ДЕШАВА СЕ...

ЦРНА ГОРА: СРПСКА ЛИСТА НА СВЕТУ ПЕТКУ – ПРОТЕСТ ПРОТИВ „СОДОМЕ И ГОМОРЕ“ – ЗА СПАС ПОРОДИЦЕ И РАЗУМА


ЦРНА ГОРА: СРПСКА ЛИСТА НА СВЕТУ ПЕТКУ – ПРОТЕСТ ПРОТИВ „СОДОМЕ И ГОМОРЕ“ – ЗА СПАС ПОРОДИЦЕ И РАЗУМА

26.07.2013. ел.поштом, за ФБР уредник Биљана Диковић

 Председник СРПСКЕ ЛИСТЕ фото: vijesti.me

Добрило Дедеић,
Председник СРПСКЕ ЛИСТЕ
фото: vijesti.me

Српска листа организоваће протестну шетњу ,,За спас породице и разума“,  на дан Свете Петке, 27. октобра у Подгорици, исказујући протест због скрнављења Крсне славе бројних православних вјерника од стране промотера и финансијера тзв. ,,Параде поноса“.
Добрило Дедеић, председник Српске листе очекује масован одзив грађана Подгорице, без обзира на њихову националну и верску припадност.
„Уважавајући да је Црна Гора вишевјерска и вишенационална држава, немамо никакву  политичку или психолошку баријеру да нам се придруже римокатолици или муслимани који сматрају да је јуче у Будви извршен удар на традиционално друштво које је допринијело богатству различитости и моралу на овим просторима“ – каже Дедеић.

Он је додао да Српска Листа пружа подршку свима који су у Будви недужни ухапшени као жртве европских и НАТО интеграција, а „њихова кривица се огледа у томе што цијене ријечи Библије, светих отаца, са једне; Кур’ ана, са друге; или оних који се здравим разумом и моралним начелима, макар били и атеисти, противе паради срама, са треће стране“.

„Вишедневно медијско насиље и јучерашње провокације од стране ЛГБТ популације, представника парламентарних странака, дијела медија и појединих профитерских невладиних организација, заслужују снажну осуду у друштву у коме се завјет предака брани без обзира на то ко су финансијери Содоме и Гороме на улицама Будве“ – јасно је поручио председник Српске Листе.

Функционери и активисти Српске Листе, без страначких обележја, изаћи ће 27. октобра, „у име права већине да је не тлачи мањина“, да поруче да је духовно и свако друго здравље најважније.
Њихово једино „оружје“ и обележја биће православне иконе, а очекују благослов епархија Српске православне цркве у Црној Гори. Такође, уколико се још нека политичка партија или НВО јаве да учествују са њима у овом протесту, врло радо ће их прихватити као суогранизаторе.

На крају писма „упозорили су јавност“ на то да је 24. јул по новом, а 11. јул по старом, односно православном календару, датум годишњице Мартинићке битке.
„Свакоме са прстом образа и грамом части, све је јасно јер нас посматрају вјекови и Свети Петар Цетињски!“

Подгорица, 25. јул 2013

ПОРОДИЦА