Афера Мобтел

IN MEMORIAM- ТИКА ЖИВАНОВИЋ: “ ТРАГИЧНО ПРЕМИНУО“ НАЈВЕЋИ СРПСКИ БОРАЦ ПРОТИВ РЕЖИМСКЕ КОРУПЦИЈЕ !!!


„IN MEMORIAM“:
ТИХОМИР ЖИВАНОВИЋ
3 МАЈ 1936- 25 ЈУЛ 2013,
ФБР РЕДАКЦИЈА

program predsednickog kandidata tihomira zivanovica 1990 godine.jpg

Извод из биографије „председничког кандидата“ Тихомира Живановића- прилог је „исечак“ из дневне штампе 1990 године, који је нашој редакцији својевремно доставио покојни Чика Тика…

У БЕОГРАДУ ЈЕ НОЋАС ТРАГИЧНО ПРЕМИНУО ОД „ПОСЛЕДИЦА ПАДА“ УВАЖЕНИ САРАДНИК НАШЕ РЕДАКЦИЈЕ- НАЈВЕЋИ БОРАЦ ПРОТИВ РЕЖИМСКЕ КОРУПЦИЈЕ, ВЕЛИКИ СРПСКИ РОДОЉУБ, ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНИ ЕКСПЕРТ, И БИВШИ ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ, ГОСПОДИН ТИХОМИР „ТИКА“ ЖИВАНОВИЋ…

TIKAГОСПОДИН ЖИВАНОВИЋ ЈЕ БИО НАЈЗАСЛУЖНИЈИ У РАЗОТКРИВАЊУ ВЕЛИКИХ АФЕРА У СРБИЈИ. СВАКАКО ЈЕДНА ОД НАЈВЕЋИХ ЈЕ БИЛА АФЕРА „МОБТЕЛ“, КОЈУ ЈЕ КОРУМПИРАНИ СРПСКИ РЕЖИМ ЗАТАШКАВАО, А КЉУЧНЕ АКТЕРЕ ПОПУТ МЛАЂАНА ДИНКИЋА, ШТИТИО И ЧАК ПРОМОВИСАО НА КЉУЧНЕ ПОЗИЦИЈЕ У ВЛАДИ СРБИЈЕ.

ИСТОВРЕМЕНО, ЗАХВАЉУЈУЋИ НЕУМОРНОМ И СТРУЧНОМ РАДУ Г. ЖИВАНОВИЋА, АФЕРА МОБТЕЛ ЈЕ ДОБИЛА ЗАСЛУЖЕНИ МЕДИЈСКИ И СУДСКИ ЕПИЛОГ У ИНОСТРАНСТВУ- У СУСЕДНОЈ АУСТРИЈИ ЈЕ ПРОТИВ ГЛАВНИХ АКТЕРА АФЕРЕ МОБТЕЛ, УКЉУЧУЈУЋИ КЉУЧНОГ РЕЖИМСКОГ ЧОВЕКА МЛАЂАНА ДИНКИЋА, ПОКРЕНУТА КРИВИЧНА ИСТРАГА… ТО СЕ НАЖАЛОСТ НИЈЕ ДЕСИЛО У СРБИЈИ, ГДЕ ЈЕ И ПОЧИЊЕНА НАЈВЕЋА ПЉАЧКА ДРЖАВНЕ ИМОВИНЕ!?

ЈА САМ ЛИЧНО ПОЗНАВАО Г. ЖИВАНОВИЋА И ПРОВЕО САМ САТЕ У РАЗГОВОРУ СА ЊИМ, ПРИКУПЉАЈУЋИ (приложене) МАТЕРИЈАЛЕ У ВЕЗИ КЉУЧНИХ КОРУПЦИОНАШКИХ АФЕРА У СРБИЈИ. Г. ЖИВАНОВИЋ, ИАКО У ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ ЖИВОТА, НЕУМОРНО ЈЕ РАДИО НА ДОКУМЕНТОВАЊУ РЕЖИМСКЕ КОРУПЦИЈЕ, И КАКО ЈЕ САМ ЧЕСТО ТВРДИО, ЊЕМУ “ СКОРО НИКАД НИЈЕ БИЛО ПОТРЕБНО ВИШЕ ОД 3-4 САТА СПАВАЊА ДНЕВНО.

ТАКВОЈ ЕНЕРГИЈИ, ОДЛУЧНОСТИ И ПОСВЕЋЕНОСТИ ОД СТРАНЕ ЈЕДНОГ (ИЗУЗЕТНО ВИТАЛНОГ) ПЕНЗИОНЕРА, ОБИЧАН ЧОВЕК НЕ МОЖЕ А ДА СЕ НЕ ДИВИ, И МОРА ДА МУ ОДА ДУЖНО ПОШТОВАЊЕ…

НА МОЈЕ ПИТАЊЕ ДА ЛИ СЕ У СВЕМУ ТОМЕ ШТО ЧИНИ ОСЕЋА БЕЗБЕДНО ПОШТО ОЧИГЛЕДНО УДАРА У РЕЖИМСКО „ОСИЊЕ ГНЕЗДО“, ТИКА ЖИВАНОВИЋ ЈЕ ЈЕДНОСТАВНО ОДГОВОРИО: „А ШТА МОГУ ДА МИ УРАДЕ, МОГУ САМО ДА МЕ УБИЈУ, А ЈА САМ СВОЈЕ ВЕЋ ПРЕЖИВЕО“.

МЕНЕ ЈЕ ЛИЧНО ОВА ВЕСТ О ТРАГИЧНОЈ СМРТИ ОВОГ ВЕЛИКОГ ЧОВЕКА (КОЈА ЈЕ НАСТАЛА КАО „ПОСЛЕДИЦА ПАДА“), И НАШЕГ ОСВЕДОЧЕНОГ „РЕДАКЦИЈСКОГ ПРИЈАТЕЉА“ ВЕОМА ПОГОДИЛА, И НАКНАДНО ЈЕ ПРОБУДИЛА ОДРЕЂЕНИ „ЦРВ СУМЊЕ“; ПОШТО МИ ЈЕ ПОЗНАТО ДА ЈЕ ДЕЛОВАЊЕ Г. ЖИВАНОВИЋА ПОСТАЛО ТРН У ОКУ, ПАРТОКРАТСКОЈ МАФИЈИ НА ВЛАСТИ У СРБИЈИ, А НАРОЧИТО НЕКИМ КЉУЧНИМ АКТЕРИМА „РЕЖИМСКИХ АФЕРА“…

…У ПРИЛОГ ОВОЈ СУМЊИ ИДЕ ЧИЊЕНИЦА ДА СЕ „ТРАГИЧНА“ СМРТ ТИКЕ ЖИВАНОВИЋА „ОДИГРАЛА“ СВЕГА ПЕТ ДАНА ПРЕ УГОВОРЕНОГ САСТАНКА ЧИКА ТИКЕ СА НАШОМ НОВИНАРКОМ, ГДЕ ЈЕ ОН ТРЕБАЛО ДА ЈОЈ ПРЕЗЕНТУЈЕ НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ (ДОКУМЕНТЕ) ВЕЗАНЕ ЗА „РЕЖИМСКУ КОРУПЦИЈУ“ !?

ТИМ ПОВОДОМ УПУЋУЈЕМ ЈАВНИ ЗАХТЕВ ПРАВОСУДНИМ ОРГАНИМА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ, ДА У ПОТПУНОСТИ ИСТРАЖЕ, И РАСВЕТЛЕ СВЕ АСПЕКТЕ „НЕСРЕЋНОГ СЛУЧАЈА“, ОД ЧИЈИХ ПОСЛЕДИЦА ЈЕ НАВОДНО ПРЕМИНУО ЛЕГЕНДАРНИ ТИКА ЖИВАНОВИЋ!

СРБИЈА ЈЕ ИЗГУБИЛА ЈЕДНОГ ВЕЛИКОГ ЧОВЕКА, А НАША РЕДАКЦИЈА ВЕЛИКОГ ПРИЈАТЕЉА И НЕУМОРНОГ, И ВЕОМА КОМПЕТЕНТНОГ САРАДНИКА- ДОК ЈЕ ЛИЧНИ ГУБИТАК ЗА ПОРОДИЦУ ОВОГ ДИВНОГ ЧОВЕКА НЕМЕРЉИВ…

…ОВИМ ТРАГИЧНИМ ПОВОДОМ, ПОРОДИЦИ ЖИВАНОВИЋ УПУЋУЈЕМО НАШЕ ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ.

СЛАВА МУ И ХВАЛА МУ…

 

Тика Живановић

Чика Тика је често радио и по 20 сати дневно на разоткривању разних режимских корупционашких афера- Како је сам тврдио, њему није било потребно више од 3-4 сата одмора (сна) у току дана…

 

У ИМЕ СВИХ ЧЛАНОВА РЕДАКЦИЈЕ- ФБР УРЕДНИК МИОДРАГ НОВАКОВИЋ

—————————————————-

ФБР ЧЛАНЦИ: АУТОРСКИ (ИСТРАЖИВАЧКИ) РАДОВИ Г. ЖИВАНОВИЋА, КАО И ЖУРНАЛИСТИЧКА ДОКУМЕНТАЦИЈА У ЧИЈЕМ СТВАРАЊУ ЈЕ УЧЕСТВОВАО (И БИО НАЈВИШЕ ЗАСЛУЖАН) НЕУМОРНИ ТИКА ЖИВАНОВИЋ:

———————————-

СРБски ФБРепортер:

Аустријски државни тужилац истражује умешаност српског државног врха у аферу Мобтел

АФЕРА МОБТЕЛ: Писмо председници Народне Скупштине и вд председници Републике Србије у вези пљачке државног врха Србије тешке 357 милиона и 900 хиљада евра!

АФЕРА МОБТЕЛ: ДОКАЗ да највећи криминал и корупцију у Републици Србији штите управо државни органи

АФЕРА МОБТЕЛ: Србија нема независно тужилаштво па ћути о домаћим аферама, док се оне истражују у европским земљама

„НИН“ О АФЕРИ МОБТЕЛ: „Чисте руке и прљави послови…“

Динкић под истрагом!

————————————–

ФБР Монитор:

“ИН МЕМОРИАМ”: ТИХОМИР ЖИВАНОВИЋ …

6 replies »

 1. Branko Dragaš, 25.08.2013

  Smrt našega dragoga Tihomira Tike Živanovića je došla iznenada, naglo, brzo i neočekivano. Znali smo se više od dve decenije i nikada, ponavljam, nikada nisam imao nijednu konfliktnu misao sa ovim izuzetnim, poštenim, vrednim, stručnim i hrabrim čovekom. Učio sam od njega. Slušao ga i upijao . Način kako je govorio i šta je govorio. Naš Tika je bio šumadijski Sokrat.

  Prvi put sam ga video na televiziji na predstavljanju predsedničkih kandidata devedetete godine. Stajao je i govorio. Ispravljen, podignute glave i oštrog i zvonkog glasa. Nije čitao. Bio je inženjerski precizan. Tačan. Disciplinovan. Govorio je tečno. Jasno. Svi su mogli da ga razumeju, ako su hteli. Srbija ga nije razumela. Srbija je pogrešnog izabrala. Stradali smo, jer nismo znali da izaberemo našeg Tiku.

  Upoznali smo se dve godine posle tog njegovog kandidovanja. On je jednostavno došao do mene i pitao me da razgovaramo. Tako smo saradjivali dve decenije. Bio je moj uzor, ali mu to nisam smeo da kažem. Sve ono što kod mene nije valjalo, on je imao savršeno razvijeno. Njegova energičnost nije bila u sukobu sa njegovom razboritošću. Njegova brzina nije bila u suprotnosti sa istrajnošću. Njegova oštrina nije bila u sukobu sa njegovom tolerancijom. Njegovo neslaganje nije bilo u suprotnosti sa njegovim trpljenjem. Ja sam bio dinarski divljak, on je bio mudrac iz Velike Krsne. Ja sam nosio ludilo zemunske ulice, on je bio seljački sin u građanskoj odori. Ja sam vodio anarhičnu pobunu protiv sistema, on je inženjerski precizno vršio seciranje totalitarnog režima.

  Razgovor bi počinjao uvek na isti način : „ Slušaj ti, Branko Dragaš!“ I ja sam slušao. Upijao. Satima. Njega sam mogao da slušam satima. Iznosio je dokumenta. Argumenta. Svi njegovi radovi su bili prvo meni prestavljeni. Tačka po tačka. Dokazi. Tražio je moje mišljenje. Asistirao sam mu u nekim detaljima. Izoštravao sliku korupcije i pljačke.Ništa više. Ostalo je sve bilo perfektno urađeno.

  Inženjer koji je imao advokatsku retoriku. Podsećao me je na najbolje američke tužioce koji u sudnici daju završnu reč. Britko i neumoljivo. Filmski. Samo ste kameru mogli da uključite. Ništa više. Tika je sve dalje odrađivao.

  Govorili smo mnogo puta zajedno na tribinama po čitavoj Srbiji. Nismo se ni pripremali niti uigravali. Bili smo odličan tandem. Bez ikakvih problema sam mogao da govorim posle njega. Plenio je slušaoce svojim držanjem, dikcijom i moralnom vertikalom. Plenio je narod svojom skromnošću i jednostavnošću.

  Gde je Tika učio da govori? Nisam ga nikada pitao. Znam da nikada nije posećivao nikakve škole komunikacijskih veština. To njemu nije trebalo. Govorio je iz dubine duše. Govorio je iz slobode uma. Govorio je iz snage svog talenta. To se ne uči. To se rađa. I to se – živi.

  Hrabrost je dolazila iz moralnog principa. Branio je opšte dobro i logiku zdrave pemeti. To mu je davalo snage da istraje. Sve je postigao i dokazao.Sve je dokumentovao i napisao. Sve je rekao i dostavio institucijama sistema. Ali, totalitarni i korumpirani režim se plašio našeg Tike. Zabranjivali su ga na svakom koraku. Ometali su njegovu privatnu istragu. Pokušavali su da ga skrenu u stranu, da ge potkupe i omalovaže. Naš Tika je bio nepotkupljiv. Gurao je dalje i rušio sve birokratske barijere pred sobom. Bio je uporan u traženju dokumentacije. Poštovao je proceduru sistema i primorao je institucije sistema da mu dostave sve tražene podatke. Ja sam bio zadivljen. Nikakve tajne veze, insajderi ili vikilisi. Ništa od toga nije trebalo našem Tiki. On je svojom odlučnošću i istrajnošću dolazio do svih podataka.

  A onda je te dobijene podatke inženjerski slagao i povezivao ih u jednu mrežu. Kada ste čitali njegove materijale sve je bilo logično kao u objašnjenjima detektiva Hektora Poaroa, koji je rešavao zamršena ubistva u romanima Agate Kristi.

  Nažalost, Srbiji nije trebao Tika. I tako smo konačno propali. I mi i Srbija.

  Tika je sebe ugradio u temelje demokratske i republikanske Srbije. Njegova titanska borba je otvorila prostor svima nama da ne posustanemo i da se ne predamo. Njegova plemenitost i dobrota su nam dale snagu da istrajemo. To je moj dug prema našem Tiki. Nema predaje. Idemo do kraja za spas Srbije.

  I šta još da napišem?

  Samo jedno : „ Slušaj ti, Tihomire Živanoviću!“

  Свиђа ми се

 2. Имала сам срећу да упознам и сарађујем са чика Тиком. Хвала му за све савете и поуке. Вечнаја памјат, породици искрено саучешће.

  Свиђа ми се

 3. Поштованом чика Тики – спокој души.Искрено се надам да ће истомишљеници, истим жаром, наставити његов рад. Вечнаја памјат.

  Свиђа ми се

 4. КОМЕНТАР РЕДАКЦИЈЕ: Лично сам противник цензуре коментара, али овако увредљив коментар који је написао „Дејан“, адресиран на човека који није више међу нама (покојног Тику Живановића), и стога није у прилици да одговори на овакве увреде, једноставно не заслужује да се налази на овом месту… Из тог разлога сам уклонио коментар. Уредник М. Новаковић

  Свиђа ми се

 5. Vecna mu slava. Kamo srece da je vise bilo takvih kao on.

  Dejane, ti mora da si pod uticajem nekih teskih droga, pa ne znas sta pricas. Ali, ljudski je prastati. Ako ti treba neka pomoc za smestaj na klinici, samo javi.

  Свиђа ми се