Биљана Диковић

Писмо наше читатељке: Емисија са италијанског радија на тему CHEMTRAILS-а од 31.05.2013.


Писмо наше читатељке: Емисија са италијанског радија на тему CHEMTRAILS-а од 31.05.2013.

“Синоћ сам одслушала једну италијанску радио емисију на којој се, за не поверовати, пуних два сата говорило о кемтрејлсима. Иако тај феномен пратим већ дуже времена, јуче сам многе информације чула по први пут, и пошто су биле тако лепо повезане и упаковане у једну целину, одлучила сам да преведем све кључне делове интервјуа, да изоставим само оне основне податке који су већ познати свима онима који су упућени у проблематику, типа како разликовати хемијске (CHEMTRAILS) од кондензацијских трагова (CONTRAILS) и сл…“ – коментарисала је наша читатељка текст 25.08.2013. – ГЛОБАЛНИ МАРШ ПРОТИВ ХЕМИЈСКИХ ТРАГОВА И ГЕОИНЖЕЊЕРИНГА и тај коментар преносимо у целости… Наравно, захваљујемо се на овом заиста садржајном и чињеницама поткрепљеном прилогу нашој заједничкој борби за здравље човека и здраву животну средину, а против глобалитаристичких планова и уништавања човека и природе…Није Орвел превазиђен – унапређен је технологијом и стратегијама Новог светског поретка“, срећом, има појединаца и група људи, чак научника који су свесни зла које се догађа, па за човечанство можда има наде…

24.08.2013. за ФБР уредник Биљана Диковић

СТОП КЕМТРЕЈЛ ПРСКАЊУ

Интервју почиње тако што се као један од основних разлога за запрашивање из авиона наводи тај што радари последње генерације раде на принципу ХААРП, и што им, да би функционисали, сметају природни, тзв. кумулусни облаци, услед чијег присуства једноставно не виде, па имају потребу да их што пре распрше да би радар могао да региструје феномене у атмосфери. Из тог разлога, појавом најновије генерације радара, природни облаци, (који се појављују углавном кад је висок притисак) више не могу да постоје. Уништавају се углавном ноћу, мада се све више ради на томе да се они уопште не формирају – а ако се већ некако и створе, да већ у раним јутарњим часовима буду распршени. То се постиже избацивањем тешких метала, наночестица, хигроскопских полимера, (на висини не вишој од 2.000 метара), и свих оних хемијских елемента који могу да исуше влажност која је у ваздуху. То се може директно и проверити, мерењем влажности ваздуха одмах после запрашивања када она по правилу опада. Тако нпр. у зонама где је уобичајена влажност ваздуха пре 20 година увек била преко 70% сада је смањена у најбољем случају на 50-60%, а у најекстремнијим случајевима сведена и на свега 30%.

КЕМТРЕЈЛС 1

Исушивање влажности нарочито је приметно кроз онај феномен који зовемо раном јутарњом маглом, што представља нешто што са правом маглом нема апсолутно никакве везе. У почетку, када је програм запрашивања у Италији и Европи тек започињао, испуштали су се тешки трагови дуги и по неколико стотина километара који су у себи садржавали течни алуминијум који се распршивао и затамњивао облаке. То се тада вршило на исти начин у свим земљама. Како су људи почели да се освешћују, да примећују те аномалије, и да схватају да се нешто чудно са небом догађа, тако се мењао и начин на који се запрашивало – да би трагови били што мање приметни.

Промена је почела да се одвија на два начина.
Прво је почело да се запрашује ноћу, дебелим густим траговима, по могућству ако месец није видљив, најчешће у времену између 21 час до 01 час, и између 03 часа и ране зоре, када би се запрашивање прекидало. На тај начин онемогућавало се стварање кумулуса преко ноћи. Ујутро би се често те операције прекидале, тако да би људи који су упућени, прате запрасивање и који су посебно осетљиви на тематику често били доведени у заблуду јер би ујутро када се пробуде затицали наизглед чисто небо.
То је нарочито био случај са Сардинијом у лето 2012, коју су ноћу ненормално запрашивали а да сутрадан чак ни најупућенији у материју то нису могли да примете.
Људи би се будили и затицали чисто плаво небо без иједног јединог облака. Но, оно што су увелико заборавили је то да ни чисто плаво небо без иједног облака у ствари није нормална појава, јер се они бели облачићи појављују увек чак и над пустињом… (у Африци, Тексасу и свуда по свету)… Чак и тамо где влажност ваздуха није велика, кретање ваздушних струја утиче на формирање кумулуса. Нико не примећује да тих облака који су били уобичајени за дане када је било лепо време, више нема, док су некад били готово неизоставни део пејзажа, присутни нарочито за време високог ваздушног притиска.

Када би то обимно ноћно запрашивање обавили, да би избегли формирање облака у току дана, да би их у случају појављивања што пре уклонили, ујутро би по потреби вршили додатно запрашивање са малим авионима. За ту операцију не користе се више велики авиони типа КC -135, већ много мањи попут АC 119 АC 120 (нисам сигурна, је негде каже А а негде АC). Они су задужени за избацивање трагова који се не задржавају дуго, па то многе људе заварава и наводи да их мешају са кондензацијским траговима (CONTRAILS). Дешава се тако да их чак и неки истраживачи који се доста дуго баве проблемом кемтрејлса, попут Rozalind Peterson из skywatch California, буду заварани. Стога треба бити јако опрезан и обратити пажњу не толико на то да ли један авион оставља траг или не, већ на висину на којој лети.

chemtrails(1)
Чак иако два авиона лете на висини од око 2000 метара, од којих један оставља траг а други не, јасно је да се ту ради о авионима ција је намера запрашивање. Ови авиони врше запрашивање на један други начин – тако што ставе један одређени проценат алуминијума директно у гориво, што значи да више није неопходно да авион, да би запрашивао мора да има танкере. Довољно је у гориво додати одређену количину течних метала, који се убацују преко малих додатних танкера, и посао је одрађен. Та операција се врши само у одређеним, посебним ситуацијама. Често видимо те мале авионе како једно извесно време лете без трага, све док не долете до облака који треба распршити, и тек онда када му се приближе крену са запрашивањем.


После само неколико минута тај облак нестаје. Приметно је да авиони који имају за задатак да распрше оне ниске облаке, често лете поприлично споро, на висини између 1300 -1600 метара, зато што је утврђено, када су вршени експерименти везани за бактериолошки рат, да што се хемијско -биолошке честице испустају спорије то је ефекат запрашивања јачи.
То објашњава и разлог зашто неки авиони лете над градским четвртима споро и изузетно ниско. У документу „Њеатхер модифицатион финал репорт 2001“ објашњава се да за уништавање ниских облака запрашивање треба да се изврши при самом дну облака који треба уништити да би се што боље искористиле узлазне ваздушне струје. Наводи се и то да су класични кумулуси први кандидати за тзв. „hygroscopic cloud seeding“ , и да их је неопходно распршити пре него што се претворе у кумуло нимбусе и доведу до кише. У једном документу још из 1958. године, објашњава се на који начин посипати алуминијум, са свим потребним адитивима, и дају се упутства шта је све потребно знати и учинити да би се избегла самозапаљивост горива, пожари… Ту се рецимо саветује додавање течног азота који служи да расхлади trimethyl алуминијум пре него што се он избаци у атмосферу. Чак и у том документу, који на неки начин представља праисторију геоинжењеринга, понавља се оно што сам већ на почетку навела, да природне облаке треба уништити пошто сметају радарима јер их онеспособљавају да правилно обављају своје функције. Не постоји више ниједна војна авијација и аеронаутика у свету која нема за циљ да уништи облаке само зато да би њени радари могли да функционишу.

Documents from 1958 Link Chemtrails to Trimethyaluminum in Jet Fuel


1958 Trimethylaluminum test report from Lewis Flight Propulsion Laboratory NASA-NACA-Trimethyaluminum-study.pdf

chem trails unveiled
У последње време, за запрашивање се користе бројни адитиви који се додају гориву, што умногоме олакшава ствар јер омогућава да се у операцију укључе и цивилни авиони, чија је предност нарочито та што у њихово гориво на великим висинама могу да се убаце разне наночестице, које истовремено служе и као проводници, тако да на тим висинама добијамо истовремено и једну електропроводну атмосферу, сличну плазми, која симулира јоносферу, и на тај начин олакшава да сигнали радара изађу изван круга атмосфере. Још од саме појаве комуникација путем радио таласа употреба јоносфере је била неопходна за преношење сигнала преко океана. Основни значај јоносфере у комуникацији је тај што омогућава пренос сигнала са једног континента на други. Проучавајуци радове и документе америчких маринаца као и инсталације ХААРП-а, којих засад има неких двадесетак (од којих 5 званицних), дошло се до закључка да ХААРП служи томе да још више појача електропроводност јоносфере њеним константним загревањем. Загревајући јоносферу, она се деформише, ствара неку врсту куполе која на тај начин олакшава одбијање електромагнетских сигнала и самим тим и комуникацију радара те тако пробија и проширује границе комуникације и достиже онај ниво проводности који не би постојао да је јоносфера остала нетакнута. Овако, стварајући неку врсту мехура на јоносфери продужавају се сигнали радара тако да војна (и цивилна) комуникација буду још ефикасније.

umbria italia marzo 1 2012Деформисање јоносфере са собом повлачи и девијацију струја што доводи до оног што зовемо ‘драстичне климатске промене’, које подразумевају општу нестабилнот, смењивање суша и поплава у зависности од атмосферског притиска… Сви ти експерименти довели су до тога да је поларна струја не само изменила свој правац кретања, већ је уз то и поцепана на два дела, што са собом носи катастрофалне последице нарочито када је у питању клима у Европи. Између осталог (мада спада у другу причу), зимус се дало приметити и да је сам снег имао некако другачију густину и тактилну вредност. У документу из 2001 сенатор Dennis Kuchinich каже да су CHEMTRAILS-и „мултифункционално егзотично оружје“. Контрола климе је само један од разлога.

Постоји још једна друга ствар. Чак и ако се успе у томе да се киша заустави за неких 24 или 36 сати, после тога мора јој се дозволити да се негде истресе, у том случају они… шта раде? Они тада узимају један посебан хемијски састав, који се састоји од нанотехнолошког материјала, који убацију директно у облаке тако да без обзира на то што киша пада рад радара и сателита протиче неометано, чак и ако је нека област прекривена високим и масивним облацима.
Та електропроводност облака постиже се уз помоћ нанополимера, који имају ту способност да омогућавају проток сигнала без обзира на присуство облака. Истовремено са тим, ради се на покушајима сушења облика уз помоћ хигроскопских полимера који функционишу по Peter Cordanije-вом патенту, (из 2006-7) који је он сам пре неколико година продао американцима.
Ради се о једном изуму у којем је нашао начин да уз помоћ једне посебне врсте полимера максимално снизи количину падавина, што смо имали прилике да видимо у данима када сви очекују кишу, а онда падне само пар обично лепљивих капљица, или кад почне да пада снег на температури од 3 – 4 па и 5 – 6 степени. То са снегом је још алармантније јер се постиже избацивањем нуклеуса за кондензацију, створеним уз помоћ једне генетски модификоване бактерије, чувене Еscherichia coli, која је већ проузроковала бројне смртне случајеве, као и велики број случајева бубрежних обољења нарочито у Немачкој. И много шире. За њу се причало да је наводно дошла из краставца и смишљало се још штошта само да би сакрили прави разлог њеног постојања. У последње време јавља се све већи број људи који инфициран том бактеријом и бројни од ње умиру по болницама. Она је направљена тако да буде отпорна на 7-8 врста антибиотика. И једном када нападне човека њему је заиста тешко помоћи. Битна ставка Еscherichia coli је та да осим што омогућава снежне падавине и на температури од 6 – 7 степени, она истовремено служи и за исушавање облака и смањивање влажности присутне у њима. Као што је речено, значи, омогућава да се комуникација несметано одвија без обзира на облаке. Присуство полимера у облацима објашњава и све учесталију појаву муња у последњих неколико година. У последње време драстично је повећан број случајева инфаркта и иктуса, зашта се папагајски на сва уста оптужује повећани холестерол.

Прскање се одвија свакодневно, повремене паузе изнад неких области праве се само ако на неким другим местима дође до претеране облачности, па се целокупна флота усмери на то одређено подручје и на тај начин поштеди неке друге зоне у којима је тако жестока интервенција непотребна. Основни циљ је тај да се створи електропроводна атмосфера, која је истовремено и без влажности.

Треба напоменути да ноћу авиони лете још ниже, те испуштене честице падну на земљу у року од неколико сати. Иако се сви претварају да нико ништа не зна, у овом програму су сви повезани и умрежени и тачно знају да се ради о запрашивању. Да не би дошло до збуњивања, чак и објављивање временске прогнозе спада у домен војног деловања. Европска унија је издвајала 3 милиона еура годишње који су намењени за финансирање дезинформатора који имају за задатак да пишу лажне текстове, шире лажне информације, предводе акције против активиста, оптужују оне најтврдокорније за клевету, ширење панике и узнемиравање јавног мњења. Све са циљем да људи не би схватили шта им се дешава изнад глава.

Chemtrails_tinfoil_dees

Са запрашивањем је уско повезана и већ излизана прича о такозваном глобалном загревању, која није ништа друго него мафијашки план да се узму паре, и да послужи као тројански коњ уз помоћ којег ће се на кварно убацити прича о геоинжењерингу који ће се наравно пласирати као нешто корисно и неопходно за опстанак човечанства.

Геоинжењеринг наводно има за задатак да уз помоћ балона сонди и авиона који избацују честице (сасвим случајно баш алуминијум и баријум, сумпор, они исти метали који се већ увелико користе у запрашивању из раније наведених разлога), спречи глобално загревање. Креатори програма као ново решење против глобалног загревања предлажу оно што већ одавно тајно раде – запрашивање ваздуха металним честицама које ће наводно блокирати доток сунца и учинити да се оно одбија да би се избегло загревање. Служећи се лажима да на тај начин покушавају да спасу планету од CО2 и осталог загађења које је створио човек, а које су уствари они сами проузроковали. Њихов највећи изговор је тај да ће уз помоћ затамњивања земље она почети да се хлади, а при том заборављају да су управо ова њихова посебно ноћна запрашивања најодговорнија за глобално загревање јер метали не дозвољавају инфрацрвеним зрацима да се са земље слободно шире на горе, већ их као под неком куполом блокирају. Баш то ноћно запрашивање је учинило да разлика између дневне и ноћне температуре постане све мања, готово незнатна. Више нема неких већих разлика какве су некад постојале.

Запрашивања, по плану геоинжењеринга требало би да се врше на малим, средњим и великим висинама, а трошкове би требало да сноси владе свих земаља обухваћених програмом. Истовремено се предлазе да се оформи један наднационални ентитет који би све те операције надгледао али без икаквог преузимања одговорности за евентуалне негативне последице које би оне проузроковале цивилном становништву. Он би могао да ради без контроле од стране влада које би сносиле трошкове за ту врсту операција. Италијанска влада већ сада увелико сноси трошкове, јер још од 2003 године, када је потписан споразум између Италије и Америке о пројекту везаном за промену климе, то њу коста неких 19 милиона еура дневно. Прошле године, такође у Италији, одвојено је додатних 500 милиона еура за један пројекат који је назван „Војном тајном.“ Куповину триметyл алуминијума, сваке године финансира европска унија.

Што се последица тиче, оне се више се не могу сакрити. Од самог почетка ових операција приметан је драстичан пад популација пчела и многих других инсеката, птица… Нестају врапци, ласте се више готово и не враћају у Италију, нарочито у њен северни део. Чак и ако неке долете, буде их јако мало, буду болесне, исцрпљене и после неколико дана нестану. Дрвеће су напали бројни паразити, нарочито су угрожени чемпрес, дивљи кестен и палме, мада ниједно дрво више није поштеђено. Појавили су се и бројни посебно агресивни паразити који раније нису постојали. Од 2003 године, графикони показују и почетак опадања просечног животног века код човека. Ове прорачуне од тада раде самостално независни лекари, јер је ‘случајно’ баш од 2002. држава престала да их изводи.

Од самог почетка запрашивања, примећено је повећање болести респираторног тракта. Астма, хронични бронхитис, и разни други проблеми са дисајним органима, повећање случајева Алцајмерове болести за 60%, Паркинсонове болести за 45%-50%, иктуса, инфаркта, појављивање неких болести од којих су раније обољевали само војници који су били у мисијама у Ираку, Косову, Афганистану, на местима где је употребљавано оружје са осиромашеним уранијумом које кад експлодира испушта наночестице, повећање броја разних нанопатологија, попут Моргеллонсове болести, итд, итд… Услед затамњивања земље, јавља се све већи број људи који пате од недостатка витамина Д, који узрокује појаве разних гљивица и херпеса, чија је појава већ унапред била предвиђена, што се да закључити из тога да су се фармацеутске куће већ увелико биле припремиле и направиле лекове који лече бас оне врсте херпеса и гљивица које су настале као последица запрашивања. Како човек каже на све стране врви од реклама за те лекове.

м2

Моргелонсова болест

Што се тиче беличастих нановлакана, разне студије су потврдиле да су настала посебним укрштањем једног гена паука са геном козе, на тај начин да се из те комбинације добију изузетно чврста и отпорна влакна, којима ће се као додатни састојак убацити баш генетски модификована бактерија escherichia coli (ешерихија коли) , чије присуство омогућује влакнима да нарасту у епрувети. (*овде помиње и неки амерички документарац у којем се може детаљно видети настајање тих влакана али не наводи који). Та влакна у себе уносимо сви, путем хране, воде и ваздуха, али само неки људи оболе, док многима наизглед здравима они не сметају. То се дешава зато што код тих оболелих појединаца њихово тело, имуни систем препозна те наночестице као страна тела, и покушава да их избаци. Гледајући ствари из овог угла доктор Michael Castle закључује да долазимо до једне апсурдне ситуације, те да се разбољевају управо они најздравији организми чији је имуни систем у стању да препозна агресора. Вршењем анализе мокраће, утврђено је да се ова влакна налазе у бубрезима, код већине људи који су наизглед здрави. Такође се стационирају у плућима и у дебелом цреву. Треба учинити све што је у нашој моћи да се спречи да се ове наночестице размножавају, јер када се превише размноже улазе у крвоток, па кроз њега у кожу, из које покушавају да изађу стварајући несносне болове. После бројних “научних” истраживања, амерички научници изашли су са генијалним закључком да су ове честице људима дошле под кожу преко вуненог џемпера, да су се длачице вуне на неки начин увукле у људе и да их одатле организам избацује. Анализирајући та влакна сасвим је јасно да постоји очигледна намера да се изврши генетска модификација живих бића јер су они биокомпактибилни са живим организмима. Направљени су намерно на тај начин да живи организми могу без проблема да их апсорбују.

У последње време, велики број изненадних смрти младих здравих и способних спортиста и атлетичара доводи се такође у везу са запрашивањем. Они углавном вежбају напољу, на ваздуху, при томе убрзано дишу, удишу пуно више тих честица, између осталог и баријума, који изазива слабљење мишића. Ако се присетимо да је и срце мишиц, онда се не треба чудити што у последње време има тако велики број срчаних болесника. Осим алуминијума и баријума о чијој се штетности говорило у више наврата, посебну штетност на човеков организам има манган, који се додаје да би, што је најапсурдније, небу вратило плаву боју, које би иначе било потпуно бело, ту су затим стронцијум, литијум, гвожђе…
Вода је већ поодавно загађена и пошто више не могу то да крију онда су прибегли трику да се контаминирана вода са пуно тешких метала једноставно прозове ‘олигоминералном’ тако да на тај начин оно што је изузетно штетно по здравље изрекламирају и пласирају као нешто што је корисно и добро.

chemtrails(1)

Ето то би било отприлике то – суштина једног двочасовног интервјуа. Док сам то слушала, истовремено сам налетала и на један коментар од неког слушаоца у којем је додао да су чак и летњи пожари по шумама директна последица запрашивања, јер када прејако сунце загреје металне честице неретко се деси да се запале… О томе нисам размишљала, нити сам пожаре повезивала са CHEMS-има… шта рећи више… црно нам се пише…

4 replies »

  1. Шта ради наш ПВО ?

    Да се ја питам сви би били уништени прво на небу (да гамад пилота нема више), а затим и на земљи аеродроме одакле полећу у парх и пепео.

    То је једини прави и истинит одговор за злотворе и њихове саучеснике у тровању.

    Свиђа ми се