All

Ексклузивно – Николић и Теодосије опструисали руски Крсни ход по Србији у част 900 годишњице династије Немањића! (видео)


Како је од званичне Србије примљен Руски Крсни ход посвећен 900 годишњици династије Немањића

Објављено 21.10.2013. Извор: Youtube
Превод: Редакција СРБског ФБРепортера

Руски Крсни ход (20 Руса), са иконама и крстовима узнемирио је Србију на највишем нивоу.
Испоставило се да је наше присуство на Косову било крајње непожељно и то не само од стране Албанаца, већ и од стране званичне Србије!

Разлог: Зато што Руси буде национална осећања Срба!

Ствар је у томе што ће се 3. новембра на Косову одржати избори. Након тих избора косовски Срби престаће да се зову Срби и зваће се косовари.

Константно су нас „надзирали“ и покушавали да нас избаце са Косова.
Међутим, Руси никада не одустају.

„Владика“ (званичне СПЦ) Теодосије је нерадо благословио да проведемо два дана на Косову по убрзаном програму, вероватно плашећи се да руски могу узети учешће у протестним дешавањима на  Косову, против избора.
Није нам дозволио да дочекамо празник Покрова Пресвете Богородице у манастиру Пећка Патријаршија – за манастирску славу. Дозволио је само да дођемо дотле и предамо икону. Монахиње су желеле да ми останемо, желеле су да нас угосте за трпезом, али поп који је био задужен за то од Владике Теодосија нам је то забранио, и стално нас је пожуривао да би нас  што пре избацили са Косова.

Отац Кирил, бивши игуман манастира Драганац је желео да останемо у том Манастиру три дана и да ту са њима дочекамо празник Покрова Пресвете Богородице. Али поп који није имао ни крст и који ни једном није ушао у цркву, који се ни једном није прекрстио, који је све време био са албанским полицајцима, тог пута није позвао Владику већ нас је фактички принудио да седнемо у аутобус, након одслуженог молебана и светом водом освештаног Покајног Царског Крста кога смо донели на дар манастиру.

Затим су нас одвезли на Јариње, на границу Косова. Међутим, ми смо одлучили да не одлазимо са Косова и просто смо усред ноћи изашли у Лепосавићу са свим стварима. Полиција није могла да нас спречи.
Посетили смо манастире Пећка Патријаршија, Високи Дечани, Грачаница и Драганац.

Krsni-pohod-Nemanjicima-u-cast

Коментар редакције ФБРепортера: разлог за овакав поступак према браћи Русима може се наћи у чињеницама да је за 10. октобар у Косовској Митровици била заказана Протестна шетња – „НЕ квазиизборима Приштине“ а да је 14. октобра у Пећкој патријаршији на дан манастирске славе Покров Пресвете Богородице, у друштву Александра Вулина, Патријарх позвао Србе на КиМ да изађу на шиптарске изборе, где би Руси били веома незгодни сведоци!

У видео запису један од учесника Крсног хода каже да су званичници Србије Крсни ход најпре назвали „провокацијом“ да су их без икаквог разлога назвали „расколницима“ … а њихова кривица зашто су их назвали провокаторима била је у томе што „својим доласком јачају отпор православних Срба“!!!

Најзанимљивији део видео записа (6:18) – учесник Крсног хода сведочи да је Председник Србије Николић лично интервенисао у руском „конзулату“ на Косову и Метохији да учеснике Крсног хода што пре „избаце на врата“ и изгнају са Косова и Метохије! Након тог позива учесницима крсног хода су експресно скратили маршруту и ограничили време боравка – на дан 10. октобра Руси су морали да буду ВАН Косова и Метохије. Све ово разоткрива намеру и постојање договора између Председника Николића, Теодосија и Патријарха Иринеја о утеривању Срба у шиптарску „државу“о чему говори и њихово настојање да што брже „елиминишу“ „непријатне сведоке“ њихове издаје!

*****

Как восприняла официальная Сербия Русский Крестный Ход 2013

21.10.2013.

Русский Крестный Ход (20 русских), с иконами и крестами всколыхнул Сербию на самом высоком уровне.
Наше присутствие на Косово оказалось крайне нежелательным не только для албанцев, но и для официальной Сербии!
Причина: Русские пробуждают национальные чувства сербов!
Дело в том, что 3 ноября в Сербии и на Косово пройдут выборы. После этих выборов, косовские сербы перестанут называться сербами, а будут называться косоварами.
Нас постоянно „опекали“ и пытались выдворить из Косово.
Но русские никогда не сдаются:)
Владыка Феодосий неохотно благословил нам два дня на Косово по ускоренной программе, вероятно опасаясь, что русские могут принять участие в протестном мероприятии на Косово, против выборов.
Не разрешил нам встретить праздник Покрова Божьей Матери в монастыре Печка Патриаршья- престольный праздник монастыря. Только придти туда и подарить икону. Монахини хотели чтобы мы остались, хотели угостить нас трапезой, но поп, приставленный от Владыки Феодосий- запретил, и постоянно торопил нас, чтобы поскорее выдворить с Косово. Отец Кирилл- бывший игумен монастыря Драганец хотел чтобы мы остались в Монастыре на три дня, и встретили праздник Покрова Богородицы с ними. Но поп, который не имел креста, ни разу не вошел в храм, не перекрестился, который все время держался вместе с албанцами- полицейскими- не стал звонить Владыке, а фактически принудил нас сесть в автобус, после водного молебна поклонному Кресту который мы доставили в монастырь. Далее, нас повезли в Ярину, на границу Косово. Но мы решили не уходить с Косово, и просто вышли среди ночи со всеми вещами в Липосавичах. Полиция не смогла нам воспрепятствовать.
Мы посетили монастыри Печка Патриаршья, Высокие Дечаны, Грачаницу и Драгонец.

***

Коментар:

ЛАЗАР Косовски:

Да, драга браћо и сестре.
Тако је било. Сметају Православни који носе иконе и пешаче 35км дневно земљом Србијом, који не траже ништа, који немају где да коначе, немају оброк, превоз. Ништа не траже и њима сметају.
Оправослављују, подсећају на 900година лозе Немањића док се у Нишу слави Милански едикт! Ниш постаде Милано а Православни Руси неподесни у Србији! То је изум србских демократа и нових теолога!
Србска туга преголема! Добро су се намучила браћа Руси али, циљ је испуњен!
Но Господ је изнад нас. Можеш чини шта хоћеш али не докле хоћеш!
Подигнимо главе ка Небу, Господу завапимо и не бринимо.
Прогнани и прогањани данас су на правој страни!
__________

НАСТАВАК:

Разговор учесника руског Крсног хода са оцем Николајем – Па, ви сте били на савести владики Теодосију, због тога је он и према вама, православним Русима, показао негостољубље (видео)

 

 

9 replies »

 1. + Благодарим браћи Православним Русима, на многаја љета . Није ме срамота што сам Србин-Православац а има нас ( Бог воли Истину ма колико било у Њој ). Искрено, жао ми је што мене није било с њима +

  Свиђа ми се

 2. Тако је брате Александре!
  „Кресту твојему поклањајемсја Христе и сватоје воскресеније твоје славим“!
  Славићемо и васкрење Србије и васкресење Русије и васкресење Руског и Свеправославног Царства!
  Амин БОже дај!

  Свиђа ми се

 3. Крст је сила и знамење, крст је спасење!
  Крст је рана демонима.
  Е зато они који су газде Николићу нису дозволили да се ово уради.

  Свиђа ми се

 4. sram vas bilo izdajice i izrodi srbskog naroda. Bog sve vidi i dace da se Preosveceni Artemije vrati svojoj pastvi na KiM a mi to treba nasim ponasanjem da zasluzimo.

  Ne, izdajnickim izborima!

  Свиђа ми се

  • Брука,срамота и јад!Да човек просто не поверује!Наша мила браћа из Русије су ппошла на тако далек пут да нам помогну својим молитвама и крсним ходом,и тиме су доказали своју велику љубав и приврженост ка нама,а наше власти,што државне,што црквене,их терају и опструишу!Мука ми је,и почиње да ми бива жао што сам Србкиња,јер нас такви представљају у грозном светлу…

   Свиђа ми се

 5. Па да су педери најавили параду поноса кроз Србију е онда би Томислав Николић стао у чело и предводио их овако ово га не дотиче шта више згажава се.

  Свиђа ми се

 6. Да,драга браћо и сестре.
  Тако је било.Сметају Православни који носе иконе и пешаче 35км дневно земљом Србијом,који не траже ништа,који немају где да коначе, немају оброк,превоз.Ништа не траже и њима сметају.
  Оправослављују, подсећају на 900година лозе Немањића док се у Нишу слави Милански едикт!Ниш постаде Милано а Православни Руси неподесни у Србији!То је изум србских демократа и нових теолога!
  Србска туга преголема!Добро су се намучила браћа Руси али,циљ је испуњен!
  Но Господ је изнад нас.МОжеш чини шта хоћеш али не докле хоћеш!
  Подигнимо главе ка Небу, Господу завапимо и не бринимо.
  Прогнани и прогањани данас су на правој страни!

  Свиђа ми се