази песма посвећена највећем злотвору и разоритељу СПЦ (стр 143)

  Ево песме:

  НЕЧЕСОВОМ БАЧКОМ ИРИНЕЈУ
  Буловићу, була те родила
  Зашто ти је туђа вера мила?
  Хоџоманиш а и муфтујашеш
  Док на српским грбачама јашеш.

  За бачкога кажу Иринеја
  Постао је безбожна дилеја!
  У данашње богоборно време,
  Духовно нам прави загађење!

  Докле Бачком
  безбожно харачи
  Душегубно кроз
  Цркве новачи!

  Тим на себе
  презрење привлачи
  У јереси,
  безбожја предњачи!

  А да буде и још већа брука
  Мила му је јеврејска Ханука!
  Пали свеће он у синагоге
  Своју веру бацајућ под ноге!

  Људи Божји,
  срамотне ли слике
  Уврштен је у папске клирике!

  Крст и прстен,
  он прима бискупски,
  што му даше
  зли душмани мрски!

  Каранушић или Карањушић
  Да је данас међу нама Нушић,
  Писао би он о Иринеју,
  Да се људи до бесвести смеју.

  Драган Славнић,
  рез. капетан

  Свиђа ми се

  • Брате, Милане…тако се исповеда Православна-светоСавска вера и сапашава душа и учи потомство своје. Тако и ми сви остали збијајмо се око Истине ма каква била, наша је…Имамо шта и рећи и показати… Изобличавајмо издајице ма ко био ! Хвала б. Милане на примеру… Свако добро,род и пород од Господа Васкрслог БОГА желим ти…

   Liked by 1 person

 4. БРАТЕ МИЛАНЕ ИСАИЛОВИЋУ,СВЕ ОВО ШТО СИ РЕКАО ЗАСЛУЖУЈЕ МЕДАЉУ.
  СЛАВА БОГУ ДА ИМА ЈОШ ТАКВИЈЕХ СРБА.
  КО ЈЕ ХТИО ДА РАЗУМИЈЕ ШТА СИ РЕКАО,РАЗУМИО ЈЕ.
  ПОТПИСУЈЕМ СВАКУ ТВОЈУ РИЈЕЧ.

  ТВОЈ СТИЛ ПИСАЊА СЕ РАЗЛИКУЈЕ ОД СТИЛА КОЈИМПИШЕ САШЕ КАСАЛОВИЋА-ОБИЛИЋА НАШЕГ ВРЕМЕНА,НАКА ГА БОГ ДРАГИ САЧУВА,РАЗЛИКУЈЕ СЕ ОД МОГА СТИЛА ПИСАЊА.БРАВО БРАВО БРАВО.

  ОНАЈ “МАНТИЈАШ“ МАХ,ШТО ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ А ПАМЕТУЈЕ О ВЈЕРИ И СВЕТОМ САВИ,СТВАРНО МИЗЕРНО.СВАТИО ЈЕ ОН АЛИ МОРА ДА БРАНИ ИЗДАЈНИКЕ СА МИТРАМА КОЈИ НЕ ДА СУ САМО ИЗДАЛИ НАРОД,СРБИЈУ…. ВЕЋ БОГА!!!! ЕЕЕЕЕЈ ЧОВЈЕЧЕ!!!
  БОГА СУ ИЗДАЛИ,ГМИЗАВЦИ БЕДНИ.
  СВИХ СВЕТИХ СУ СЕ ОДРЕКЛИ.
  КАНОНЕ ОДБАЦИЛИ.
  ОТИШЛИ У ЛАТИНСКУ ЈЕРЕС И ЈОШ НАРОД ЈАДНИЦИ ВОДЕ НА ДУХОВНО КЛАЊЕ.
  А “СРБИН“????
  ОСУЂУЈЕ СВАКОГА КО ИСТИНУ КАЖЕ.

  БРАТЕ МИЛАНЕ.ДАБОГДА ТИ СЕ РОДИО СИН ОБИЛИЋА СРЦА ДА ЈЕ КАДАР СТИЋИ И УТЕЋИ И СТРАШНОМ МЈЕСТУ ИЗТРАЈАТИ.
  РОЂЕНИ МОЈ.
  САМО НАПРИЈЕД,СВЕ ЗА ХРИСТА ХРИСТА НИЗАШТА.
  ГАВУ ДАЈЕМ ХРИСТА НЕ ИЗДАЈЕМ.
  “ЕКУМЕНИСТИ-ЈЕРЕТИЦИ,НЕКА, НЕКА,АКО СЕ НЕ ПОКАЈЕТЕ,ПАКАО ВАС ЧЕКА“.

  Свиђа ми се

  • ”ЕКУМЕНИСТИ-ЈЕРЕТИЦИ,НЕКА, НЕКА,АКО СЕ НЕ ПОКАЈЕТЕ,ПАКАО ВАС ЧЕКА”.

   Trebaju se pokajati i vratiti se Svetosavlju ili da napuste SPC bez obzira koju funkciju obavljaju ili da ih mi razresimo, jer ako budu
   ostali odvest ce nas u Vatikan .
   Prvi korak ka tome bit ce u oktobru, 1700 godina Milanskog edikta kad nam planiraju na lukav nacin da dovedu papu i posle ide glatko. Boze da ja gresim, zivi bili pa videli !

   Свиђа ми се

 5. Поп не чита своје, него Божије.
  Пастир треба да је уз своје стадо.
  Лекар треба да лечи људе.
  Ватрогасац да иде да гаси пожар.
  Државни чиновник да савесно обавља поверен му посао.
  Војник да војује, кад устреба.
  Свако на свом месту да врши своје призвање и своју дужност најбоље што може. И да “Роде“ што више слећу у ову нашу, лепу и напаћену Србијицу. Онда Србији има спаса.
  Не разговарам и не полемишем са anonimusima (мишевима) који не смеју ни да се потпишу испод онога што заиста мисле.
  СРБ ЈЕ ХРИСТОВ, НЕ ПЛАШИ СЕ СМРТИ!
  Милан Ц. Исаиловић, мрав пешадинац.

  Liked by 1 person

 6. Брате Милане заиста лепо и емотивно,види се пућено из срца. Међутим брате има ту и једна зачкољица !
  Лепо си рекао брате следеће…“Молим Вас, да се у најскорије време повратите на трон Светога Саве, а то је сви знамо Пећ и Пећка Патријаршија. Да напустите Београд и да трајно столујете у Пећкој Патријаршији, тамо где је наш први Архепископ Србски (први, барем по овој званичној историографији коју у школама науковасмо) и сигурно не случајно већ по Промислу Божијем, баш ту постави свој трон и седиште свих будућих Архиепископа и Патријараха Србских. Да се повратите Дому своме. У осталом ту сте и примили патријаршијски чин. “ ….али нећу много да дужим. Ко зна о чему причам ,он то зна а ко до сада то није схватио неће жалети да разуме ово што ћу рећи ! “патријарх“ иринеј је екумениста и јеретик и издајник трона Светог Саве. Ваљда вам је јасно да се неможе ићи путем Светог Саве а истовремено архијеретика Римског папу називати светим оцем.Да не говорим о одласку готово 30-ак црквених“великодостојника“ по благослову овог иринеја у Рим на поклоњење папи ,целивање његове руке и признавању“њега“ за бога на земљи,заједничка служења са јеретицима…..и још много тога. Дакле да не дужим….све је ово изводљиво и могуће чак и пожељно али “он“ прво мора да се ПОКАЈЕ ,ИСПОВЕДИ, да поднесе неку казну за недела која је учинио свесно према србској светој православној светосавској цркви ( а њему се то мери другим аршинима ,не као нама осталима јер је он знао а ми се још учимо)…па да онда, кад све то искрено исповеди и врати се направи пут,да нас тако ојачао и искрен а не изгубљен и пао,поведе у вечно царство славе Божје !
  Праштајте али обзиром да живим на Косову и Метохији и да одлично разумем разлоге због којих нам се овде дешава страдање,морао сам да вам то овако и на овај начин објасним. Праштајте још једном !
  А теби брате Милане да Господ Бог подари још много Обилића и Косовки девојки у породици !

  Свиђа ми се

 7. Sve lepo receno.
  Ekumena Irinej mislim da i ne pomislja da se vrati u svoj dom.
  Milane dabogda ti u domu bilo vise pozdrava : ”Добро нам дошао осветниче Косова!” kao i ovih drugih ”Добро нам дошла Косовка девојко!”

  Свиђа ми се

 8. …lepo pisanije, sad samo isti tekst malo preformulisi i posalji „vladi srbije“ , generalstabnom nacelniku i onima koji su prodali imanja siptarima za visestruko vece pare od vrednosti.

  Nasem licemerju nema kraja, tako nam i biva, zar pored svih kojima je obaveza da postupaju ustavno spadosmo da patrijarh bude taj koji ce da cuva raskrcmljeno od naroda,vlade,vojske i policije?!
  Crkvu nije niko slusao a upozoravala je na ovo godinama, ko je ostao sa narodom srbskim dole no monastvo i svestenstvo SPC, a ako bi patrijarh i poslusao tvoj plemeniti savet, da li bi ti rezervni podoficiru posao sa njim u tako srdacnu misiju branjenja istine, da mu se nadjes u ispomoc?
  A mogao si pismo napisati i onima koji su poslednjih 70 godina trasirali put ovome sto sad imamo, mogao si upitati i zasto nismo imali neophodne PVO sisteme odbrane „s300“ ocekujuci napad jer neki nisu svoju vlast planirali da podrede dobru „svog“ naroda?!
  Mnogima si mogao postaviti pitanje,ali ne, patrijarhu vi brozovi rezervisti jos uvek ponajvise volite da pisete…brate Milane.

  Свиђа ми се

 9. Милане,брате мој !Свака ти реч злата вреди ! Нека драги Бог теби и твојој породици подари свако добро !

  Свиђа ми се