ВЕРА

Коментари читалаца: САМО СВЕТЛЕ, ТИХЕ, МИРНЕ МИСЛИ – КАО ПРОТИВОТРОВ „ВЕЛИКОМ БРАТУ“


Драган Славнић

Коментар на текст: Наши животи су угрожени и спроводи се савршен злочин над нама. Погледајмо како је прелепа и пребогата наша земља а свакодневно нам говоре да ћемо помрети од глади!

 

Честе приче о ”великом брату” /”глупом” и “моћном”/, са добром намером, без икакве сумње, врло студиозно, аналитично и копетентно, никога не остављају равнодушним, већ напротив – помало немоћним, обесхрабреним, дефетизованим, тужним … пораженим , без могућности за борбу, а о победи и да не говоримо?!

Ако се овој теми додају и њој сродне и врло присутне теме у читалачкој публици, попут – КРАЈА СВЕТА, ЕСХАТОНА, АРМАГЕДОНА, АНТИХРИСТИЈАНСТВА, ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА… онда то, временом, мало-помало, од читалаца ствара неку врсту “зависника” за оваквом врстом садржаја /информација/, а што јесте ЖЕЉА и НЕМАРА “Великог брата” и његових сатрапа – противника Бога и Човека!

Хтели ми то или не, код просечног читаоца овакве теме изазивају зебњу, неизвес/т/ност, безвољност, страх /код лабилних/ … – оне врсте негативних, менталних енергија којима се негативни ентитети, насељени /усељени/ у душе присталица “Великог брата”, хране, одржавају и битишу.

Због тога ја нисам против оваквих тема, али зато приче о СИЛИ ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈАМА и КОСМОСУ морају бити незоставни део – завршни део горе поменутих тема!

“ВЕЛИКИ БРАТ” = ОТРОВ!
МОЋ, СИЛА ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈЕ И КОСМОС = ПРОТИВ ОТРОВ!

“ВЕЛИКИ БРАТ” = ПЕСИМИЗАМ!
МОЋ, СИЛА ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈЕ И КОСОМС = OПТИМИЗАМ!

“САМО СВЕТЛЕ, ТИХЕ, МИРНЕ МИСЛИ…” – Отац Тадеј Штрбуловић!

мир

Пошто “Велики брат” својим хедонистичким, мамонистичким мислима, речима и делима уништава Планету Земљу, а она се, иначе, налази у циклусу болног, космичког преображаја, слично као и бременита жена у /пред/пороћајном стању, а и ми са њом заједно, хајдемо онда да, као њени синови и кћери – завапимо:
– да Њена ротација и гравитација ЈЕСУ и БУДУу стабилном и равнотежном стању;
– да Њено електро-статичко и електро-магнетно поље /заједно са северним и јужним мангнетним полом/ ЈЕСУ и БУДУ у стабилном и равнотежном стању;
-да Њен ваздушни омотач /тропосфера, стратосфера, мезосфера, јоносфера, озонски омотач…/ ЈЕСУ и БУДУ у стабилном и равнотежном стању;
– да сав биљни, животињски и минерални свет, са свим православно живућим душама у телу на Замљи и свим људима добре воље живућим на Планети Земљи, ЈЕСТЕ и БУДЕ добар, здрав, чист, паметан, племенит, стабилан и равнотежан;
– да сва вода у атмосфери, океанима, морима, језерима, рекама, речицама, потоцима, поточићима, сва изворишта чисте пијаће и лековите минералне воде ЈЕСУ и БУДУ у здравом, чистом, добром, паметном, племенитом, стабилном и равнотежном стању;
– да сва храна коју једемо ЈЕСТЕ и БУДЕ у здравом, чистом, добром, паметном, племенитом, стабилном и равнотежном стању;
– да Земљина кора /литосфера/ и Њена унутрашњост ЈЕСУ и БУДУ у здравом, чистом, добром, паметном и племенитом стању…
Може се све ово учинити и мало сувишним, али не заборавимо да Творац РЕЧЈУ ствара Свет, а да смо Му ми сада, у овом тренутку, сапомагачи својим дборим мислима и речима у космичком преображају /препорађању/, Христообличењу Мајке Планете Земље заједно са родом људским!

А што се тиче “великог брата” /”бате”/ у односу на СРБСКИ НАРОД, Свети Сава плаче, не би ли од Господа Бога измолио милост за свој Србски народ – ДА СЕ ПОКАЈЕ, СЛОЖИ, УМНОЖИ И ОБОЖИ!!!

Сада ЈЕСТЕ и БУДЕ свима нама ДОБР/иј/А и ИЗВЕСНА садашњост, којом /пре/ обличавамо прошлост и освајамо будућност!

Ово је парафразирана мисао АРЕСЕНИЈА ПАПАЧОКА, познатог румнуског старца, исписника пок. Патријарха Павла, ликом и делом као брата близанца!

Господ Бог у Књизи Постања говори о стварању Света, ствара га ДОБРИМ, а отпадник од Бога, са палим људима, оличеним у ”ВЕЛИКОМ БРАТУ”, сада покушава да створи ”БОЉИ” СВЕТ?!

Отуда и објашњење, у смислу МОЋИ, СИЛЕ ЗНАЧЕЊА МИСЛИ и РЕЧИ, да нам треба остати у ДОБРОМ, а не у – “БОЉЕМ” СВЕТУ – СВЕТУ ТРЕЋЕГ СВЕТСКОГ РАТА!!!

ДОБРА ПОРУКА:

ЈА-СРБИ НЕ МРЗИМ/О/ ЈА-АМЕРИКАНЦЕ! ПОСЕЈАНО СЕ ЖАЊЕ!
ЈА-АМЕРИКАНЦИ НЕ МРЗИМ/О/ ЈА-СРБЕ! ПОСЕЈАНО СЕ ЖАЊЕ!
ЈА-СРБИЈА НЕ МРЗИМ ЈА-АМЕРИКУ! ПОСЕЈАНО СЕ ЖАЊЕ!
ЈА-АМЕРИКА НЕ МРЗИМ ЈА-СРБИЈУ! ПОСЕЈАНО СЕ ЖАЊЕ!
ЈА-СРБИЈА /СРБИ/ НЕ МРЗИМ/О/ JA-“ВЕЛИКОГ БРАТА“! ПОСЕЈАНО СЕ ЖАЊЕ!
ЈА-“ВЕЛИКИ БРАТ“ НЕ МРЗИМ/O/ ЈА-СРБИЈУ /СРБЕ/! ПОСЕЈАНО СЕ ЖАЊE!

Сви који имају могућности да се удаље из градова, а имају очевину и дедовину по /све више напуштеним/ селима, то ће и урадити. Али они који такве могућности немају, њима остаје да се суоче са свим оним на шта упозорава Ауторка текста.
Остаје да се надамо, да ми /мислим на Србију и Србе/ нећемо баш бити у центру свих тих збивања – географски центар, прворазредни приоритет пажње “Великог брата”, већ да ћемо ми бити сасвим скрајнути, готово и нетакнути, јер ће “Велики бата” имати себи на супрот неупоредиво више него њему равног, који ће га сатрти у прах и пепео.

Драган Славнић

1 reply »

  1. Majka radja dete.Zemlja radja sve.Kako volimo rodjeno dete tako volimo i majku koja radja. Kome je majka Zemlja tome je Gospod Bog Nas Otac.Kako mi prema Majci tako i Otac Nas prema nama.
    Kako mi prema radjanju TAKO NAM GOSPOD POMOGAO !

    Свиђа ми се