Биљана Ђоровић

"ПОЗАДИНА ТЕОРИЈЕ О МОДИФИКАЦИЈИ КЛИМЕ" – грађанско друштво против геоинжењеринга


„ПОЗАДИНА ТЕОРИЈЕ О МОДИФИКАЦИЈИ КЛИМЕ“ – грађанско друштво против геоинжењеринга

У Европском парламенту се 8. и 9. априла одржава конференција под називом „ПОЗАДИНА ТЕОРИЈЕ О МОДИФИКАЦИЈИ КЛИМЕ“ – грађанско друштво против геоинжењеринга. На ову конференцију позвана је и наш познати борац за еколошки чисту Србију и познавалац прилика у свету у области ГЕО и БИО инжењеринга Мара Керн, за ФБР пише Биљана Ђоровић.

30.03.2013. за ФБР приредила Биљана Диковић

winw

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 30. март 2013.

У Европском парламенту се 8. и 9. априла одржава конференција под називом „ПОЗАДИНА ТЕОРИЈЕ О МОДИФИКАЦИЈИ КЛИМЕ“ – грађанско друштво против геоинжењеринга (Rue Wiertz , 60 Altiero Spinelli, ASP 1G3 from 9.00 to 10.30 a.m.).
После овога одржаће се прес конференција за акредитоване новинаре. Вече пре конференције, у 18 и 30, у истој просторији биће приказан документарни филм “Why in the world are they Spraying?”(„Зашто забога прскају?“), америчког редитеља Мајкла Марфија (Michael Murphy).

***ПОГЛЕДАЈТЕ ФИЛМ СА ПРЕВОДОМ НА СРБСКИ, клик на сс


Конференција ће се одржати на иницијативу грађанских организација окупљених око интернационалне платформе „Skyguards“ („Чувари неба“), у сарадњи са Alternative-Political Laboratory, уз подршку парламентарних група The Greens | European Free Alliance and Alliance of Liberals и Democrats for Europe.

Циљ је да се настави рад који је 1998. године започео Одбор за спољне послове, безбедност и одбрамбену политику Европског парламента, који је довео до усвајања предлога резолуције .“On the Environment, Security and Foreign Policy”, 14. јануара 1999. године, са госпођом Maj Britt Theorin као извештачем.

Та резолуција је игнорисана, упркос чињеници што је садржала захтев да се спроведе детаљна истрага закључака донесених у вези са војним експериментима спровођеним у атмосфери, упркос чињеници што се инсистира на потреби заштите становништва, јавног здравља и природне средине, упркос чињеници да је наглашена потреба да се омогући грађанима да сазнају сврху, обим и значење експеримента који се спроводи над њиховим главама.

Никакве мере на расветљавању ових активности до сада нису предузете. Чак и поред доказа да је Земљина атмосфера постала место за извођење експеримената који угрожавају здравље становништва: посипањем тајних аеросол супстанци непознатог састава и нејасне сврхе, упркос чињеници да се све софистициранија војна истраживања непоштујући принципе најелементарније предострожности; упркос чињеници да су нови системи наоружања фокусирани на војну употребу јоноисфере и горњих делова атмосфере (као што је случај са пројектом ХААРП).

Ово нису нејасне притужбе. Постоји доказ да се ради о превари, обавијеној тајношћу, уз сагласност наводно демократских институција, које нападају и клевећу оне који желе да буду информисани објављивањем празних демантија. Организатори траже да резолуција од 14. јануара 1999. године буде спроведена и ажурирана, с обзиром на количину до сада прикупљене документације, наглашавајући озбиљност овог питања.

Европски парламент има на располагању правне инструменте за формирање ванредног парламентарног анкетног одбора. Важно је да се започне са радом у том правцу без икаквог даљег одлагања. Покретачи иницијативе изражавају захвалност парламентарним групама које су подржале овај догађај. Они такође захтевају да сепредлог проследи Председништву Европског парламента на разматрање, као и отварање јавне расправе, у коју би морало да се укључи грађанско друштво, како би било консултовано у циљу достаљања расположивих доказа о томе шта се дешава.

С наше стране, ми ћемо учинити све што је могуће да скренемо пажњу европског јавог мњења на кршење европских принципа, напад на природно окружење и здравље људи и на немо саучсништво у прикривању изузетно озбиљне малверзације, за које је предвиђена кривична одговорност. Ћутање је неприхватљиво.

Ово отворено писмо јавности потписали су:
SKYGUARDS
CONTACT
Josefina Fraile
+34 680 91 52 00
European Parliament
Tatjana Zdanoka
+32 75 66 96 21

1 reply »

  1. Баш ме занима колико дуго ће нам запад пропагирати те теорије о (од човека изазваном) промени клима и сличним подметачинама које служе једино да људи мисле како Америка држи цео свет у шаци на сваки могући начин.

    Свиђа ми се