All

Српски режим и водећи медији безрезервно оптужују за убиство Еулексовца Србе са КиМ, иако све до сада познате чињенице упућују на шиптаре !?


Зашто Вучић и Дачић наступају по питању Срба са КиМ, као Обама и Кери по питању Сиријског народа?

ANA na severu KiM

Део арсенала шиптарске терористичке групе АНА која је 2003 извршила више терористичких акција на истом месту где је данас убијен Литвански „цариник“. АНА је након тога (и више других напада на Еулекс и друге окупационе трупе) од стране САД и водећих западних земаља проглашена терористичком организацијом. Албанска ТВ „Топ Ченел“ је у априлу 2012 приказала видео снимак шиптарских „цивила“ наоружаних до зуба, како се неометано шетају са дугачким наоружањем на пар десетина метара од КФОР контигента, у близини локације где је данас убијен припадник Еулекса. Тај видео снима је волшебно уклоњен из свих медија, са ЈуТјуб и других интернет мрежа. Синхронизација уклањања тако неугодне истине за Западне окупаторе указује на директно и „глобално“ учешће водећих НАТО земаља, у цензурисању ове веома неугодне истине по њих… ФБР уредник М. Новаковић

******************

Коментар ФБР уредника:

Заиста је невероватна количина Анти-Србизма и улизивања Окупаторским властима на Косову, која данас провејава у изјавама челних људиСрбије. Али је веома забрињавајућа њихова „пресуда“ Србима унапред, док истрага практично није ни почела. Све индиције, изјаве очевидаца и историјске чињенице говоре да иза овог оружаног напада на Окупаторске трупе и „илегалне царинике“ стоје шиптарски терористи. Зашто Вучић и Дачић (и у позадини Николић) наступају као Обама и Кери у случају Сирије и покушавају да унапред, без претходно утврђених чињеница, оптуже једну страну, остаје отворено питање за све нас!? Једина је разлика што Обама и Кери то раде неком туђем народу, а ови наши квислинзи подмећу „кукавичје јаје“ свом народу… Да није трагично било би комичноМ. Новаковић

*******************

Ово је коментар наше читатељке која живи у близини места инцидента и упозната је са чињеницама које квислиншки Српски режим и њима лојални водећи медији заташкавају:

Каја: „Догодило се то на месту Балабан, код Бањске. А да се зна на том месту Албанци су три пута минирали надвожњак. У прва два случаја су и званичници Притине и сви Албанци оптуживали Србе за те терористичке акте.

У трећем минирању надвожњака , када је по потврди КФОР – а, корисћено 40 кг експлозива нису могли да оптуже Србе. Јер, на лицу места су погинула два Албанца , тадашњи чланови званичног Косовског заститног корпуса. Албанци су лажно оптужили Србе да су кривци за утапање два албанска дечака 17. марта 20004. године.

Албанска ТВ је јавно, кад су Срби успостављали барикаде на северу КиМ, приказала бес код Балабана и на више места десно од Балабана низводно митраљеска гнезда и снајперисте Албанаца како дежурају. То Кфор, Еулеx, УН добро знају на КиМ.(Напомена ФБР редакције, из овог чланка са приложеног линка, Б92 је напрасно уклонио снимак наоружаних шиптара у општини Бањска, тај снимак је такође напрасно уклоњен и са ЈуТјуб- некима очигледно не одговара слика наоружаних шиптара како се шетају под носом КФОР-а и Еулекса. Ради се о прилогу албанске ТВ „Топ Ченел“, који је јавно емитован средином априла 2012)

ЕУЛЕX ослобађа албанске терористе и са њима шета раме уз раме. Срби траже да се открије ово, али и сва досадашња убиства на КиМ, па и убиства 1004 Срба од 1999. године. Главни кривац за све су управо ЕУЛЕX судије, Кфор који подржавају албански тероризам на Косову.

То је истина и апсолутно нема друге истине.“

******************

Овај пасус, који много говори о позадини напада на Еулексову патролу, РТС је објавио стидљиво у дну свог чланка:

„Инцидент се догодио на месту на којем је 2003. године погинуо припадник Косовског заштитног корпуса, који је покушао да железнички мост дигне у ваздух. Одговорност за овај инцидент преузела је Албанска национална армија, која је, одмах, проглашена терористичком организацијом.

Како наводи агенција Танјуг, премијер Ивица Дачић раније је рекао да су у тој регији од октобра 2012. до фебруара 2013. године забележена 93 етнички мотивисана напада Албанаца на Србе.“

12855674534f8fb3bce71d2208781371_orig

*****************

Следи Анти-Српска режимска реакција и Анти-Српски чланак режимско РТС….

четвртак, 19. сеп 2013, 08:49 -> 16:30 РТС

Цариник Еулекса убијен код Звечана

Припадник Еулекса страдао у јутрошњем инциденту на територији општине Звечан, када је непозната особа пуцала на два возила Мисије. Тешко рањени литвански цариник Аудријус Шенавичијус подлегао је повредама у митровичкој болници.

16.08 – Насиље према припадницима међународних снага је неприхватљиво и представља покушај да се угрозе напори на стабилизацији ситуације на КиМ, каже председник Николић.

14.28 – Одговор државе на напад на Еулекс биће жесток, рекао је вицепремијер Александар Вучић и додао да је овлашћен у име председника Николића да осуди злочиначки акт убиства. Убиство су осудили и председник Николић, премијер Дачић и други високи званичници. 

13.03 – Косовска председница Атифете Јахјага и премијер Хашим Тачи осуђују инцидент и позивају да се случај што пре расветли.

12.41 – Шеф чешке дипломатије Јан Кохоут: У нападу рањен и један припадник чешке војске. Инцидент показује да не треба смањивати обим мисије Еулекс.

12.36 – Дачић о инциденту: Напад на Еулекс на северу Косова је пуцање у будућност Србије.

10.54 – Министар Александар Вулин најоштрије је осудио убиство припадника Еулекса. Дрецун: Циљ напада дестабилизација севера Косова.

9.45 – Еулекс потврдио да је јутрос, на територији општине Звечан, убијен један припадник те мисије.

У јутрошњем инциденту на територији општине Звечан један припадник Еулекса из литванског контингента тешко је рањен и подлегао је повредама у болници у Косовској Митровици.

Извештај Андрије Игића
Adrijus-Senavicijus.jpg
Жртва напада, литвански цариник Аудриjус Шенавичиjус

Литвански цариник Аудријус Шенавичијус (35) први је припадник Еулекса који је погинуо од почетка рада те мисије. Претходно, на Косову је страдало укупно осам припадника Унмикове полиције.

Еулекс саопштава да су два возила те мисије, у којима је било шесторо службеника, око пола осам јутрос засута паљбом на територији општине Звечан, на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић, код места Балабан.

„У инциденту је страдао један службеник Еулекса. Радно тело за Митровицу одмах је активирано и у току је истрага убиства. Дата средина је блокирана. Уложиће се изузетан напор у привођење извршилаца правди“, наводи се у саопштењу.

Еулекс је најоштрије осудио тај „чин кукавичког насиља против њених припадника“.

Мисија је упутила позив да се свако ко је био очевидац или има нека сазнања о инциденту јави Еулексу на број 00381 38 78 5555 или 00381 38 78 5556.

У саопштењу, међутим, нема речи о томе да ли је још неко повређен.

Како наводе међународни извори на Косову, у болницу је пребачен и један Чех, али без видљивих повреда.

Према незваничним подацима, припадници Еулекса кренули су јутрос ка прелазу Јариње да преузму смену у осам сати.

Пуцано је на возило у покрету, возач је погођен, изгубио је контролу и ударио у бетонски зид, потом у заштитну ограду и зауставио се на путу.

Напад у „опасној зони“

Инцидент се догодио на месту на којем је 2003. године погинуо припадник Косовског заштитног корпуса, који је покушао да железнички мост дигне у ваздух. Одговорност за овај инцидент преузела је Албанска национална армија, која је, одмах, проглашена терористичком организацијом.

Како наводи агенција Танјуг, премијер Ивица Дачић раније је рекао да су у тој регији од октобра 2012. до фебруара 2013. године забележена 93 етнички мотивисана напада Албанаца на Србе.

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић рекао је Танјугу да је повређени припадник Еулекса довезен у болницу у бесвесном стању, нешто после осам сати, и да су лекари покушавали реанимацију скоро сат времена, али без успеха.

Припадник Еулексове царине имао је прострелне ране нанете хицима из ватреног оружја. Подручје инцидента блокирала је Еулексова полиција.

Шеф мисије Еулекс Бернд Борхарт и шеф Канцеларије Европске уније у Приштини Самуел Жбогар рекли су на заједничкој конференцији за новинаре да су шокирани нападом на Еулекс.

Борхарт је рекао да је у питању убиство из заседе.

„Дозволите ми да подвучем, да сам шокиран, дубоко шокиран“, рекао је Борхарт, најснажније осудивши „кукавичко насиље“.

Према речима шефа Еулекса, убијени је био царински службеник из Литваније, млад човек који је за собом оставио супругу и породицу.

У току је мешовита истрага Полиције Косова и Еулекса, а Борхарт је поздравио помоћ коју су пружили полиција и политичари из Београда.

„Овај случај потпада под искључиву надлежност Специјалног тужилаштва Косова“, навео је шеф Еулекса.

Жбогар је такође рекао да је шокиран нападом.

„Напад на Еулекс је напад на ЕУ, на вредности ЕУ, и на све оно за чему ЕУ тежи – а то су мир, безбедност и владавина закона“, истакао је Жбогар.

3 replies »

 1. ovo se moze promeneiti samo velikim otporom citavog srbskog naroda. Da li smo istorijski sazreli za ovako nesto? Ne znam, nisam sigurna. Jedno je sigurno, ako je odgovor ne onda nam ne gine opsta propast!

  Свиђа ми се

 2. Тражи се повод да ТАЧИ може несметано да умаршира на север
  Космета.
  У томе му здушно помажу они који су нас бомбардовали 1999., а
  ништа мање и, на жалост, тзв, србијанска Влада, својим про-
  видним изјавама о „жестоком одговору“, унапред слутећи да иза
  свега тога стоје Срби са севера Космета.
  Онолико колико је Асаду било од „користи“ хемијско оружије против побуњеника, толико би и убиство службеника ЕУЛЕКСА било од „користи“ Србима са севера Космета.
  Чиста подметачина!

  Драган Славнић

  Свиђа ми се