ЗДРАВЉЕ-ЕКОЛОГИЈА

25.08.2013. – ГЛОБАЛНИ МАРШ ПРОТИВ ХЕМИЈСКИХ ТРАГОВА И ГЕОИНЖЕЊЕРИНГА


Биљана Ђоровић
Биљана Ђоровић: КО ЋЕ АКО НЕ МИ, КАД АКО НЕ САД?

Хајдемо људи: Недеља – Трг републике 11-55 – СВИ – против хемијског запрашивања и осталих облика савременог ратовања против човечанства. Ми знамо шта раде и какви су им циљеви и показаћемо им да је све више и више МИСЛЕЋЕГ НАРОДА; НАРОДА КОЈИ НЕ ЖЕЛИ ДА БУДЕ ТРАНСФОРМИСАН У МАШИНЕ; НАРОДА КОЈИ НЕЋЕ ДА БУДЕ ДЕО ЗАГЛУПЉЕНЕ МАСЕ КОЈУ СВАКОДНЕВНО ТРУЈУ; НАРОДА КОЈИ НЕ ПРИСТАЈЕ ДА БУДЕ ИГРАЧКА У РУКАМА ЗЛА.

Никаквих гаранција у борби против зла – немамо. Али уколико престанемо да мислимо, уколико нисмо спремни да се супротставимо – онда више нема ничега што би нас могло заштити од многобројних лица зла. Наша одговорност је на испиту и нема ништа важније него да у недељу будемо на Тргу Републике. Чекамо вас: ЖЕЉКО СТОЈКОВИЋ, МАРА КНЕЖЕВИЋ КЕРН, ИРЕНА БАРЕТ, ЈА И ДРУГИ.

***

ГЛОБАЛНИ МАРШ ПРОТИВ ХЕМИЈСКИХ ТРАГОВА И ГЕОИНЖЕЊЕРИНГА

Порука марша који се одржава 25.08.2013. у више од 145 градова широм планете је заједничка – ЗАХТЕВАМО ЗАБРАНУ ГЛОБАЛНИХ ГЕОИНЖЕЊЕРИНГ ПРОГРАМА!

!cid_ii_140a64c0c2d5cc27

По дефиницији  геоинжењеринг  је манипулација и модификација Земљиног климатског система, која се намерно спроводи у широким размерама под изговором борбе против глобалног загревања.

Утицај  геоинжењеринга на планету је вишеструк и погубан по комплетан екосистем, сва жива бића и саму планету. Програми као што су Стратосферно аеросолни геоинжењеринг, Контрола сунчеве радијације (СРМ), Затамњивање Сунца (Dimming the Sun), Хемијски трагови (Chemtrails) итд. добро су документовани од стране научних институција и доказано је да у намери да контролишу планету и климу на њој постају један ог главних узрочника глобалног загревања. Својим програмима изазивају огромне штетне последице по сав живи свет, екстремне климатске промене и трајно загађење ваздуха, земљишта, хране и воде. Геоинжењеринг је глобални експеримент са последицама које нису у стању да предвиде ни они који га спроводе, а чије смо жртве сви ми.

chemtrailc

Спровођење ових пројеката и поред свих забрана, данас вишеструко утиче на здравље људи пре свега, на одумирање животињских врста, трајно уништавање воде, ваздуха и земљишта, као основних ресурса од којих зависи живот на планети. Разарањем природних екосистема отварају се врата за наметање генетски модификоване хране и индустријски произведене воде, односно за монополе глобалних корпорација над људским животима. У таквом свету право на живот ће имати само онај ко може да га плати!

Сваки човек би данас требало да буде барем заинтересован да погледа у небо или провери ове наводе. Реч је о животима свакога од нас.

 

CHEMTRAILS – ЧИМЕ И ЗАШТО НАС ЗАПРАШУЈУ АВИОНИ НА НАШЕМ НЕБУ?

Од 2000. године, на небу изнад Србије почели су да се оцртавају неки другачији трагови авиона и појављују нови, другачији облаци. Јединствени став свих истраживача и посматрача је да, поред нормалних кратких кондензационих трагова који су последица рада авионских мотора на већим висинама и који нестају након 2-3 минута, неки авиони остављају сасвим другачије трагове који су добили име хемијски трагови (chemtrails).

 

ХЕМИЈСКИ ТРАГОВИ – CHEMTRAILS (Chemical trails)

Хемијски трагови (chemtrails), настају на висинама изнад 8000 м, тако што се помоћу посебно уграђених распршивача, из авиона избацују хемијске компонете и њихова једињења. Ови трагови се распростиру с краја на крај хоризонта, остају на небу сатима, полако се шире и прекривају плаво небо, спајајући се једни са другима и стварајући беличасту измаглицу. Тако, вештачки створена измаглица, полако пада на земљу, њене становнике и сав биљни и животињски свет. Брзина падања варира од 10 до 48 сати, можда чак и више, што опет зависи од самог састава. Уколико дође до појаве кише, хемијске компоненте доспеју до земље и много брже.

Они могу имати нагле прекиде, што упућује на то да је реч о контролисаном избацивању хемијских материја над одређеним регионима, а не о нормалном продукту рада авионских мотора.

За облаке који се након тога формирају је карактеристично да су “размазани” по ивицама.

Такође, после запрашивања, примећује се да је Сунце замагљено, а видљива је и жуто-наранџжасто-зелена корона. Реч је, наиме, о алуминијумском праху који прелама сунчеву светлост стварајући ефекат дуге, која може бити видљива и на другим деловима неба (измаглице, облака), а назива се хемијска дуга (chembow).

4605303570_cac71d6539_z

Хемијски трагови су присутни на небу свих држава широм света. Изнад неких се прска мање, изнад неких више, а све зависно од тога какав програм се примењује на том региону и каква климатска, или било која друга промена, се жели изазвати.

 

НАЧИН РАСПРШИВАЊА ХЕМИЈСКИХ ТРАГОВА

На неким интернет адресама се могу видети фотографије унутрашњости авиона, са уграђеним металним резервоарима уместо путничких седишта. Неки ће рећи да су то бурићи, који се користе код испитивања исправности авиона и који симулирају тежину путника и терета. Али, нису. Етикете на резервоарима и ознаке по унутрашњости авиона, јасно указују на састав њиховог пуњења и на терет који се сматра опасним. Виде се и фотографије различитих млазница постављених на репу, поду, боку, или крилима авиона. На интернету се такође могу наћи видео снимци из ваздуха авиона у акцији током запрашивања, на којима се јасно види како млаз излази из крила и трупа, а не из турбина мотора. Такође се види и моменат укључивања млазница за запрашивање.

Првобитно, у акцији запрашивања су учествовали искључиво војни авиони, док се у последње време користе и цивилни на комерцијалним летовима, што додатно прикрива и овако скривен пројекат.

САСТАВ ХЕМИЈСКИХ ТРАГОВА

Независни истраживачи из Немачке, Италије, Француске, САД, Канаде, Аустралије и осталих држава света, установили су да хемијски трагови садрже:

– Алуминијум оксид

– Баријум оксид

– Манган

– Литијум

– Стронцијум

– Бактерије Pseudomonas aeruginosa и P. florescens

– Ентеробактерије

Streptomyces и друге врсте гљивица и плесни

– Диброметан, канцерогени додатак за гориво и инсектицид (Ethylene dibromide – EDB)

– Ензиме и бактерије које се користе у поступцима модификације ДНК

– Влакнасте материје смеђе, или беле боје, сличне паучини.

 

ЗДРАВСТВЕНЕ ПОСЛЕДИЦЕ ХЕМИЈСКИХ ТРАГОВА

Алуминијум је неуротоксин, проузрокује когнитивне дисфункције и оштећење мозга. Потребно је више година да се оштећење манифестује. Постоје посредни докази који повећане концентрације алуминијума у води и ваздуху повезују са драстичним порастом оболелих од Алцхајмерове болести.

Баријум се добро разлаже у води и уколико се ингестира, може да изазове потешкоће при дисању, повишен крвни притисак, стомачне иритације, мишићну слабост, оштећење јетре, бубрега, срца и слезине. Баријум такође може да изазове канцер. Последице по здравље људи од удисања баријума нису познате.

Превелика изложеност мангану посебно утиче на респираторне органе и мозак. Хронично тровање манганом произилази од продуженог удисања прашине и дима и може да доведе до сталне хендикепираности. Симптоми тровања манганом укључују: слабост, поспаност, емоционалне поремећаје, спазматичне грчеве и парализу. Манган спречава развој животињских фетуса. Мушкарци који су изложени великим количинама мангана постају импотентни. Синдром који изазива манган показује следеће симптоме: психичке поремећаје, тупост, слабост у мишићима, главобоље и несанице. Манган такође може да проузрокује Паркинсонову болест, плућну емболију и бронхитис. Симптоми тровања манганом су халуцинације, заборавност и оштећење нервног система.

Још један састојак узорака хемијских трагова је и ethylene dibromide (EDB), који је високо токсичан. Излагање овом отрову може да оштети срце, бубреге, јетру и проузрокује инфекције дисајних органа, као и упалу плућа. EDB је такође десикант (исушивач), исушује ткиво слузокоже и кожу и изазива јак свраб, црвенило, отеклине и испуцалост коже која тешко зараста. EDB смањује број сперматозоида, а поред тога делује мутагено и канцерогено.

По сведочењу здравствених радника, у порасту су малигне болести, болести респираторног система, поремећаји срчаног рада, кожни осип, астма, крварења из носа, хронични замор, деконцентрација, пад имунитета, агресивност и посебно забрињавајући пораст необјашњивих напрасних смрти код младих људи.

 

МОГУЋИ РАЗЛОЗИ ЗАПРАШИВАЊА ХЕМИЈСКИМ ЈЕДИЊЕЊИМА

Објашњења која се могу чути, као незванични разлози (званичних до сад није било) запрашивања хемијским једињењима, су:

– контрола глобалног загревања (које је у последње време доведено у питање),

– управљање климатским променама – геоинжињеринг (Geoengineering),

– изазивање пада имунитета становништва (профит фармацеутске индустрије),

– депопулација становништва на планети,

– интерес корпорација које производе генетски модификоване организме  (Монсанто семе садржи ген отпоран на алуминијум).

 

ПРАВНИ АСПЕКТИ ЗАПРАШИВАЊА ХЕМИЈСКИМ ЈЕДИЊЕЊИМА

Питање прелета страних путничких авиона преко територије Републике Србије је регулисано Законом о ваздушном саобраћају.

Уколико се догоди, да страни авиони над Србијом избаце било какве отровне, или штетне материје, то се може сматрати актом агресије и тада се примењује Закон о одбрани.

У члану 24. Устава РС је утврђено: ,,да је људски живот неприкосновен“, у чл.74. да : ,,свако има право на здраву животну средину и на благовремено и потпуно обавештење о њеном стању“ као и да: ,,свако је дужан да чува и побољшава животну средину“.

На основу наведених законских норми, недвосмислено се може рећи да је запрашивање отровним хемикалијама из авиона над територијом Републике Србије илегално и супротно одредбама Устава РС и свих важећих закона.

Захтевамо од одговорних институција и Владе Србије да испита наведене наводе и предузме мере изоловања државе Србије из таквих и сличних програма.

У Србији постоји много еколошких покрета и организација које озбиљно схватају ове проблеме, као што су: Српски Центар Екологије, Еколошки покрет Ниш и Нови Сад, али и неформалне групе грађана као што су Stop chemtrails – за плаво небо изнад Србије и Stop chemtrails Balkan на Фејсбуку. На овим местима можете наћи материјал који је прикупљан дуги низ година, и  фотографије  из свих крајева Србије на којима се јасно виде хемијски трагови  и последице запрашивања коме смо изложени. На странама ових покрета и група можете наћи јос додатних информација и одговора на ваша питања.

Референце:

http://www.geoengineeringwatch.org/

Глобални марш Србија страница догађаја

https://www.facebook.com/events/468817216526594/?mall_view=posts

https://www.facebook.com/groups/plavoneboiznadsrbije/
https://www.facebook.com/groups/chemtrailsb/
https://www.facebook.com/srpski.centarekologije?fref=ts
Belfort Group videos of International Symposium on Chemtrails, May 29, 2010 proceedings. http://www.ustream.tv/channel/belfort-test
Michael Murphy website: http://truthmediaproductions.blogspot.com/   itd.

__________
Извор: Српски Центар Екологије, путем електронске поште

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

ВЕЛИКИ НАРОДНИ ПРОТЕСТ ПРОТИВ “КЕМТРЕЈЛСА”, 25 АВГУСТА У ЦЕНТРУ НИША, ТАЧНО У ПОДНЕ !!!

“КЕМТРЕЈЛСИ” ЈУТРОС ИЗНАД НИША- ИСТРЕБИЋЕ НАС КО БУБАШВАБЕ И ТО БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА !?

Ауторитативни Западни извори о постојању и (зло)употреби „Кемтрејлса“