Анализа

Дачић: Чланство у НАТО би можда било у интересу Србије (читање између редова)


СРБски ФБРепортер – ЧИТАЊЕ ИЗМЕЂУ РЕДОВА 

(Редакцијски коментари су обележени плавом бојом)

Уместо увода: Схизофренија или шизофренија је један од најтежих менталних поремећаја. Карактерише га тзв. „расцеп личности”, расцеп интелектуалних и афективних функција, губитак контакта личности са спољашњом средином и губитак додира са реалношћу (Википедија)

378598_ivica-dacic-02rasfoto-aleksandar-dimitrijevic_ff

***

Ивица Дачић: Чланство у НАТО би можда било у интересу Србије

 21/09/2013.

ПOДГOРИЦA – Председник Владе Србиjе Ивица Дачић оценио jе вечерас да евентуални боjкот локалних избора на Kосову не би био у интересу Срба са тог простора.

“Боjкот избора на Kосову могао би да направи проблем Србиjи, односно српском народу, али не због седнице Eвропског савета у децембру на коjоj треба да се одлучи о отварању приступних преговора, него због интереса Срба”, казао jе Дачић у интервjуу подгоричкоj Tелевизиjи “Aтлас”.

/Прво  – и врапци знају, само је још Дачић остао необавештен, да то НИСУ ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ јер нису расписани од стране државе Србије и није их расписао Председник Скупштине Србије него „Председница државе Косово“! ДАКЛЕ у преводу – он каже да је за Србе боље да изађу на изборе „РЕПУБЛИКЕ КОСОВО“ и да се интегришу у ту државу коју он (тј држава Србија) не признаје!?? /

Oн jе рекао да уколико Срби изађу на локалне изборе на Kосово добиће своjу власт у општинама у коjима су већина.

“Tо би било први пут да би та власт добила међународну верификациjу и легалности, и легимитета”, истакао jе српски премиjер

/У преводу – Председник владе Србије сматра да Срби са КиМ више не припадају својој држави Србији у којој свакако представљају већину, него припадају некој другој држави где морају изласком на некакве квазизборе да доказују да постоје и ако докажу да их има, да добију „своју“ власт јер је Дачић са пријатељима сменио легалне представнике Срба и укинуо институције државе Србије. Дачић такође тврди да су институције државе Србије које су до скоро функционисале (пре него што их је укинуо) – биле НЕЛЕГАЛНЕ и признаје за једине легалне институције оне које одобри Јахјага, „Председница Косова“!!!! /

Дачић jе навео да заjедница српских општина подразумева 10 од 30 општина на Kосову.

“Заjедница српских општина може да има велики утицаj. Зато кажем да боjкот ниjе важан због тога да ли ће се донети одлука о отварању преговора са EУ, већ зато што ће Срби на том подручjу имати своjу легитимну власт”, истакао jе он.

/У преводу – Пошто је безусловно (под морањем?) прихватио уцењивачку игру ЕУ, Дачић је свестан да ради „своје коже“ мора некако натерати Србе на изборе што би представљало задњи чин предаје Косова и Метохије, али пошто то не може баш јавно да саопшти, много је боље да им каже да је то „зарад њиховог добра“! Вероватно да Председник Владе и не чује добро, кад до њега још нису допрли  вапаји Срба са КиМ који пропишташе од тог добра, а пиште још од почетка преговора са сепаратистима! Додуше, вероватно и не може да да их чује од медијске халабуке програмиране с циљем да спречи продор било какве истине са Косова и Метохије!/

Дачић jе навео и да Бриселским споразумом нису решена сва спорна питања између Београда и Приштине.

Oн jе подсетио да се залагао за траjно решење, односно за модел траjног разграничења, коjи би подразумевао и размену териториjа, али да таj његов предлог ниjе наишао на подршку.

/У преводу – ја сам велики државник. Имам у рукаву разне моделе. Али шта ћу кад ми запао неразуман народ! Лепо сам хтео да их разменим, ал јок! Неће! После сам хтео да их продам пошто-зашто! А они уместо да су захвални – подигли барикаде! Неће са својих огњишта – па неће! Немам другог избора – сад сам решио да их поклоним…/

Српски премиjер jе поновио да то што одбегли нарко бос Дарко Шарић jош увек ниjе ухапшен не значи да полициjа и безбедоносне службе интензивно не трагаjу за њим.

/У преводу – Није да га ми не тражимо, него се он добро крије… /

Упитан какве су шансе да Београд почне да размишља о чланству у НATO, он jе казао да jе сигуран да ће Србиjа у наредном периоду бити окружена државама чланицама те алиjансе.

“Сигуран сам да ће се, сходно томе, вршити притисак на Србиjу да постане део НATO. Сигуран сам да би то можда било у нашем интересу, али сам сигуран такође да такву одлуку нећемо донети”, рекао jе Дачић.

/У преводу – овим путем им „намигујем“ да су добродошли, само да сачекамо најпогоднији тренутак…/

Танјуг

***

ДОДАТАК – део истог интервјуа кога Танјуг није сматрао битним (!) и није пренео, али је тај део (са великим задовољством) пренео  Радио Слободна Европа:

Дачић: „Ми признајемо да је Косово посебна територија, али не и да је независна држава“, казао је Дачић у интервјуу подгоричкој телевизији „Атлас

3 replies »

  1. Dacici je americki molitveni dupelizac. Sa njim smo doziveli najveca zla, pa i to fasisticko teroristicko bombardovanje 1999.godine od NATO hitlerovaca. I, eto, sada bi taj Dacici usao u NATO da bi bombardovao Srbe na severu Kosmeta jer oni brane Srbiju i postuju Ustav drzave Sebije. A taj Dacici postuje teroristu Tacija i zlocine UCK nad Srima. Istorija ce zabeleziti, a pise se, da su Nikolic, Dacic i Vucic prva vlast na svetu u istoriji koja se odrice svog dela naroda i svoje teritorije samo da njima bude bolje u foteljama u kojima su nezasluzeno.

    Свиђа ми се