Ратни Злочин

Глас Русије: Сиријска војска пронашла хемијско оружје у тунелу побуњеника


Власти Сирије пронашле хемијско оружје у тунелу побуњеника

Глас Русије
интернет редакција
24.08.2013, 14:51

сирия Дарайя пригород Дамаск Военнослужащие сирийской армии сирия армия

Фото: РИА Новости

Сиријска војска је нашла хемијско оружје у тунелу побуњеника. Неки војници су се већ отровали, јављају медији, позивајући се на државну телевизију Сирије.

У среду су биле информације да је владина војска користила бојне отрове у околини Дамаска. У нападу је наводно убијено више од 600 људи. Коалиција националне опозиције Сирије тврди да је укупно убијено 1.300 људи.

Власти и војна команда Сирије демантују ову информацију.

***

RT: Syrian rebels use toxic chemicals against govt troops near Damascus – state media

22

***

Битка на периферији Дамаска где су нађени бојни отрови

16:49 24.08.2013. ФАКТИ

НАЂЕНИ И ПРОТИВОТРОВИ ПРОИЗВЕДЕНИ У „КАТАРСКО-НЕМАЧКОЈ ФАРМАЦЕУТСКОЈ ФИРМИ“

У ТОКУ је битка између сиријске регуларне армије и побуњеника у Џобару, источном приградском насељу Дамаска, где су јутгрос (у једном тунелу) пронађени бојни отрови.

Исход битке још је неизвестан, а сиријска државна телевизија је објавила да је заплењено неколико буради са „отровним материјама“. На бурадима наводно пише да је отров произведен у Саудијској Арабији.

Сиријска државна новинска агенција САНА је објавила да су побуњеници успели да употребе отров против дела владиних снага и да је већи број војника пребачен у болницу.

Иста агенција управо је емитовала: и да је у Џобару у току борбе откривено и складиште са противотровима који се могу користити у лечењу отрованих.

На паковањима нађених противотрова – тврди САНА – пише да су произведени у „катарско-немачкој фармацеутској фирми“.

1 reply »

  1. Амеркинаци су доставили отрове побуњеницима и сада то хоће да припису сиријској власти. Чиста лаж. Већ виђено толико пута. Сва зла у Сирији су америчког порекла а циљу уласка у земљу и смени демократског режима..

    Свиђа ми се