АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Двери – Електронске здравствене књижице директно угрожавају приватност и безбедност свих грађана Србије! Захтевамо да се од те опасне идеје одустане заувек! (видео)


Електронске здравствене књижице: Нова превара у режији Владе Србије

 Електронске здравствене књижице ће коштати порезнике 30 милиона, директно угрожавају приватност и безбедност свих грађана Србије!

Београд, 13.08.2013 Двери

stop cipovanju

Електронске здравствене књижице су нова превара у режији Владе Србије и пројекат који не само да ће пореске обвезнике коштати више од 30 милиона евра, већ ће створити недовољно заштићену централну базу података која директно угрожава приватност и личну безбедност буквално свих грађана Србије. Покрет Двери је зато против одлуке да се увођење електронских књижица само одложи за неколико година и захтева да се од те опасне идеје одустане заувек, да се утврди тачна одговорност свих који су учествовали у превари – почевши од Славице Ђукић-Дејановић – и да они буду санкционисани, рекао је на конференцији за новинаре Данило Тврдишић, члан Старешинства Покрета Двери.

Он је објаснио да није тачно да су чиповане здравствене књижице услов за ЕУ, већ да је тај изговор био потребан власти како би већ одштампаних 1.200.000 књижица продала грађанима уз огроман профит – пошто израда једне књижице кошта око 200 динара, а грађани је купују по цени од  500 динара, што даје чист профит од 3 милиона евра.

Правни основ за осионо понашање према грађанима Влада Србије налази у шизофреном законодавству, које је омогућило директору РФЗО да се позива на један важећи закон, док  се омбудсман позива на супротан, али једнако важећи закон. У тој ситуацији грађани могу само да се моле да ће победу однети заштитник њихових права, закључио је Слађан Мијаљевић, бивши народни посланик и православни публициста.

Ипак, најтежа последица увођења електонских књижица је лака доступност личних информација које се бележе на чиповима друге генерације, јер се са таквих чипова подаци могу читати на даљину, чиме, између осталог, расте могућност уцене и манипулације политичарима, истакао је Мијаљевић одбацујући као нереална обећања званичника РФЗО да ће подаци грађана „бити заштићена хардверски и софтверски“.

Мр Владимир Димитријевић је указао да је стварање централне базе података корак у упостављању информационог тоталитарног друштва  и подсетио да је тај процес започео још Душан Михајловић у време свог министровања, али га је СПЦ 2006. године зауставила бранећи право грађана на приватност. Он је подсетио да је чак 1,2 милиона грађана одбило да узме личне карте са чипом што указује да грађани Србије не желе да се одрекну свог права на приватност.

– Сада се јавља идеја да сва лична документа буду обједињена на једном чипу. Циљ тога је стварање базе података о сваком човеку како би он могао да буде праћен у реалном времену, упозорио је Димитријевић.

Покрет Двери тражи да се по угледу на Велику Британију укину централне базе података и да се створе мање базе података на локалном нивоу уз задовољавајући степен заштите.

Информативна служба Двери

_______________________
ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

СКРИВЕНО ЧИПОВАЊЕ У СРБИЈИ – Не смемо бити стока коју жигошу!

Двери: Обавезно чиповање – увођење диктатуре на мала врата

1 reply »

  1. Пуна подршка за покретање теме чипованих здравствених књижица. На конференцији за штампу није поменут кључни разлог због кога се г.Бабић директор РФЗО највише залаже за увођење чипованих књижица. Требају им чиповане здравствен књижице да би знали ко има какве органе а у припреми је и нови закон о трансплантацији органа о такозваној претпостављеној сагласности чији се предлог први појавио на сајту РФЗО, по коме им неће требати сагласност да узимају органе. Две Кључне карика у ланцу великог бизниса званог трансплантација органа за његов развој, централизована база података органа и закон о претпостављеној сагласности о донирању органа до крајњих граница угрозиће, уколико заживе у Србији, физичку безбедност грађана Србије.Развоју овог бизниса подређени су и окупирани медији у Србији.Отуда је велика медиска пажња дата смтним случајевима особа које би „преживеле“ да су имтрансплантирани органи, док се на хиљаде болесних и умрлих од последица бомбардовања осиромашеним уранијумом прећуткују.Узимању органа је прилагођена и нова дефиниција смрти, по којој је потрбно много мање време да се констатује смрт, што указује да ће живим људима вадити органе.На то указује и уведена обавеза да се од особа код којих је констатована смрт органи узимају под тоталном наркозом.Опширније о овоме говори текст „Постајемо резервни делови за Глобалистан“ на доњем линку.
    https://facebookreporter.org/%d0%b1%d0%b8%d1%99%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d1%92%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%98%d0%b5%d0%bc%d0%be-%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b5/ као и емисија Силен у којој је гостовао Г.Душан Шћепановић близак сарадник г.Бабића на доњем линку

    Свиђа ми се