АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Др Љубомир Т. Грујић: Рецимо им јасно и одлучно: НЕ, ДОСТА ЈЕ, ВИ НИСТЕ ЛЕГИТИМНА ВЛАСТ!


ljubomir-t-grujic
Коментар професора Љубомира Т. Грујића на текст: Београд дотукао Север
12. септембар 2013

Ко то поштује и спроводи незаконите и противуставне одлуке, наређења, групе људи која од 13. јануара о. г. нелегитимно заузима врховне државне положаје, нелегитимно иступа у име Републике Србије, води њену политику, одлучује о судбини народа и државе: Томислав Николић, Ивица Дачић, Александар Вучић, сви с њима удружени у узурписању положаја у Председништву, Влади и Народној скупштини? Плаћена оружана сила новцем од кредита који треба свако од нас, наша деца и њихова, да отплаћујемо и сви који настоје да од тога нешто за себе ућаре…

Рецимо им јасно и одлучно: НЕ, ДОСТА ЈЕ.

Господо другови / другови господо, Ваша одлука о укидању Привремене скупштине Косова и Метохије, успостављене по Уставу и на основу њега, је ништавна јер је против Устава, против Републике Србије, протива народне воље, исказиване од давнина и сада исказане у Уставу. Једини легитиман врховни покрајински државни орган на Косову и Метохији је та Скупштина.

Уставно, мирнодопско, решење је овде (http://srbinаokup.info) изложено под ПЕТИЦИЈА на врху десног ступца на свакој страници овог и-простора. Ако је нисте прочитали, ако нисте друге о њој обавестили, учините то, што је најмање што можете безболно да учините. Ако се не слажете с њом, објавите боље решење. Ако се слажете онда је потпишите, уколико то већ нисте учинили за себе, своју децу, свој народ и своју земљу.

Време неумитно пролази. У његовом току та група људи, која је узурписала власт, која експлоатише народни страх од рата, која то користи да преко подчињених јој медија продубљује у народу тај страх, безвољност, апатију, малодушност, да преко њих себе приказује искреним и одлучним борцима против корупције скривајући истину да они чине највећу, најдубљу и најстрашнију корупцију предајући србску територију Косово и Метохију и Србски народ на њој окупаторима добијајући за то кредите и подршку да наставе узурписање власти и уништавање Србије и Србског народа.

Што дуже каснимо да им кажемо:

НЕ, ДОСТА ЈЕ, ВИ НИСТЕ ЛЕГИТИМНА ВЛАСТ, ОДЛУЧУЈЕМО ДА НАРОД ИЗАБЕРЕ ПО УСТАВУ НОВУ ВЛАСТ, НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ДРЖАВЕ, НОВЕ НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ, ДА ДОБИЈЕМО НОВУ ВЛАДУ, КОЈИ ЋЕ ДА БУДУ У СЛУЖБИ НАРОДА, ДА СПРОВОДЕ ВОЉУ НАРОДА ИСКАЗАНУ УСТАВОМ,

што дуже одуговлачимо, они нас све дубље потапају у одрицање од свега нашег.

Љубомир Т. Грујић

 

2 replies »

 1. Postovani gospodine, Dr Grujicu,
  Ovim budalama na vlasti ne vredi pricati.
  Njih jedino ulica moze oterati.
  Mislim da dalje nesmemo cekati jer sad je
  u vladi toliko stranaca, sve nasi veliki
  dusmani na celu sa Abu Lazarom koji ce nas
  rasprodati u bescenje…

  Свиђа ми се