Биљана Диковић

У СЛАВУ ГОСПОДА (2): Проф. др Светозар Радишић – Марионетској влади Србије неће успети окупација уколико будемо на Христовом путу истине и љубави, ово је пример новог времена освешћивања људи и правог пута


У СЛАВУ ГОСПОДА (2): Проф. др Светозар Радишић – Марионетској влади Србије неће успети окупација уколико будемо на Христовом путу истине и љубави, ово је пример новог времена освешћивања људи и правог пута

У четвртак , 15. августа 2013. године Господње у селу Грдовићи, код Ариља, с Божијом помоћи, освештана је манастирска црква посвећена преносу моштију Светог архиђакона и првомученика Стефана, чинодејством Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског г. др Артемија и великог броја клирика. Народ је вођен Духом Светим, присуствовао овом узвишеном чину и духовној радости и тако саборно, у молитвеној љубави и братској слози, са монаштвом епархије у егзилу, дао још један допринос очувању јеванђелскоапостолске и светоотачке вере и Српске православне цркве какву нам је основао и на чување предао Свети Сава. У СЛАВУ ГОСПОДА (1): НОВА ЦРКВА И МАНАСТИР – УЗАНИМ ПУТЕМ СВЕТОСАВЉА НАРОД И МОНАШТВО ВЛАДИКЕ АРТЕМИЈА. Уважени професор др Светозар Радишић беседио је на овом светом месту…

16.08.2013. за ФБР пише уредник Биљана Диковић – “извештај са лица места”

Vladika-Artemije-Svetozar-Radisic-Milos-Stefanovic-o-Irinej-o-Nikolaj-crnorecki-

Епископ РПКМ др Артемије, архимандрит Николај црноречки, о.Иринеј (Ристић), Проф. др Светозар Радишић, Милош Стефановић ктитор и домаћин славе у Ариљу

Од 509 године пре нове ере, када је римска империја одлучила да се статуси или државности одређују у односу на територију, тог момента када су одлучили да отимају душе, и о рату за душе, успели су да нас доведу до овог времена где смо много душа у међувремену погубили, тиме што нам је та римска империја практично непрестано преузимала душе, а да ми уопште нисмо направили никакав одбрамбени систем да бринемо о томе шта ради римска империја.
Она је негде, 395. године поделила се на два дела, на Источно и Западно римско царство, ово римско царство још увек је присутно преко Ватикана, а ми без обзира што живимо у том окружењу у коме Ватикан има толики утицај, нисмо успели да направимо, чак ни у Министарству одбране неки одсек, неког референта или неко одељење које брине о томе шта нам ради Ватикан данас. Тако да је можда занимљиво да је један од наших људи који је отишао у хашки трибунал, наших људи којима се суди тамо, је између осталог своју одбрану заснивао на томе да је Ватикан практично све ово покренуо, у чему ми учествујемо. Значи, тих 2522 године, је овај период стварања такозваног Новог светског поретка. Тај  НСП није први пут Нови светски поредак, више пута се догађао. Али, у сваком таласу новог светског поретка, рецимо и Хитлеров је био Нови светски поредак, увек је била и ера екуменизма. Дакле, екуменизам је заправо један метод утврђивања онога што су пре тога отели, онога потискивања народа, прогона народа, убијања народа, геноцида… Практично, кад год нешто ураде у једној епохи, они покушавају да преко екуменизма да утврде то што су урадили.

Јер, нико не тражи, ево и дан-данас, данас Рим, не тражи од нас да се ми помиримо, па да будемо, да кажем исти према Богу, да верујемо заједно, да се не одвајамо, да будемо у заједништву према Богу… Дакле, практично, они нити на томе инсистирају, али оно што је сигурно, оно све што су успели да ураде кроз историју до данас они то хоће да задрже. Дакле, ништа од тога не нуде да се поново врати онима које су практично у међувремену кроз своју похлепу опљачкали кроз ратове.

Ариље-51-Радишић1

Ово што је јако важно данас, кад смо се овде окупили, је да смо ми практично на једној прекретници, историјској, светској, глобалној, планетарној прекретници, у времену освешћивања, у времену када је једна епоха иза нас завршена и пред нама је нова.
Ако се то гледа технички и технолошки, иза нас је епоха информатике и испред нас епоха нано-технологије. Та нова епоха ће нам пружити још више могућности да ми, овима који су физичари и не виде невидљиво, и не знају ништа о невидљивом, да схвате да је и човек састављен и од материје и енергије, и да има душу. Овај период иза нас је бездушан. То је период који није знао за Бога. Тај атеистички период, ја мислим да је иза нас.

Ово што нас мало има, а више тих који су нас довели у ово време, у време безнађа за целу планету, то говори само о томе да негде мора и да никне. Овде, ја мислим да се сеје то семе и да ова ера испред нас, ера освешћивања људи, планетарног освешћивања људи, ће потицати на таквим местима на којима смо ми данас. Овај храм који је данас овде дигнут, односно освећен, је храм који је нашим поколењима, то је нашој деци. Значи наша деца, која ће у врло кратком времену не само бити освешћена јер ми тако мислимо, јер ми преносимо своја знања и на њих, него ће они бити они на којима ће се заснивати све остало. Ја сам убеђен, да не говорим празне речи, него да говорим оно што је сигурно да се тренутно догађа на целој планети.
Видите, измислили су интернет да би нас још једном оковали, али смо ми практично, људски род, све више и на њихов начин, и њиховим методама долазили до информација. Тако да је важна информација то што сте данас чули да смо окупирани. Замислите, окупатори су свуда око нас.
Ми живимо у Србији која има марионетски режим. То је режим који је постављен од стране нашег окупатора. Ми смо у задњих неколико деценија све време прогањани као народ. И гурају нас према такозваном `београдском пашалуку`. Али, то што су они наумили сигурно неће успети. Из простог разлога што постоје људи у Цркви као што је овај скуп људи који има на кога да се угледа, значи данас на живог владику који нам је свима и углед и наш духовни отац, а исто тако мислим да ћемо одавде и са оваквих простора успети, заједно са нашом децом да створимо извеснију будућност, управо овај храм је један од начина да се створи извеснија будућност за нашу децу. Ако будемо у истини и у вери, ако будемо знали да је стварно прави пут до Бога истина и љубав и оно што је данас више пута поменуто, уколико будемо на Христовом путу и следимо нашег Светог Саву, Светог владику Николаја и Светог Јустина Ћелијског онда нам нико ништа не може. Јер, ми знамо да је душа бесмртна, и да је наш пут ка Богу практично отуђивање од ништавила из ког нас је створио Бог. И прави пут према Богу је стварање. Само то треба да научимо нашу децу.

црква-је-народ

***

Да подсетимо: у чину освећења, началствовао је Владика Артемије, саслуживали су архимандрит о.Николај црноречки, о.Варнава, о.Наум, о.Јаков, о.Варснауфије, о.Висарион, о.Максим, о.Јован и о.Евтимије са Косова и Метохије… Поред монаха Антонија, о. Кипријана и осталих клирика епархије РПиКМ зу егзилу, присуствовало је око хиљаду и по верника из Ариља, Чачка, Лучана, Ужица, Златибора, Ваљева, Косјерића, Пожеге, Крагујевца, Београда… Славко Радовановић, све „стари“ борци за веру и народ који веру чува, радост у чистим срцима и лепота вере сија на лицима… Сакупљали се прилози, народ помагао у изградњи, дарује опет, али и пита шта још може да помогне… Жива вера је народ, народ је црква, и све док буде имала правог архипастира добро је, у славу Господа, Бога Живога…

Уз трпезу љубави одржан је пригодан програм који је водио Бобан Ковачевић секретар ДССС Шчербина из Косовске Митровице. Беседу је одржао домаћин Милош Стефановић, монахиње епархије су певале неколико духовних песама, Александра Баровић је говорила пар одломака из дела Светог владике Николаја, гуслар Радован Шојић одглуслао песму о Косову, Милоје Стевановић је говорио песму у десетерцу о градњи храма и вери Светосавској… Говорили су о данашњем тренутку у Србији, вери, одбрани Срба и Србије, Косова и Метохије: проф. др Светозар Радишић и Драган Велић, председник СНО СРБИ НА ОКУП из Грачанице.

Овом слављу у Ариљу присуствовали су и др Марко Јакшић народни посланик ДСС са Косова и Метохије, Милан Стаматовић председник општине Чајетина, Момир Касаловић бивши директор техничке школе у Косовској Митровице и начелник КМ округа, дугогодишњи председник ИО СНВ-а за север Косова и Метохије, витезови са барикада са Косова и Метохије: Игор Војиновић председник Народног Покрета ОТАЏБИНА, Саша Касаловић подпреседник СНО Срби на окуп, Бобан, Бранко… па др Десанка Крстић из Торонта, Горица Тркуља, Косара Гавриловић…

Наставиће се…

[wzslider]

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

У СЛАВУ ГОСПОДА (3): Грешни Милоје – АРИЉСКА ЗДРАВИЦА

2 replies »

 1. У РАДОСНОМ ХРИСТОВОМ ЈЕВАЂЕЉУ ЈЕ СВЕ.
  СПАС ДУША У ЦАРСТВУ НЕБЕСКОМ.
  СПАС РОДА У ЦАРСТВУ СВЕТОГ САВЕ НА СВЕТОЈ СРБСКОЈ ЗЕМЉИ.
  СИ ЛА = 7 6 = 63 36
  НИКО СЕМ СРБА НЕ РАЗУМЕ. НИЈЕ ИМ ДАТО !

  Свиђа ми се