ИЗДВАЈАМО

Оружани напад на Еулекс патролу, на изолованој локацији на северу КиМ, коштао главе Литванца, још двојица рањених…


  19.09.2013 ФБР

Рањени Еулекс полицајац подлегао повредама, још двојица рањена….

*************

Према агенцијским извештајима убијени полицајац је Литванац. Он је подлегао повредама (у пределу стомака и главе) када је у јутарњим часовима (око 7 сати) на путу од Косовске Митровице према Јарињу (Блиц наводи да се напад десио на територији општине Бањска) на Еулексов џип који је наводно превозио шиптарске „царинике“, полицајце и једног преводиоца отворена рафална паљба из заседе. Наводно су још два Еулекс полицајца рањена. Према извештајима са терена место напада је обезбеђено јаким снагама Еулекс полиције и Кфор-а, а наводно су откривене и чауре које су остале иза оружја које је коришћено у нападу. За нападачем, или више њих, се и даље трага. Јаке полицијске Еулекс снаге се налазе и испред Митровачке болнице, где су смештени рањени полицајци.

Наши сарадници са терена наводе да се у близини места напада, у полеђини на околним брдима налазе шиптарска села. Није тешко закључити да би шиптарским сепаратистима овакав развој догађаја (приписивање кривице Србима за овај напад) највише одговорао- И исто тако није тешко закључити да ће Окупационе снаге спремно оптужити Српску страну за овај оружани напад,  и покушати то да искористе за даље репресалије и суспензију грађанских и политичких права наших сународника, и још увек „легалних“ држављана Србије…

Пратићемо даљи развој догађаја… ФБР редакција

Тануг: „KOСOВСKA MИTРOВИЦA – Директор здравственог центра у Kосовскоj Mитровици др Mилан Ивилановић изjавио jе Танјугу да jе припадник Eулекса, коjи jе jутрос рањен на северу Kосова, подлегао повредама.

Ивановић jе казао да jе повређени припадник Eулекса довезен у болницу у бесвесном стању, нешто после осам сати и да су лекари покушавали реанимациjу скоро сат времена, али без успеха.

Припадник Eулекс царине имао jе прострелне ране нанете хицима из ватреног оружjа.

Портпарол Eулекса Иринина Гудељевић изjавила jе Танјугу да се инцидент догодио jутрос на северу Kосова код Звечана, али ниjе могла да изнесе друге детаља.
Kако Танјуг сазнаjе инцидент се догодио на путу Kосовска Mитровица- Jариње, када jе пуцано на возило Eулекса.

Испред болнице у Kосовскоj Mитровици налазе се возила Eулекса и косовске полициjе. Не зна се да ли има и других повређених у инциденту.
Подручjе инцидента jе Eулекс полициjа блокирала.“

———————————————————

четвртак, 19. сеп 2013, 08:49 -> 10:56 ртс

Полицајац Еулекса убијен код Звечана

Непозната особа пуцала на возило Еулекса на територији општине Звечан. Тешко рањени полицајац Еулекса подлегао повредама. Приштински медији наводе да је убијен А.С из литванског контингента Еулекса. Незванично, повређена су још двојица полицајаца.

9.45 – Еулекс потврдио да је јутрос, на територији општине Звечан, убијен један припадник те мисије.

У јутрошњем инциденту на територији општине Звечан један припадник Еулекс полиције је тешко рањен и подлегао је повредама у болници у Косовској Митровици. РТС незванично сазнаје да су повређена још двојица полицајаца и њима се помоћ указује у косовско-митровачкој болници. Шеф мисије Еулекс Бернд Борхарт и шеф Канцеларије Европске уније Самуел Жбогар обратиће се јавности у подне.

Снимци са места инцидента

Еулекс саопштава да су два возила те мисије, у којима је било шесторо службеника, око пола осам јутрос засута паљбом на територији општине Звечан.

„У инциденту је дошло до смрти једног службеника Еулекса. Радно тело за Митровицу одмах је активирано и у току је истрага убиства. Дата средина је блокирана. Уложиће се сваки напор у привођење извршилаца правди“, наводи се у саопштењу.

Еулекс је најоштрије осудио овај „чин кукавичког насиља против њених припадника“.

Мисија је упутила позив да се свако ко је био очевидац или има нека сазнања о инциденту јави Еулексу путем броја 00381 38 78 5555 или 00381 38 78 5556.

У саопштењу, међутим, нема речи о томе да ли је још неко повређен.

Приштински медији наводе да је убијен А.С из литванског контингента Еулекса.

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивилановић рекао је Танјугу да је повређени припадник Еулекса довезен у болницу у бесвесном стању, нешто после осам сати и да су лекари покушавали реанимацију скоро сат времена, али без успеха.

Припадник Еулекс царине имао је прострелне ране нанете хицима из ватреног оружја.

Танјуг сазнаје да се инцидент догодио на путу Косовска Митровица- Јариње, када је пуцано на возило Еулекса.

Косовски медији јављају да је на возило пуцано код села Балабан на путу Митровица – Лепосавић.

Испред болнице у Косовској Митровици налазе се возила Еулекса и косовске полиције. Не зна се да ли има и других повређених у инциденту.

Подручје инцидента блокирала је Еулекс полиција.

———————————————

2 replies »

  1. Dogodilo se to na mestu Balaban, kod Banjske. A da se zna na tom mestu Albanci su tri puta minirali nadvoznjak. U prva dva slucaja su i zvanicniciPristine i svi Albanci optuzivali Srbe za te teroristicke akte. U trecem miniranju nadvoznjaka , kada je po potvrdi KFOR – a, korisceno 40 kg eksploziva nisu mogli da optuze Srbe. Jer, na licu mesta su poginula dva Albanca , tadasnji clanovi zvanicnog Kosovskog zastitnog korpusa. Albanci su lazno optuzili Srbe da su krivci za utapanje dva albanska decaka 17. marta 20004. godine. Albannska TV je javno, kad su Srbi uspostavljali barikade na severu KiM, prikazala bas kod Balabana i na vise mesta desno od Balabana nizvodno mitraljeska gnezda i snajperiste Albanaca kako dezuraju. To Kfor, Eulex, UN dobro znaju na KiM. EULEX oslobadja albanske teroriste i sa njima seta rame uz rame. Srbi traze da se otkrije ovo, ali i sva dosadasnja ubistva na KiM, pa i ubistva 1004 Srba od 1999. godine. Glavni krivac za sve su upravo EULEX sudije, Kfor koji podrzavaju albanski terorizam na Kosovu. To je istina i apsolutno nema druge istine.

    Свиђа ми се