АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Проф. Слободан Антонић: Ако ме питате шта је лек, мој одговор је – БЕСНИ ОТПОР!


Унапређена капитулација

Слободан Антонић, НСПМ
четвртак, 24. октобар 2013.

У понедељак сам готово повраћао од мучнине при погледу на бахато лицемерје, које је допирало са ТВ-а. Вучић и Николић су нас обавестили да ће са својом „храброшћу“ још „одлучније“ да наставе, да ћемо „сви морати подносити жртве“, али да ће „Србија – ево ми гарантујемо! – ући у ЕУ 2020. године“.

Та њихова „храброст“, наравно, друго је име за капитулацију. Капитулирали су у Бриселу и издали 60.000 севернокосовских Срба. Капитулирали су пред ММФ-ом и издали сиромашне (повећавши ПДВ за хлеб и млеко), као и оне средњестојеће (додатним порезом на плате). Капитулирали су пред Хрватима за цигарете, капитулирали су пред Монсантом за ГМО… Шта је следеће на њиховој листи „храбрости“?

Немачки амбасадор претходног дана каза: „Ми не тражимо да Србија данас призна Косово, а да ли ће то некада бити тражено, сада се не може рећи“. Ама тражите одмах! Зар не видите колико су ови наши „храбри“?!

Ево, већ се најављује да ће Вучић „преотети“ ЛДП, као „партнера“, од ДС. СНС се „отима“ за ЛДП – странку која за Војводину тражи да добије посебан устав,уз „међународне гаранције поштовања Војводине и њеног конститутивног акта“. Хеј, људи, посебан устав и међународне гаранције за Војводину! Па такву би странку у нормалним земљама, ако би уопште и постојала, избегавали као шугаву. А у Србији се лидери највећих партија отимају ко ће са њом пре у коалицију!

Раније сам ову стратегију брзопотезне капитулације, на свим пољима, назвао „журбом у провалију“. Али, они у ту провалију не иду сами, они тамо гурају све нас. Та грозничавост да се што пре обави срамотни посао, лепо је описана у Светом писму: „И по залогају тада уђе у њега (Јуду Искариотског) сатана. Онда му рече Исус: Што чиниш, чини брже“ (Јеванђеље по Јовану, 13:27). И одатле њихова журба.

Не прозваше их узалуд „напредни жути“. Они су све лоше из претходног режима ставили на квадрат – од предаје (остатка) Косова, до безочне контроле медија. „Жути“ су, на локалним изборима, куповали гласове, али нису слали батинаше, да „утерују“ гласове. „Жути“ су кршили закон, али нису имали своје „приватне политичке затворенике“ у функцији „чувара рејтинга“. „Жути“ су муљали са странцима, али нису имали странце у Влади и нису се тиме хвалили као орденом. „Жути“ су манипулисали таблоидима, али нису од њих правили „Полицијски гласник“ и батину за застрашивање политичких противника. „Жути“ су нас замајавали разним квазистручњацима, али нису на листу економских магова који ће нас спасти (Вучић, у понедељак, у хали: „Јоргованка, Лазар…) , као прву стављали особу која се, својевремено, хвалила својим умећем тумачења хороскопа и прорицања судбине.

„Жути“ су имали своју опслужујућу интелигенцију, али нису у исти фронт регрутовали „патриотске“ маснокопитаре и другосрбијански треш из „Е-новина“, како би ућуткали сваку критику, било у националној, било у грађанској опозицији…

На сцени су политички бастарди и баштиници оног најгорег у српској политици, за последњих двадесет година. Они су за ову државу као најезда термита, који уништавају све пред собом – од (оно мало) суверенитета, до (оно мало) демократије…

А ако ме питате шта је лек, мој одговор је – бесни отпор! Отпор у свакој тачки њихових наредних „храбрости“, у свакој „одговорности“ која ће им пасти на памет да је „преузму“  – од увођења „сексуалног образовања“ у школе и припреме „Прајда“, до „међународних гаранција“ за Војводину. И, отпор не било какав, већ бесни – јер само тако њихова машинерија безобразлука и капитулације може бити заустављена…

 antonic
***

Преносимо коментар са сајта НСПМ:

четвртак, 24 октобар 2013 12:59

Горан Јевтовић
Да би смо пружили било какав отпор потребно је да се квалитетно организујемо зато што је непријатељ озбиљан.
Имамо наспрам себе НАТО и његову побеснелу коњицу оличену у дугогодишњим плаћеним агентима, који су и званично (само)промовисани у квинслинге.

Да би смо се организовали потребна је логистика, а то значи новац. Од 500 хиљада до милион еура, за почетак.
Зашто толики новац?
Да би „бесан“ отпор имао смисла и дао резултат потребне су бар две основне активности које коштају:

– информисање слуђене, необразоване и испрепадане масе, а то значи отварање телевизијске станице, макар на интернету, која би покрила целокупну државу;

– организовање озбиљних, упорних и маштовитих протеста на више локација и у више градова (блокаде саобраћајница, раскрсница, ауто пута, зграда владе, РТС-а, перформанси, концерти…).

Организовати потпуно нови „Покрет отпора“ без помињања странака и досадашњих покрета. Не зато што нису патриотски већ због психолошког ефекта на људе.

Ајмо народе.

***
четвртак, 24 октобар 2013 13:10
Горан Јевтовић
И да додам, да не би била демагогија.
Како сакупити оних милион еура?
Милион Срба по један еуро, или 500 хиљада по 2, или 250 хиљада по 4 еура…
Једнократно и транспарентно. Предлажем да се рачуни НСПМ (и још пар патриотских сајтова) „злоупотребе“ у ту сврху.Нема нам друге. Ми не почињемо од нуле, ми смо далеко испод ње.
Пропуштене су прилике у периоду од децембра 2012. до Видовдана о.г., када су ови квинслизи били у паници.

13 replies »

 1. Poštovanje profesoru,
  a pomenuti cirkus dojučerašnjeg romanijskog vojvode, i novopečenog europejca koji je takođe do juče prelepljivao imena ulica sa natpisima „ratko mladić heroj“, može se opisati onom narodnom:

  Ko sa Gvidom Vesterveleom tikve sadi, o guz…enbauera mu se lupaju !

  Свиђа ми се

 2. Тад Сатану Господ одријешио,

  Из пакла га на Србе пустио,

  Да до рока своју вољу врши,

  И да чини што је њему драго,

  Са државом и са српским тјелом,

  Само да се не дотиче душе.

  А Сатана војске подигао,

  Од звјериња свога и људскога,

  Све од самих Божјих противника,

  И својијех једномишљеника,

  Којих би се марва застидјела,

  И вепрови дивљи посрамили.

  Пакленим их огњем наоружо,

  Повео их на земљу Србију.

  Бљуну огањ из адових жвала,

  Па запали кућу Србинову,

  Све разгради што је саграђено,

  Све прождера што је умјешено,

  Све однесе што је изаткано,

  Све разграби што је уштеђено,

  Све раскући што је закућено,

  Све попљува што је освећено,

  А господу у окове веза,

  Старјешине врже на вјешала,

  Ил умори глађу у тамници,

  Поби момке, зацрни ђевојке,

  Згрчи мајке над кољевке празне,

  Над кољевке празне и крваве.

  Још завеза језик у Србина,

  Да не смије пјеват ни кукати,

  Нити Божје име спомињати,

  Нити брата братом ословити;

  Још завеза ноге у Србина,

  Да не смије слободно ходити,

  Осим тамо куд га коноп води,

  Коноп води или кундак гони;

  Још завеза руке у Србина,

  Да не смије радит ван кулука,

  Нити сјести, нити хљеба јести,

  Без сатанске горде заповјести,

  Нити ђецу своју својом звати,

  Нит слободно мислит ни дисати.

  Тако ишло за дуго земана,

  Док набуја Земља Србинова

  Од мртвијех српскијех телеса,

  И од крви српских мученика,

  Ка тијесто од јакога квасца.

  Тад анђели Божји заплакали,

  А Срби се Богу обратили,

  Јединоме свому Пријатељу

  Јединоме своме Спаситељу,

  Вишњем Богу и светоме Сави.

  Тад се Саво стресе од ужаса,

  Скочи, викну иза-свега гласа:

  „Доста, Боже, поштеди остатак!“

  Тад је Господ послушао Саву,

  На српско се робље ражалио,

  Те Србима гријехе опрости.

  Засија се лице Србиново,

  Зазвонише звона на весеље,

  Замириса земља од тамјана,

  Заблиста се Христова истина,

  Зацари се милост и поштење,

  Анђели се са неба спустише,

  Па Србију земљу загрлише.

  ( Свети Владика Николај Велимировић

  НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА )

  Свиђа ми се

 3. БРАВО АНТОНИЋУ, СВЕ РЕЧЕНО, СВАКОМ НОРМАЛНОМ ЧОВЕКУ ЈЕ СВЕ ОДАВНО ЈАСНО, НЕГО ХАЈДЕ ДА СЕ МИ ОРГАНИЗУЈЕМО, НЕ ЗНАМ КАКО, АЛИ ДА НЕШТО УЧИНИМО! ОВО СЕ ВИШЕ ТРПЕТИ НЕ МОЖЕ!

  Свиђа ми се

 4. Подршка Антонићу а поготово Јевтовићу! То што предлаже Јевтовић је минимум без кога нема Почетка промене и ослобођења!!

  Свиђа ми се

  • Кренуће, погледаће нас Бог.
   Не можемо ми Срби другачије. Док се не стропоштамо до дна, у брлог, не вреди. А, сада смо ту негде. Дозваће се овај народ памети, чврсто верујем. Потребно је само га каналисати.
   Ради се на томе. Не смемо да изгубимо веру.

   Срдчан поздрав!

   Свиђа ми се

 5. Поштовани господине Антонићу. То о чему ви пишете јасно је сваком иоле здравомислећем човеку у овој земљи. Са друге стране ако неко напише лош коментар о поменутим комесарима ове јадне земље бива ухапшен због претњи. А ви критикујете те комесаре и позивате на бесни отпор у тексту у коме се на почетку позивате на Јеванђеље. Ако сте заиста православац онда би требало да знате да су бесови пали духови и да је бес показатељ да је човеком овладао пали дух-демон. Тако да као што се види иако користите Свето Писмо то је са циљем да људе доведете до ђавоиманости а не до пута у Царство Небеско. Схватите ово не као прекор већ као савет. Што се тиче земаљске мудрости ту вам мало ко може парирати у овој јадној државиа али што се тиче Небеске ту сте као и већина интелектуалаца у овој јадној земљи доста танки. Читали сте ви доста књига о хришћансву и Св. Писмо, вероватно и Свете Оце али има нешто што вам фали, а то је покајање за грехе и живот по Јеванђељу. Да није тако не би сте народ позивали на бес него на покајање. На гнев према својим гресима и на очишћење од њих. А кад би се ми као народ очистили и постали Божија деца ко на овом свету би могао да се супротстави Богу и да нам чини зло? А докле год са непомјаником тикве будемо садили само ће нам се о главу разбијати, а баш то је оно нашта нас ви позивате. А уз то вас нико не хапси иако пишете не коментаре него текстове против власти. Некада је неко свесно вук у овчијој кожи а некада несвесно. У време Христовог боравка на земљи књижевници (научници-учени људи) и првосвештеници (архијереји – владике) су били они који су обичан народ навели на то да разапне Христа. Запитајте се да ли и ви не чините нешто слично (свесно или несвесно). Још једном да напоменем ценим ваше знање и вашу, надам се искрену, борбу за овај напаћени народ, за Истину и правду. Али ако не будете довољно побожни лукави ће ваше знање окренути на вашу штету и на штету оних који вас буду послушали као некога ко због знања има ауторитет. Зато понављам схватите ово као братски савет а не као критику и сетите се речи патријарха Павла: зло (бес) добра донети неће. Само искрено покајање и повратак Богу. А онда ће моћма рука Божија покидати све замке и мреже које зли и лукави људи и демони плету око нас. Ако је Бог са нама ко ће против нас?

  Свиђа ми се

  • Перо,уз сво уважавање вашег мишљења,две ствари би биле од вас веома корисне,молила бих вас за њих.
   Прва:Молите се за наше душе,не осуђујући.
   Проф. Антонићу није први напис пун срџбе,гнева-произашлог из тешке неправде која се чини целом народу,чију земљу растачу,народ упропаштавају.Има један напис,ви то вероватно,нисте пратили,који је проф.Антонић написао,као одговор једном бесрамнику,новинарчићу,који се дрзнуо,да коментарише понашање нас Срба,када нам се упокојио наш патријарх Павле.
   Но мој коментар,овдашњи није жеља да браним став Антонића.То је само повод да вам кажем: Применићемо оно што нас је околина и друга хришћанска заједница научила:бесове,а после опрост.Зато,
   друга молба:
   Нађите нам место,чисто од екумениста, да на миру можемо да се исповедимо,примимо епитимије и смиримо душе.Овако,како нам се спрема, Србски народ живети не може,а жив у гроб, нико није отишао.

   Свиђа ми се

  • Мислим да речи професора Антонића: „бесни отпор“ треба схватити као отпор народа испуњеног праведним гневом… јер гнев јесте праведан и оправдан када се противимо издаји вере и отаџбине.

   Свиђа ми се

   • Па наравно,није ни случајно позив на „свијетло оружје и освету страшну“.Ваљда и један миран и добар човек има право да покаже своје неслагање са пропашћу свог народа,чију већину треба мало повратити из обамрлости.

    Свиђа ми се

  • Само да се организујемо како ваља и да то „друштво“ буде заиста одабрано и србско.
   Поздрав.

   Свиђа ми се

 6. Odlican tekst. Evo ja sam rodom iz male i zaostale opstine Alibunar. Glavni kadar SNS-a u toj maloj zaostaloj opstini je izvesnii B.B., covek poznat kao uterivac dugova, lopov, kriminalac najgore vrste i zelenas. Nekada je ziveo u Vladimirovcu iz koga ga je narod isterao kukom i motikom, a sada zivi u Banatskom Karlovcu. Eto na primer, bice zanimljjivo da vidimo kako ce teci sledeci lokalni izbori u opstini Alibunar. Koliko ce biti prepadanja, batinanja i ostalih igrarija. Jedan od nerazdvojnih prijatelja B. je B.J. S., takodje poznat lokalni zelenas, kriminalac i potencijalni ubica. Do sada je nekoliko puta imao mafijaske obracune sa sve pucanjem, gde je jedan od slucajnih prolaznika ubijen zbog rikoseta. Eto, takvi su kadrovi na lokalu.

  Свиђа ми се

 7. Срдачан поздрав уреднику, господину Новаковићу, иако ме у последње време, „ничим изазван“, форсира, преношењем коментара.

  Но, као што је српски ред и обичај, да додам, искрено и заистински – ово је сигурно најбољи, најмаштовитији, најпродуктивнији и пре свега најотворенији, па тако и најхрабрији и најсрпбскији сајт!
  Зашто?
  Зато што објављује оно што остали не могу (и не смеју). Част „Васељенској“ и „Срби на окуп“ и још пар портала.

  Заиста, текстови и факти о делатности обавештајних служби запада, затим о фалсификованој историји, о ГМО и бројним другим темама и свеприсутној глобалистичкој завери у пракси, и наравно и најважније, извештаји са КосМета, толико су добри да се последњих годину дана са „ФБР-ом“ устаје и леже!

  Свако добро и само напред!

  Свиђа ми се